2011. október 25., kedd

Freja C. Andersson: Beltane


Beltane

A lelkek jateka



Wicca, Wishes In the Celtic Cultur Advance




Ajanlom neked, a maganyos wiccanak,
aki minden idöben kepes voltal felvallalni önmagad
es megmutattad nekem milyen is egy igazi jo irönö

Freja C. Andersson










Beltane ( Beltene, Walpurgis): május 1. A szerelem, az Isteni nász, a természet, a fák, a lombok, virágok, a meleg ünnepe.
Beltane az ünnep ősi kelta neve, az ír-kelta "Bealtaine" vagy a skót kelta "Bealtuinn" anglicizált változata. Mindegyik egyaránt Bel tüzét jelenti. Bel (Beli, Belinus) a kelta fényisten. A közel-keleti Baal istenre vezetik vissza eredetét. A kelta ünnep másik neve: Cetsamhain - az ünnep ellenpontjára, Samhain-ra utal.
Beltane eredetileg kelta vagy druida tűzfesztivál volt, amit az Istennő és a Szarvas istenség egyesülésének megünneplésére celebráltak, a termékenység dicsőítésére. A druida főpapok ezen az éjszakán gyújtották meg a tüzeket, amelyeket kilenc féle szent fából raktak. Ezeket Coelcerth-eknek, Szükségtüzeknek, vagy vadtűznek hívták. Az emberek innen vitték haza a házakba az új lángot, mivel az ünnep előtt nem volt szabad tüzet gyújtani.”

Reszlet egy wiccaval foglalkozo oldalrol









Simone Chantal vegtelenul legies teremtmenye a vilagnak, hosszu eredeti rokavörös hajaval a maga szazhetven centijevel es elkepesztö karcsusagaval, nagy zöld szemevel. Hegyes arca kisse telt ajka pisze orra es megannyi szeplöje..., a munkatarsai es a baratai egyszeruen csak kelta tundernek hivtak, amit szivesen is hangsulyozott, kelta stilusu ekszerekkel, ruhainak termeszetes anyagaval. elenk de termeszetes szinekkel, amiben nagy hangsulyt helyezett a zöld kulönbözö arnyalataira - igy mindig vegtelenul elegans es termeszertes volt.

Valahogy a vilag tudtara akarta hozni: igen! ö egy wicca boszorkany, aki egyutt letezik az termeszettel, tartja a hagyomanyokat, megunnepli a teliholdat es az ujholdat, es ismeri a magia titkait. Nem minden napi eletet elt. Hetköznap egy geokemiai laborban dolgozott mint laborvezetö, rögtön az egyetem utan ide kerult. Igan csak nehany honap kellet hozza hogy az egyetemröl frissen kikerult geologuslanybol vezetö legyen.
Igy meg tudta valositani egyik legnagyobb almat: megepittette a kis öko hazat, ami valyogbol keszult kör alakja van, es mint affele tunderlak egy dombocskat alkotva, fuves ret a teteje. Szinte minden termeszetes, vagy ujrahasznositott anyagbol keszult, kiveve a energiatakarekos haztartasi gepeit. Kis dombocskajanak rengeteg ablaka van, mert Simone Chantal rajong a fenyert: haloszobajanak, nappalijanak, oldalt is van egy-egy halmas boltives ablaka, a földtöl a mennyezetig engedve be a csodalatos fenyt. Furdöszobajanak es konyhajanak viszont csak felul van ablaka amin gyönyöruseges feny arad be.
Konyhaja a lakas központja innen nyilt minden helyiseg, akar egy virag szirmai. A hazon belul minden ajto csupa szines uveg, hogy az imadott napfeny mindenutt ott legyen. Lakasa tele van növenyekkel, szinte ugy erez a latogatoja mint egy arboretumban. A nappalijaban a ravasz polcrencszer: tele roskadasig könyvekkel, amiket a lany imad, itt elnek vele a feltve örzött boszorkany relikviaival, amelyek mas szemeben egyszeru mutatos diszek csupan. A nappalit egy hatalmas L alaku ulögarnitura uralja a hazhoz lett tervezve, keszitve, mert ebben a hazban szinte egyetlen egyenes fal sincs mindennek kerek... ives vonala van. Ulögarnituraja rengeteg gyönyöru, diszparnanak ad otthont, ezeket Simone nepszeru lakberendezesi boltokban szerezte be, vagy sajat maga varrta, vagy masodkezböl arusito boltokban vette öket. A kemenyfa padlot meleg puha vastag kezzel szött gyapjuszönyeg boritja, elvezet rajta mezitlab vegigsuhanni. Az ablakokon narancsarga organza fuggönyök a kovacsoltvas karnisokon. Az ulögarnitura elött regi mahagoni asztalka all. Gyönyöru faragas diszi. Ezt a csodat Simone egy regisegkereskedönel talata borzaszto lepusztult allapotban. Beleszeretett így azonnal megvette, majd idöt es penzt nem sajnalva sajat kezuleg felujitotta. Itt is rengeteg növeny tette valtozatossa az egyebkent halvany narancsos falat. A hatalmas nappali olyan tagas es kenyelmes, hogy Simonie gyakran tartotta itt telviz idejen a covenje szertartasait. Konyhaja is pazarloan tagas es a tetöablakbol es azajtok szines uvegegböl arado fenyek hihetetlenul baratsagossa tettek. A tölgyfa konyhabutor belesimul a falba, konyhaszigeten pedig imadott latvanyosan fözni a baratainak. a padlot törött kiselejtezett jarolapdarabkakbol raktak ki mozaik szeruen, ami igy egyben gyönyöru latvanyt nyujtott.
A furdöszobaban hatalmas nagy sarokkad pezsgöfurdökent is funkcional. Ebböl az egyböl nem engedett Simone, akarmilyen öko-bio , imadta a vizet, es ugyan így imadott hosszasan ejtözni a forro vizben, miközben a pezsgö viz maszirozta olykor faradt tagjait. A helyiseg falat egy szallodabol kiselejtezett apro kek mozaik boritotja a padloval egyetemben, a hatlmas tukör - akar egy csillogo szallodaban - ket falba sulyesztet mosdo felett ragyog. Ezt is egy epitkezesröl mentette meg, bepitette sajat lakasaba.
Persze ebböl a terböl sem hanyoztak a viragok, amiket a tetöablakbol erkezö feny eltet.
Haloszobaja is nagy es kenyelmes, szivenek oly kedves zöld arnyalat disziti a falat, amireSimone sajat kezuleg festett borostyanleveleket. Itt a pocrendszer feketere festett kovacsolt vasbol all, akarcsak pazar melyzöl es apszint-zöld szatennal diszitett agya. Ahaloszobabol hangsulyosan köszönnek vissza wicca eletenek kellekei, amik a szobat erotikusan misztikussa tettek. Az ablakkal szemben egy hatalmas, tukrös egesz falat beborito gardrob-szekreny rejti el Simone Chantal megannyi csinos es legies ruhajat, megszamlalhatatlan szexi fehernemujet, megannyi kulönös szenvedellyel beszerzett cipöjet.
A szoba fenypontja valahogy megis az ablak mellet levö kovacsoltvas fesulködö asztal, a maga ovalis tukrevel mar szinte pazarlo, de megsem giccses, rajta Simone megannyi szepitöeszközevel. A hatalmas ablakot zöld organza boritja aminek a feny arany csillogassal sut at rajta. Szeretöi ugy veltek olyan ebben a zöld alomban, a zöld fuzöjeben, tusarku zöld csizmajaban a vörös hajaval mint Poison Ivy. De ezen csak ö nevett.
A hazhoz tartozott meg a tagas elöszoba es a boltives bejarati ajtoval es annak kezzel festett uvegtablaival. Simone ugy tervezte a hazat hogy barmikor bövithesse a hazat ha bövulne a csaladja. Mert akarmilyen vonzo nö is Simone Chantal, csaladjat csak egy öreg, hazsartos es olykor-olykor felettebb feltekeny, tovabba nagyon köver fekete feher kandur alkotja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése