2010. szeptember 20., hétfő

Wicca önbeavatas

Ezt egy kedves kedves baratomnak irom akit imadok, szeretek es nagyon sokat tanultam töle, de barkinek hasznos lehet akinek nincs wicca coven a közelebe de erdekli a dolog.

Az Arnyak könyveböl irom ki a szertartast ezert lesz elsö szam egyes szemelyben. A szertartast teliholdkor naplemente utan vegezzuk.

1.Megtisztulas
Megtisztulaskent veszek egy finom illatos furdöt, majd megtörölközes nelkul megszaritom magam, majd bedörzsölöm a testem olajjal.

2. Felallitom az oltart.
Kiteszem az oltarra az Istent es az Istennöt jelkepezö gyertyat bal es jobb oldalra, elhelyezem az kelyhet bal oldalt, azt athamet, a fekete nyelu kest jobb oldalra. Baloldalra vizet teszek egy kis talba a jobb oldalra sot, közepen fustölt gyujtok, es a pantakulum is ide kerul, majd az aldozati talban nemi etellel jobbra es egy korty inni valo a kehelybe, majd lehelyezkedem kenyelmesen es magam ele helyezem az oltarra az arnyak könyvet.


3. A kör kialakitasa
Az Athame segitsegevel, az energiat öszpontositom, es a kes segitsegevel az energiabol magam es az oltar köre kört formalok belöle, az ora jarasaval ellenkezö iranyban teve mindezt.

4. Az Isten es az Istennö meghivasa
Az Isteni part meginvitalom, meghivom a szertartasra. Imadkozom az Istennöhös es az Istenhez, majd nehany viraggal gyogynövennyel, a soval es a vizzel aldozatot mutatok be, a kis talban amiben a viz volt bele szorom a sot es a növenyeket es felajanlom az isteni parnak a kedvessegukert, a szeretetukert.

5.Regi nem wicca enem halala.
Fekete ruhaba kell öltözni majd, siratodalt enekelni. Az alkalomhoz illö imat mondani, majd 5-10 percig meditalni elcsendesedni, elmerulni a meditacio nyujtotta nyugalomba. A meditacio vegeztevel a fekete ruhat öröm kialtasok közepette le kel venni. Le kell rakni a gyaszt, majd az uj feher ruhaba kell öltözni.

6. Wicca nev adas
Ujra imadkozom az Istennöhöz es az Istenhez, Felajanlom magam a szamukra, bejelentem neki hogy mostantol wicca vagyok, es megmondom nekik a wicca nevemet, es az uj nevet belefoglalom a felajanlo imaba

7. Torta es bor
Nehany percre megpihenek, magamba fordulok a körön belul, majd a körbe bevitt etelt amit hagyomanyosan tortanak mondunk, es italt ami a bort jelkepezi, felajanlom az Isteni parnak, es osztozom veluk az etelen es az italon. ezutan megköszönöm az etelt es az italt, es azt hogy megjelentek.

Ezutan a kört vissza vonom az ora jarasaval megfelelö iranyban.


2 megjegyzés:

  1. Ugye tudod, hogy mennyire köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Remelem sokat segitettem neked;)
    Nagyon szeretlek te kis Zanyawicca <3

    Legy aldott!

    VálaszTörlés