2013. január 27., vasárnap

Alom "haloszoba" es az uj szamitogep

Amint mar koroabban irtam a tanulmanyaimert a jövöben es mar most is penzt kapok, de abban a szerencses helyzetben vagyok hogy meg ebben es a következö honapban jön meg a gyes is. Igy dupla bevetelem van. Raadasul most az elsö honapban dupla bert kaptam az iskolatol, igy zsebböl meg tudok venni egy uj szamitogepet magamnak. Az istennö nagyon jol idözitette szamomra hiszen a gepem igencsak a halalan van Lili baba aldasos tevekenysege következteben, hiszem ez a gep szamtalanszor leesett, joparszor nyakon lett öntve mindenfele folyadekkal, folyamatosan utlegelve van. Csoldalkozom hogy egyaltalan meg muködik, hisz recseg ropog, es borzaszto hangerövel zug, es egy egyszeru feladat elvegzse is hosszu percekbe telik szamara. Aramot is csak ugy kepes felvenni ha bizonyos pozicioban van a töltö csatlakozoja (ezt gy nagyobb eses utan produkalta) nemileg javitott a helyzeten hogy nehany honapja asztalra kerult igy viszonylag stabilan egy helyben van de az utlegelesek igy is elerik. Szoval es tettel le a kalappal a szamitogep teherbirasa elött. En a közeljövöig pedig szorgosan imadkoztam hogy ne dögöljön be, hogy meg induljon be, hogy meg egy kicsit birja ki, közben erös fejfajast okozott ha felmondja a szolgalatot mihez fogok kezdeni. Sok valasztasi lehetösegem nem igazan volt, toldozgattam foldozgattam es imadkoztam. Aztan jött a varatlan penz plusz 7000 koronval több a kasszaba, elsö örömteli reakciom termeszetesen az volt hogy felnyalabolom a csaladot es elviszem öket nyaralni valami olcso helyre, aztan felulkerekedett rajtam a realitas hogy bizony uj szamitogepre nagyobb szuksegem lenne. Jött bennem az izgalom es a lazas kutatas, hogy akor milyen aron is lehet visonylag jo gepet venni, ha a körulterepezes meg volt, ugyan mennyit is szanjuk ra, majd az ujabb fejtöres, laptop vagy hazas gep. egyenlöre meg nincs 100%-ig eldöntve ha mar az istennö ekkora kegyben reszesitett hogy ekkora összeggel lettunk pluszban szeretnek jol megfontol ezerszer atgondolt jo döntest hozni, a  maradekbol meg ikeazni szeretnek, venni egy tanyerkeszletet, mert nincs 4 egyforma tanyerunk itthon, egszcájdotmar tavaly beszereztem, lassan mar csak a poharak hibadzodnak. Meg akarok venni lepedöt es agynemuhuzatot mert jo lenne ha lenne mindig tartalek mert Lili borzasztoan le tudja amortizalni egy het alatt, es igen esedekes lenne egy- egy hetközbeni csere is.

Ha mar ikea akkor beszamolok arrol hogy meg a jövö honapban is dupla penz fog jönni, igaz az iskolatol mar csak a megszokott havi abbol nem dupla de gyes meg jövö honapban is jönni fog, igy sor kerulhet a halosarok reformra. Mint tudjatok a haloszoba sarok sorsat anno csak a nagyon szukös anyagi keretunk szabta meg. Igy lett megveve a legolcsobb matrac es a legolcsobb agykeret, Lilinek jutott a kukazott kisse megrenovalt kisagy, bele az uj matrac. Semmi exra cicoma semmi extra kenyelem. csak puritansag es a remronda falvedönek felszerelt szönyeg. Meg nem is lett volna baj, meg el is lettunk volna ezekkel de sajtnalatos modon anyagsporolas vegett az agy közepsö tarto lecet nem egy darab fabol csinaltak hanem összekapocsoztak az asztalosok cikcakkos kapcsaval, es az annak rendje modja szerint le is szakadt ( nem birta hogy egy tizenegynehany kilos gyerek hevesen ugral rajta, igy most könyvekkel van alatamasztva. egyebkent nem is szerettem annyira ezt az agykeretet a lekissebb mozdulatra is fajdalmas nyöszörgesbe kezd barki alatt, meg a gyerek alatt is. Gondolhatjatok hogy egy egy ejszkai pisiles vagy eppen egy almatlan forgolodas es boritekolva van hogy a gyerek felebred. A matraccal egyebkent nincs poblemam egy rugos matraccal ellentetben, moshato a huzata ami nem egy utolso szempont kisgyerekes csaladkent. Bar közel sem nyujtja azt a komfortot amit egy jo minösegu rugos matrac adna ( majd legközelebb ahoz hogy a gyerek lepuztitsa jo az olcso matrac is) De vissza terve a roblemara nem volt penzunk hirtelenjeben venni masik agykeretet. igy hala az istennönek ez is megoldodott. Jövö havi  "fizeteskor" megveszem az agykeretet, a fali szönyeget, Lillusnak agykereret plusz matracot ( nem mindennap pottyan az ember ölebe plusz 4500 korona igy inkabb megveszem neki most mikor van ra) az agyunkat kenyelmesebbe tevö fedömatracot.
A halosarok vegre stilusaban is bele fog olvadni a szoba többi reszebe es nem fog elutni olyan elesen mint a mostani. Es vegre kovacsoltvasat utanzo fem agykeretem lesz amiröl mar nagyon nagyon regen almodtam. mar mindent összevalogattam az ikea oldalan mar csak ra kell kattintanom a fizetes es hazhozszallita gombra de az meg egy honap :-) de mar elerhetö közelsegbe kerult, es nem majd egyszer. Ugy erzem az imaim meghalgattatak, sinen van az eletem, latom magam elött a jövömet es nem a sötet kilatastalansagot ami par honap mulva a gyes lejarta utan vart volna ram

Az en alom agyam vegre elerhetö közelsegben hozzam:)

Lili hercegnönek a mi agyunkhoz passzolo igazi nagylanyos agyikoja :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése