2010. december 12., vasárnap

Terrorista merenylet Stockholmban

Robbanások a svéd fővárosban, egy ember meghalt
Egy ember meghalt, két másik pedig megsérült Stockholmban, amikor két robbanás történt a város központjában, egyelőre tisztázatlan körülmények között. A TT svéd hírügynökség közölte, hogy előzetesen figyelmeztették a merényletre, és azt az afganisztáni svéd jelenléttel hozták összefüggésbe.
Két robbanás történt szombat délután a svéd fővárosban, egy ember meghalt, egyelőre tisztázatlan körülmények között. Először egy autó robbant fel egy forgalmas bevásárlóutcában, majd nem sokkal később a közelben egy másik robbanás is történt. Az AP hírügynökség tájékoztatása szerint a második robbanás után a helyszínen egy holttestet találtak.
A mentőszolgálat szóvivője szerint a felrobbant gépkocsiban gáztartályok voltak, de a robbanás oka egyelőre nem ismert. A rendőrség robbantási szakértőket küldött a helyszínre. A svéd újságok egy égő fehér autóról tettek közzé képeket.
A TT hírügynökség szombat éjszakai közlése szerint szerkesztőségük e-mailben kapott előzetes figyelmeztetést, akárcsak a svéd rendőrség, de csak alig tíz perccel a két robbantás előtt.
Az elektronikus üzenethez svéd és arab nyelvű hangfájlt csatoltak, melyet Svédországhoz és a svéd néphez intéztek. Abban a Mohamed próféta karikatúráival kapcsolatos svéd hallgatásról, illetve az afganisztáni svéd jelenlétről beszéltek, valamint az iszlám elleni háború és a próféta gyalázásának beszüntetésére szólítottak fel.

A magyar sajto ennyit közölt az esetröl, valojaban a szerencsen mulot hogy a karacsonyi forgatag kellös közepen nem haltak meg, vagy sebesultek meg többszazan, mivel az öngyilkos merenylönek hat azaz 6 bombajabol csak egy robbant fel, hasonlokeppen az autojaban is. 


Az emberekben eluralkodott a panik es a felelem, mivel nincs olyan lakoközösseg ahol egy arab csalad ne lakna, es mindenhol ottvannak, es nem tudni mikor kezdi kiabalni hogy Allah-ert es a Dzihardert. A sved sajto folyamatosan nyugtatja a közvelemenyt, a tv-böl mindenfele mediumbol az allamfö megnyugtato beszede hallhato es olvashato. Ez az eset ugyan szerencsesen alakult de a sved nemzet megrendult. Bar nem ereznem hogy a sved nem es kormany valamiben is korlatozna ezeket az embereket amikent a merenylö allitotta, mindenki szabadon gyakorolhatja a vallasat es gyakorlatilag gomba mod nönek ki egymas utan a földböl a templomaik. A Mohamed karikatura dologban szerintem Svedorszag a semleges allaspontot valasztotta szoval nem is tagadta de nem is tamogadta az ugyet. Afganisztani jelenletuk pedig NATO tagkent kötelessegge de egyre kevesebb es kevesebb emberuk allomasozik az orszagban. Svedorszagnak inkabb halas lehetne az egesz regio hogy azt a csöcseleket befogadta ami onnan erkezett. Mert meg az arabok is azt mondjak hogy aki eljön onnan, az egyebkent is simlis ember. Na de nem fikazok senkit sem mert nem fajgyulöletröl van szo mert vannak köztuk tenyleg igazan rendes dolgos emberek is. Csak azt nem ertem miert abba a kezbe harapnak bele ami enni ad nekik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése