2011. október 27., csütörtök

F. C. Andersson: Beltane 3. - folytatas


Masnap reggel kisse nyomodtan ebredt. Kiment a konyhaba keszitett maganak egy erös earl grayt pazarloan sok cukorral es finom suru tejszinnel. Ha masert nem is ezert a tejszinert kepes volt hetente ketszer elzarandokolni abba a bio tejgazdasagba ahol csak kedves szeretetre melto ismeröskent vartak. Lassan elszurcsölgette fonott konyhai foteljebe melyedve hosszu labait keresztbe teve, a semmibe melyedve. Nem reggelizett, ez az energiabomba tea tartotta benne a lelket ebedszunetig. Merengeseböl az örökke ehes Berci zakkantotta ki, elövette hat a gravirozott femtalat majd jocskan megpupozta macska eleseggel, amit Berci oly nagyon követelt. Masik talkajat friss vizzel töltötte meg. Aztan az önelegulten falatozo bercit magara hagyta es belibbent a furdöbe gyorsan lezuhanyozott felvette fekete bodyjat, hozza fekete harisnyat, majd vissza nagy gardrobjaba amiböl elöszedett egy grafitszurke kosztumöt amit fekete szecesszios virag- es indamintak diszitettek. Nyakaba egy kelta runat abrazolo bronzmedalt fuzött vekony lancon. Fulebe szinten bronz szecesszios fulbevalot illesztett. Mikor felöltözött. Pazar feskulködö asztalahoz lepet, szemeit szurkes sminkel emelte ki, ajkara egy csodas bronz arnyalatott tett, vegul hatalmas puha ecsetevel lazan atpuderezte orcajat-homlokat, allat, majd rendezte örökke rendetlen tincseit, vegul finom erotikat selytetö orientalis parfumfelhövel burkolta be magat. Labara is felkerult az elmaradhatatlan magassarku cipö, ezuttal egy teltsarku kocka orru vidam masnival diszitett fekete darabot valasztott. Megjelenese egyszerre volt komoly es kislanyos. Bucsuzaskepp meg ellenörizte ruhajat es sminkjet, elmosolyodott aztan egy bohohokas fintorral elköszönt a tukörkepetöl. Ebben a mosolyban benne volt annak a nönek az önbizalmaaki egyedul teremtette meg sajat biztos egzisztenciajat.
Szokasahoz hiven ujra rohannia kellet. Bevagodott kis szurkeszöld biodizellel muködö autojaba es szaguldott is a munkahelyere. Termeszetesen utolso pillanatban esett be. Fanny es Marie majd meg szakattak a nevetestöl a magassarkuban sok sok pakjaval rohano Simone latvanyatol. Simone annak idejen, amikor idekerult uj eletet lehelt ebbe a közössegbe. A sivar es elettelen laborba, behozta vidam szemelyisget.
Munkatarsnöi mar kaveztak.
- El sem hiszem hogy idöben ideertel- mondta Marie, a negyvenes evei elejen jaro, am rendkivul csinos asszony- pedig a fönök pedig mar sasszemekkel figyeli mikor fedhet mar meg teged, a keseseidert, de te mindig az utolso pillanatban bevagodsz.
Fekete kleopatra frizurat vislelt mindig kifogastalanul elegans volt. Ö kötötte a szerzödeseket, ö intezte a targyalasokat. Nem ertett a labor munkahoz sosem tanult földtant vagy kemiat, de olyan sikeresen el tudta adni a ceget mint rajta kivul senki.
A labor Simone felugyelete mellet muködött. Ö vette at a terepröl erkezö mintakat, mar tudta ha ranezett egy furomagra hogy kb mit fognak talalni benne, Megnezte milyen jellegu közetröl van szo, vulkanikus eredetu, uledekes esetleg metamorf. De femek szempontjabol a legigeretesebbek a magmas köztetek voltak. Ha agyagasvany volt a keresett összetevö akkor inkabb a hidrotermalis es mas vizhez kapcsolodo metamorf közet tunt igeretesnek. A furomintak földtani jellegzeteseggegit is nezte milyen a retegzettsege, a retegek hogy viszonulnak egymashoz. Milyenek benne a jellegzzetes indexasvanyok. De fontos volt a közet kora is. A berkezö minta egyreszet vekonycsiszolatta alakiottak es ezeket vizsgaltak közettani mikroszkop alatt. A masik reszet pedig porra öröltek es kemiai eszközökkel vizsgaltak. Savval luggal kevertek, vagy epp ulepetittetek. Megvizsgaltak a minta szazalekos összetevöit. Simone ezeket az adatokat dolgozta fel es adta le roluk a geokemiai jelentest, neha neha ö is bele bele tekintett a mikroszkopba ha szakmai tapasztalatara volt szukseg, bar a beerkezett mintakbol ranezeste meg tudta mondani hogy lesz-e benne a keresett asvany vagy sem es hogy körul belul mekkora a közet hasznosanayag szazaleka es erdemes-e a banyaszatra. Fanny meg zöldfulnek szamitott igazabol Simone keze ala dolgozott, tanittotta a frissen vegzett geokemikus lanyt, aki legtöbször a laborban dolgozott.
Közephosszu hirtelenszöke haja a vallaig ert, szepen keretezte gömbölyded arcat. Igen Fanni nem epp a toppmodellek vilagabol kerult ki, alacsony is volt, es jocskan hordozott magan felesleget, de mintha csak egy muvesz faragta volna aranyosan es nöiesen elosztva. tökeletesen öltözött olyan ruhakat hordott amik úgy takartak cselesen, amit takarni kellet, hogy minden szemlelö pontosan tudta, mi is rejlik a gondos toalett alatt. Csillogo szemei mindig huncutan kacagtak. Mindig hangsulyozta mennyire is irigyli Simone karcsu alakjat.
Simone nagyot szusszant, majd ugyanezzel a levegövetellel kifujta arcabol makrancos vörös tincseit.

  -Ugy sem kuldene el tul fontos vagyok az öreg szamara! S a szakertelmemet sem tudna potolni. A szakmaban egyedulallo kincs vagyok –nevetgelt, közben lepakolta megannyi dolgat: kezitaskajat, laptopjat, aktataskajat es meg nehany meghatarozhatatlan tartalmu szatyrot. Beallt a lanyok köze hogy megigyon egy könnyu gyumölcs teat.
-A mai vilagban, ne legyel ennyire biztos ! - szolt Marie, egy vanillias vekony cigarettara gyujtva- Inkabb becsuljuk meg ami van, elvezzuk ki a most ertekeit.
-Nem vitatkozom veled Marie.- kortyolt Simone a teajaba -mInkabb azt szeretnem tudni megjött-e a beszallito a közet mintakkal? Mert mindig meg szokott elözni es a geologusok mar telefonaltak hogy tegnap delutan elökeszitettek nekunk. Igeretes ercmezönek igerkezik, rez cink tarsulassal, mar kivancsi vagyok.
-Ezt a munkat is ki intezte el nektek? Ha en nem dobom be magam, akkor nem vizsgalgathatnad imadott asvanyaidat.
-De Marie ne legyel mar ilyen savanyu- csititotta Simone Marie-t, aki ketsegtelenul elönyös tulajdonsagai ellenere koros önbizalomhianytol szenvedett - tudod hogy imadunk es köszönunk neked mindent, es a te megnyerö szemelyieseged nelkul nem mennenk semmire. Mi csak tudomanyos agyasak vagyunk de keptelenek lennenk eladni magunkat- mosolygott, es biztatoan kacsintott kolleganöjere.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése