2013. december 8., vasárnap

Az elsö igazi ho

Igaz mar oktoberben kicsit havazott de gyorsan elolvadt, nem marad meg puha hideg takarokent a tajon. De mostmar ugy nez ki marad :-) Es nini mar advent masodik vasarnapja van. Gyorsan megy az idö. Meg jo hogy az aradat elött megvettem a gyerek ajandekait, es nem kell tolonganom mindenert.

A heten sutöttem sutit, nem nagy szam volt csak egy haromtojasos piskota fahejas almaval, mert mostanaban a linzer tesztas nem igazan sikerult. De erdekes felfedezest tettem, nincs sehol egy olyan pofon egyszeru piskotarecept mint amit en anno anyukamtol tanultam, ö meg nagyimtol. A lenyeg az aranyokon van. Ahany tojas annyi kanal viz es cukor, es ketszere mennyisegu kanal liszt, plusz sutöpor.

Igy aranyaiban igy fog kinezni egy 4 tojasos piskota:

4 egesz tojas
4 kanal viz
4 kanal cukor
8 kanal liszt
1 cs. sutöpor

A tojasokat a vizzel es a cukorral habosra keverjuk majd ovatosan kanalrol kanalra hozza adjuk a sutöporral elkevert lisztet, 180-200 fokos sutöben tuprobaig sutjuk.

A piskotarol jutott eszembe egy kedves emlek nagyimmal. Epp adventi idöszak lehetett karacsony elött nehany nappal, ilyenkor ment a nagy sutes fözes, emlekszem nagyim ult a kisszeken kezeben egy nagy tallal es habverövel verte fel a fojasokat mi meg percenkent kerdeztuk jo lesz-e mar. A kis konyhat betöltötte a sulö sutik illata, es a sutö melege, a bejarati ajto ablakan pedig kicsapodott a para, amibe mindenfele figurakat rajzoltunk az unokatestveremmel.
Barcsak lenne egy idögepem es visszamehetnek csak egy ölelesre nagyikamhoz.de amig elek ö itt lesz velem az emelekeimbe. Es ha sutök az ö töle elleset tudomany is benne lesz

Kicsit mostansag bezartsag erzetem van, vagy is jobban elvagyodom ebböl a hideg zimankobol, ugy nagyjabol sikeres felevet zarok magam mögött, mar nem lesz több beadando feladat, vizsga vagy egyeb. csak egy kis evzaro unneples, tortaval, sutemennyel es kaveval. Olyan jo lenne egy kis napfeny es tengerpart, de legfökkepen az a felhötlen boldogsag ami ezzel egyutt jart. Egy hetre tavol mindentöl, a gondoktol, a vizsgaktol, a haztartastol. Csak ugy örulni egymasnak. Ulni az erkelyen es nezni a teliholdas ejszakan a felhöket, a szakalas bacsit az egen. Egy kicsit jobban szeretni egymast. Hisz ez a szeretet a hetköznapokban is velunk van de akkor altalaban letompitjak a problemak feladatok a monotonitas. De akkor a nyarlason erzi az ember, mennyire is fontosak neki a szerettei es milyen jol döntött hogy öket valasztotta.
Kicsit szeretnem tavol tartani magam a karacsony stessztöl es nem hulla faradtra dolgozni magam szentesten. Igy amit meg tudok megcsinalok elöre, vagy legalabbis elökeszitem. A bejglinek meg a kokuszgolyonak meg jot is tesz ha all par napot. Van ideje összeerni az izeknek.
Most megyek csodalom meg egy kicsit a hoesest az utcai lampa fenyenel. <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése