2012. december 29., szombat

Filozofalgatas: A szeretet

Olyan sokan probaltak azt megfogalmazni is milyen vagy mi is az a szeretet, hiszen minden nap talalkozunk vele ilyen olyan formaban, sokfele nevet, es cimket kaphat, van anyai szeretet, van gyeremeki szeretet, szerelem. Es meg sok sok mas egyeb neve. Feleseleges mindet felsorolni hogy minenki tudja mik ezek.

Szamomra mit jelent a szeretet? Ha nincs szeretet körulöttem szamomra az olyan mintha nem lenne levegö, fuldoklok, haldoklom. El nem tudnam kepzelni nelkule az eletem, de nem csak kapni szeretem mint olyan nagyon sokan, hanem adni is. Meleg szivvel, bösegesen, ismerösnek ismeretlennek a csaladomnak, a hetköznapokban, az unnepnapokon. A szeretet szamomra letelem, de nem vampir modon hogy csak elvarjam hogy szeressenek. Ha en nem szerethetek ures az eletem. Ertelmetlen.
A szeretet szamomra nem önzö dolog, ha szeretetet adok nem hanyom kesöbb masok szemere. Mint pl a szuleim. Ha barmit adtak akkor rögtön felhanytorgattak, szeretetet nem raktak bele az ures ajandekokba targyakba, lehettek azok akarmekkorak. Mert ugy gondoltak minnel nagyobbat es dragabbat adnak annal jobban szeretnek. Pedig ez nem igaz. Lehet nagyon nagyon szinte jelkepesen keves valamit is adni hatalmas szeretettel. Igy lehet nagy ajandek/nagy dolog hatalmas hianyerzettel, es kis dolog hatalmas melegseggel.
A masik dolog amivel a szeretet kapcsan talalkoztam az a martiromkodas, hogy mindenki martirt csinal magabol. Olyan felszolitassal hogy ö mennyit dolgozott ezert vagy azert es hogy neki igy nem öszinte a mosolya. Ez nem szeretet hanem kepmutatas. A szeret az mikor igen sokat dolgozom az adott dolgon sok energiat fektetek bele, de ez viszont tiszta szivöl melegseggel teszem, es utanna nem feszitem keresztre magom hogy en bezzeg...
Igen most ez karacsony tajekan meg aktualisabb, de a hetköznapokban is. Tiszta szeretet adok az etellel, a tiszta ruhaval, es lakassal, közben nem csinalok martirt magambol hogy bezzeg en mennyit dolgoztam es majd le szakad mindenem. Szamomra a fizetseg a csaladom elegedettsege es szeretete.
De szeretet az is ha a szomszedot megölelem ha talalkozok vele, mert öröm öt latni, cserebe en is melegseget kapok. Vagy mikor a mindig ures zsebemböl jut a miskolci, pesti stb koldusnak is. Mert nekem az az apro nem sokat jelent, de talan annak a masik embernek egy darabka etelt. Vagy ha a megunk kinött nemhasznalt dolgainkat nem a kukaba dobom hanem oda adom annak akinek inkabb szuksege van ra, es azoknak az embereknek az öszinte mosolya es szeretete sokat jelent szamomra.
Sokan panaszkodnak hogy egy szeretet nelkuli hideg vilagban elunk. Persze hogy abban elunk ha mindenki csak azt varja hogy kapjon szeretetet masoktol miközben ö maga nem ad.
Pedig itt is ervenyes a wicca vagy az univerzum 3-as törvenye, ha szeretetet adok akkor valahonnan az elet talan mas mas pontjaibol haromszorosan kapok vissza. De ha viszont a bevitel nulla akkor egyszeru kiszamolni hogy mennyi a visszakapott ertek es tadam kesz a hideg ures elhidegult vilag es emberek.

Javaslom tanuljunk meg szeretni, felejtsuk el a martiromkodast, az önzest, ha egy kicsit zarkozottabbak is vagyunk tanuljuk meg az utjat hogy nyithatunk masok fele, akar a csaladunk fele is. Vagy eppen egy allat fele, hisz egy elölenytöl is rengeteg szeretetet kaphatunk nem csak az emberektöl. Ne legyunk szeretet es energia vampirok adjunk kicsit magunkbol hogy aztan meg többet es többet kapjunk vissza!

Ölel es puszil titeket: Freja

Ui.: Szerintem A szeretet himnusza nagyon is passzol ehez a bejegyzeshez gondoltam utanna csatolom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése