2012. december 29., szombat

Eletkepek

Akinek nincs gyereke el sem tudja kepzelni egy apro gyerköc mekkora szamarfeszket tud csinalni pillanatok alatt a lakasbol közben, az anyja, jelen esetben en magam, szaladgalok utanna hol gyumölcslet törlök fel a padlorol, hol a jatekokat szedem össze hol pedig a leg lehetetlenebb helyekröl a muanyag evöeszközöket. Na ennyit a nagytakaritasrol, mar megint feje tetejen all a lakas. Sebaj majd foltos padloval mancsos szekrenyekkel es ajtokkal, es szana szet dobalt jatekokkal kezdjuk az uj evet. ( Valoszinuleg ha a fejem tetjere allok es egesz nap takaritok 31.-en akkor is ugyan ez lesz a helyzet elsejere igy a 2013-as ev is hasonlo allapotokat fog mutatni.
De igaz ami igaz imadom a gyerekem az összes hibajaval es elevensegevel egyutt, nap mint nap gyönyörködök benne hogy abbol a maszatos, rancos kis "csomag"-bol hogy cseperedett ilyen gyönyöru kisgyermekke, közben marja a szivem hogy mint a homokszemek ugy folytak ki a kezemböl a napok honapok es ev(ek). Hogy mennyire nem elveztem ki a mostot, miert nem szivtam jobban magamba a jolapolt csecsemu illatat, hogy miert nem vestem jobban az elmembe a mindennapokat. Persze meg nem kesö meg megfoghatom az idöt es megelhetek minden egyes napot. Hala a valeriananak vagy ahogy masok ismerik macskagyökernek a mindennapjaim mar nem depresszioban telnek. Sokkal jobban vilagosabban latom a jövömet, a kilatasaimat.




Komment a kepekhez: Lilluskam berohant az apukaja szobajaba fejen a mikulassapkaval es elkepzdet enekelni meg tanclolni, valami irtozatosan tunemeny volt.




Ki kellet probalni ugyebar az uj jatekszert is bar egy kicsit tele lett a pelus hogy a fenykepezögepert (telefonert) rohantam hogy lekapjam öt, es nem fogtam a hintalo fejet.

Ha mar karacsony kieltem az egyik nagy szerelmemet is a gasztronomiat, nagyon sajnalom hogy nem tudtam lefenykepezni a 24.-ei unnepi asztalt mert lemerult a telefonom, de valami fantasztikus lett, a pekingi kacsaval, rantotthussal, meg sok sok finomsaggal, masnapra vagyis 25.-ere mar feltöltött a telefonom es vegre lettek kepek, bar meg sem közlitette a vilijai unnepi asztalt, de ide is kerult sok finomsag pl leveles tesztaban sult szuzerme. De a fenykepek minden szonal többet mondanak.





A vegen meg egy kis desszert is jutott nekunk csajoknak egy igazi kis klasszikus gesztenyepure kepeben. Ugye nem mindig a mogern a legjobb, bar a talalas sokat dobhat a dolgokon ;-).

A szilvesztert is igazi gasztronomiai elmenykent akarom elkönyvelni, igy kis falatkak "kanapé"-k kepeben, lesz ott minden ami csak szemnek szajnak ingere :-)
A ket unnep között pedig probaljuk kiheverni az emesztörendszeri megprobaltatasokat. Jut eszembe unnep, a karacsonyfat sajat kezuleg diszitett mezeskalaccsal ekesitettem (mezeskalacsot sutni pici gyermek mellet nem mertem bevallalni, mar a festes is erdekes mutatvany volt) Lilike legnagyobb örömere mert a legujabb hobbija hogy oda szalad a fahoz hopsz lerant egy kalacsot es szalad is tovabb :-) Jomagam pedig meleg szivvel nyugtazom hogy igen megerte a faradozast.

Nem szeretek dicsekedni vagy felvagni azokkal a dolgokkal amik vannak nekem, eleget eltem at ezt gyerekkoromban hogy anyam mindennel dicsekedett funek fanak es fontosabb volt az hogy ki mennyire fog ra irigykedni ezert meg azert mint hogy elvezze az adott dolgot. De karacsonyra kaptam egy tassimo kavefözöt amivel csodafinom italokat lehet kesziteni, a kavetol, a cafe latte-ig a kulönfele teakon at, a forro csokoladekig. Rendkivul elvezem es egy egy faraszto pillanat, vagy fel delelöttös takarita utan jo elkortyolgatni egy nagy csesze meleg italt. Telitalalat volt szamomra. (bar megsugom regi vagyam volt)
Erröl jut eszembe anyam gunyos rosszindualtu megjegyzese: "hogyha XY-hoz mentel volna ferjhez bezzeg nem lenne ennyi mindened". 
Egy letojom magasrol hogy mennyi mindenem van, en hasznalom öket a munkam megkönnyitese es meggyorsitasa erdekeben es nem a szomszed megpukkantasa miatt. A masik meg hogy mindez annak a gyumölcse hogy nem dohanyzom nincs semmi karos szenvedelyem es nem jarok draga szorakozohelyekre, es inkabb a jo minösegu de markatlan francia netes divataruhazbol veszek ezt azt altalaban 20-30-40%-os leertekelesben mint hogy markas draga dolgokra költsek.
Nekem a gyermekem szemeben a boldog csiloggas a ramkuldött hamiskas mosolya, es az öszinte szeretete sokkal sokkal többet er barmilyen vacaknal. Az embereket, a csaladunkat, a gyeremekeinket kell szeretni es nem a targyakat, hasznalati eszközöket... de erröl bövebben majd egy masik posztban.

Remelem nektek is jol teltek az unnepek es legalabb annyira boldogok voltatok mint en magam.

Ölel es puszil titeket:
                                Freja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése