2013. december 15., vasárnap

Hol van a tel?

Hova lett a tel? Annyira vartam a szurkeseget es a sivarsagot jotekonyan elrejtö hotakarot. Hogy a meleg szobabol egy csesze forro teaval a kezembe gyönyörködhessek a hoesesben. Vagy hogy havas tajon setaljak keresztul a suliba es hogy feher legyen a karacsony.

Erre mi van, ho helyet esö es sar, ha esik a ho es egy kicsit minusz van masnap tuti 7-8 fokra emelkedik a hömerseklet, Es ahogy neztem az idöjarast nem is lesz nagyon valtozas meg januarban is csak egyszer ketszer jeleznek elö minusz es akkor is csak minimum -4 fokot.

Hova tunt a tel es a hideg? Svedorszagban a tel alatt plusz legyen? Maskor januarban meg karacsonykor a minusz 20-at döngeti a hömerö, de volt hogy januarban -28, -30 fok volt. Meg Magyarorszagon is enuhenek mondhato az ilyen tel nem hogy meg Svedorszagan. Jo vannak pozitiv hatasai is a melegnek, pl sokkal kevesebb tuzelö kell, nem kell autot kaparaszni, es nem fazik annyira az ember. De negativ hatasai is. A kartevök, a bakteriumok es a gombak nem pusztulnak el. Igy egy csapadekosabb nyar hatalmas pusztitasokat hozhat a mezögazdasagnak.
Szirntem nagyon ilyesztö ez az egesz, hogy nincsennek normalis evszakok, ennyire tönkre tettuk volna a bolygonkat? :-(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése