2011. január 3., hétfő

Tarot iskola 2. resz



A magus

A magus mindig pozitiv ertelmu lap es rendkivul erösitö hatassal van mas lapokra vagy negativ lapoknal enyhiti azok jelenteset. A magus magaba foglalja az ösi es modern tudast is. De mint elsö reszunknel is figyeljuk meg a kepet reszletesen mert maga a kep is sokmindenben arulkodo lehet.
A hatter vilagos, tehat egyertelmuen pozitiv jelleget hordoz akarcsak a Bolond lapjanal. A kepet viragok keretezik. Figyeljuk meg milyen viragok is azok. Rozsak es liliomok. A rozsak erös szimbolumok erzelmeinket legtisztabban a viragok kiralynöjevel a rozsaval fejezzuk ki, gyönyöru es fenseges. Uralkodohazak is valasztottak szimbolumukkent. De gondoljunk csak a rozsak haborujara. Vagyis az angol uralkodohazak közötti harcra. A rozsa gyönyöru de veszelyes virag is. Megvan a szepsege de megvannak a tuskei is. Ahogy az embernek is megvannak a jo es rossz tulajdonsagai is. De terjunk at a masik szimbolumra a liliomra. A feher liliom jelenthet szuziesseget tisztasagot. A tiszta gondolatok hatalmat. A tiszta lelek jelkepe is lehet. Mert a magus csak akkor tud igazan uralkodni az elemek felett ha sajat magaval is tisztaban van. A liliom lehet meg a halal szimboluma is. Ez azt jelenti hogy a magus eleg fejlett lelkileg es spirutualis es tudatos szinten hogy tullepjen a legalapvetöbb emberi felelmen a halalfelmen. Figyeljuk meg az alak elötti asztalt. Megtalalhato rajta a tarot összes kisarkanumi szimboluma. Tehat a magus uralkodik a tarot ösi tudasa felett, es magaba foglalja mely bölcsesseget is. De ezek a szimbolumok nem csak a kisarkanum reszeit jelkepezik hanem az öselemeket is, mint a tuzet, a vizet, a földet es a levegöt. Vagyis a botokat, a kelyheket, az ermeket es a kardokat. A magus felelttuk all mint az ötödik misztikus elem. Terjunk ra a nevado karakterre a magusra. Ruhaja also resze feher, ami a tisztasag es elhivatottsag jelkepe, rajta az erö es uralkodas szimbolumat vörös palastot visel. Arca celtudatos es hatarozott, tudja mit akar es tisztaban van sajat helyzetevel es celjaival, es sajat magaval is. Jobb kezet palcaval vagyis a ferfierö szimbolumaval az eg fele emeli, vagyis az istenseg az eg fele innen kapja erengiait. Bal kezet vagyis a misztikum a ködös elmek es tisztazatlan erzesek jelkepet a föld fele forditja tehat elutasitja es visszautasitja a sötet eröket oda ahonnan jöttek. Nem engedi hogy elmejet barmilyen szinten is ezek az erzesek urajak. Az alak feje felett pedig ott a vegtelenseg szimboluma. Ami magaba foglalja a kezdetet es a veget, es az egyetemes tudast aminek a magus birtokaban van.

Ennyit az szimbolikarol es terjunk at a jelentesre, elemzesre. Bar a kep elemzese is elöre jelzi a jelentestartalmat.
A magus a talpra esettseget, talalekonysagot ugyesseget, eszesseget jelkepezi, az elethelyzetet amiben jelentkezik nagyban megkönnyiti nehez feladatok es gondok megoldasat. olykor olyanoket is amiben korabban nem lattuk a kilabballas lehetöseget, es mindezt ugy hogy vegig tiszta fejjel bölcs dönteseket hozva. A magus elsösorban a tudat es az elme hatalmat jelzi de ez csak ugy jöhet letre ha mas erzeseinkel is tisztaban vagyunk es ennek a harmoniajan alapszik a magus ereje.
Szakmai teren a magus kezdemenyezeseket, okos megfontolt javaslattetelekt, elöremenetelt, sikeresseget, jo eredmennyel zarodo vizsgakat eredmenyez. Igy penzugyi gyarapodashoz elörelepeshez, munkakeresöknek biztos tudasuknak megfelelö allashoz jutast jelent. Ha nezhez vizsga vagy munkahelyi kihivas elött alunk a magus lapja egyertelmuen pozitiv kimenetelt eredmenyez a biztos tudas altal. A magus lapja olyan helyzetekben is elöremozdulast jelent amelyböl nem tudtunk vagy nem mertunk kilepni, elöre haladni.
Szemelyes kapcsolataink teruleten, ami ugye fontos mindenki szamara, a kartya az eletunkben fellepö eröteljes buvölet es vonzerö  idöszakat hordozhatja magaban. Ez a kartyalap segit bennunket olyan lepesek meghozatalaban amiket eddig nem mertunk megtenni, ha helyesen hasznaljuk fel ezt az eröt nagy nehezsegeket  is legyözhetunk, kilendulhetunk a holtpontrol. A magus emberi kapcslatokban az egyseget is jelenti hogy, lesz es van erönk arra hogy a szethuzo reszeket egyseges egessze kovacsoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése