2011. január 31., hétfő

Tarot iskola 4.resz







Az uralkodonö

A nöi principium, a nö jelkepe ettöl fogva a termekenysege, a nöi energiae, az anyasage. Szokasunkhoz hiven kezdjuk azzal az elemzest hogy nezzuk meg magat a kartyalapot.

A hatter vilagos pozitiv energiat közvetit. A nöalak hatereben kies erdö es folyo lathato, az alak elött pedig erett buzakalaszok. Ezek mind a nöiesseg a Földanya szimbolumai. A föld mint nöi elemu egyseg jelenik meg, mint az eletet ado eltetö. A viz hagyomanyosan nöi jellegu elem, jelkepezi az erzelmeket, de mint tudjuk a viz az elet bölcsöje.
Terjunk ra a nöalakra, aki kenyelmes puha parnakkal ölelt tronuson ul kenyelmes felig fekvö pozicioban. Nem hangsulyozza uralkodoi mivoltjat testtartasaval. Az alak egesze puha, meleg, ölelö es befogado, akarcsak a mindenkori nöideal. Nem a mai kor csotsovany nöidealjara gondoljunk hanem a kerek csipöju kerek mellu nöre aki a termekenyseg az egeszseges joltaplalt kiegyensulyozott nö szimboluma. Aze a nöe aki barmelyik pillanatban kesz arra hogy a csalad elere alljon es gyermekeit bermilyen körulmenyek között felnevelje. Ruhaja feher szinu ami utal a fiatal nö tisztasagara, de ugyanakkor viragokkal diszitett amik viszont a termekeny nö az asszony szimboluma. Kezeben jogart vagyis a ferfiassag szimbolumat tartja ami emlekezteti az erdeklödöt hogy a ferfi es nöi erök csak egyensulyban kepesek letezni. A ket erö nem kepes egymas nelkul muködni.
Az alak arca kiegyensulyozott nyugalmat araszt szinte eteri boldogsag ul rajta, tekintete a tavolba reved. Fejen korona tizenket csillaggal a tökeletesseg jelkepevel, a jogarral egyutt az uralkodas szimboluma.
Az uralkodonö egyes feltetelezesek szerint az okori görög istennöt Aphroditet  vagy romai megfelelöjet Venuszt jeleniti meg.

Terjunk at a kartya jelentesere. Az uralkodonö a termeszet vegtelen termekenyseget a mindig megujulas es az uj eletre valo kepesseget jeleniti meg. Az elevenseget a termekenyseget az ujjaszuletest testesiti meg, esetleg egy gyermek erkezeset vetitheti elö. De mint a megujulas jelkepe ugy szimblizalja a keativitast, a fogekonysagot, a kepessegunket arra hogy uj impulzusokat fogadjunk be es alakitsunk at. Fizikai szinten növekedest, muveszi hajlamokat, szellemi szinten ötletgazdagsagot talalekonysagot, tudatunk gyarapodasat jelkepezi. jelenti azt hogy eletunkben folyamatosan uj dolgok jönnek valtozasok, de ezekhez at kell esnunk a szuletes fajdalman is.

szakmai terulten eletunk olyan szakaszat jelenti amikor is hatalmas energiakat szabaditunk fel, kreativitast jelent muveszeknek iroknak költöknek festöknek, zeneszeknek, marketinggel foglalkozoknak, uj meglepö ötleteket muszaki palyan dolgozoknak. A többi munka muvelöi pedig valtozasi, megujulasi lehetöseget jelent. Esetleg olyan valtozast amelyhez mi magunknak kell alkalmazkodnink pl uj fönök, tanar, igazgato, munkatars megjelenese. Egyes esetekben a kartya uj eletpalyat, eletutat jelenthet, esetleg uj pozicioba kerulest.
Az uralkodonö mindenkeppen fajdalmas szulessel egybekötött de nyereseges valtozast jelent.


Szemelyes kapcsolataink teren a kartya a valtozasokat ujdonsagokat jelöl, amely jelentheti a csaladonbeluli gyarapodast vagy barminemu kapocslaton beluli valtozast. Minden esetben elevenseget , többnyire örvendetes fejlödest jelent. Jelkepezheti az anyai szeretet idöszakat, de szimbolizajhatja uj kapcsolat szuletesenek lehetöseget amely jo esellyel gyökeret ver.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése