2011. január 5., szerda

Tarot iskola 3. resz






A föpapnö

A föpapnö elsösorban a tudatalatit, es annak hatalmat jelenti, az erzelmeket, es az intuitiv kepessegeinket. De terjunk ra a kep elemzesere.

Figyeljuk meg a hatteret, elöször is fö hatter vilagoskek nyugodt, szinte mar tulon tul bekes, andalito. A ket oszlop között az alak hata mögött virag es növenymintak, mintha megannyi gyermeket hordo anyameh lenne, a legösibb legmelyebb nöi szimbolum. Figyeljuk meg a ket oszlopot az egyik sötet a masik vilagos. Ez a föpapnö kettös tulajdonsagat jelkepezi mikent mindenkinek vannak tiszta es sötet gondolatai is. De ugyanakkor jelkepezi a tudatot es tudatalattit. A B es J könnyen a magyar jelentesben nem a bal es jobb oldalt jelöli bar ez is teljesen helyes lenne, hanem mint egyfajta jing jang szimbolum muködik amiben megjeleniti hogy a tudatban is van nemi tudatalatti es a tudatalatti sem nelkulözi a tudatot. Terjunk at az alakra. Arca bekes mar mar revedö, mitha meditacio allpotaban lenne az alak kekesfeher ruhat visel kek lepellel igy parhuzamot lehet vonni a kereszteny tarsadalom Szuz Mariajaval, de a kek jelkepezi a rejtett tudast is. A fejen konaszeru  disz ul, rajta a holdfazisokat jelzö szimbolumokkal. ( közepen a telihold, szelen a csökkenö es növekvö holdfazis ) igy egyertelmen mutatja a lap erösen befojasolja a hold az ejszaka az titkossag, az intuicio, a magia. Labanal szinten holdsarlo tatalhato. De az alak nyakaban ott a kereszt es a kezeben a tora. Tehat a föpapnö nem egy vallas kepviselöje hanem minden vallas misztikajanak es tudasanak hordozoja, igazi bölcs asszony.

Terjunk ra a jelentesre. A föpapnö a tudattalan eröket, gyengedseget es beleerzö kepesseget jelkepezi. De a gyakran meghatarozhatatlan, de melyröl jövö bizonyossagot, a megerzeseket is jelenti. A föpapnö kulcs a titkos tudashoz. Azt jelkepezi hogy a kimondott igazsag nem feltetlenul az örök igazsag. A vilagos oldala jelkepezi a turelmet a megertest, az elnezest, a josagot es begbocsajto kepesseget. Gyogyitokent, lelki vezetökent, segitökent a tudattalan eröit masok megsegitesere hasznalja. De a sötet oldala jelkepezi a boszorkanyt, aki szellemi erejet masok gatlasara, elcsabitasara vagy artalmara hasznalja. De hagyomanyosan a tarotban a pozitiv vilagos oldalat veszuk figyelembe es azt ertelmezzuk, Csak erdemes tudni ezt az archetipusat is.

Szakmai teren a föpapnö azt mutatja hogy valamilyen tevekenysegi körunk megfelel a kartya jelentesenek vagyis pl terapisas gyogyitast vegzunk, ezoteriaval foglalkozunk vagy esetleg egeszsegugyben masok apolasaval gondozasaval lelki tamogatasaval kapcsolatos hivatasunk. Azt is jelenti hogy munkank soran hallgatunk az intuicionkra, a megerzeseinre es eszerint cselekszunk, a fontos döntesekben hajlamosak vagyunk a felulröl jövö utasitasoknak megfeleleöen cselekedni. Ez magaval hozza a felulröl iranyitottsag fenseges erzeset. De ez masok szemeben kiszolgalatottsagot, valtozekonysagot es fenyegeteseket jelethet. Igy hat probaljunk ne csak az intuicioinkra tamaszkodni hivatasunk munkank soran.

Szemelyes kapcsolataink teruleten a föpapnö elsösorban a pozitiv oldalat mutatja meg. Megertest öszinte vonzalmat, közelseget, lelki rokonsagot gyengedseget, gondoskodast jelent. Tehat egy szeretetteljes legkört es kezdemenyezö kedvet hordoz ez az idöszak. Partnerunkel összeköt minket a lathatatlan kapcsolat. Egyedulalloknak pedig megertö melyen erzö intuitiv partner erkezeset jelenti, vagy olyan idöszakot amikor mar keszen allunk egy uj kapcsolat befogadasara.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése