2013. október 8., kedd

A hutö

Mikor maskor mint vasarnap delutan bedöglött a hutöm. Ezt nem is szepen csendesen tette, hanem fulstölve zizegve, bozraztoan zugva mintha uttvefuroval furtak volna. Na több se kellet nekem jol panikba estem. Meg szerencse hogy a hutö resz szepen ki volt uritve hiszen regen nem voltunk mar vasarolni, csak csupan a gondosan eltett kovaszos uborkaim es a hazi fözesu ribizlizselem volt kiteve kulönösebb veszelynek.
Kapkodas egy hatalmas szatyor hust azert megmenekitettem, de 2 szatyor a kukaban vegezte ma reggel. Hisz kis tulelökent mindig az elsödleges szempont a fagyaszto teletömese volt, ha kellet ha nem. Emlekszem meg milyen volt földönfutonak lenni, amikor a fagyaszto vegletekig kizabalasa mentett meg minket. Es ma reggel fajo szivvel dobaltam ki a gyönyöru, de mar buzlö szepen gondosan altalam elöre felszeletelt es lenyuzott lazacokat, a sok sok grillezni valo malacsultet, a meg nehany adag kiporciozott hust. az elöre felszeletelt karajt. A bepacolt szinten grillezni valo vekony marhaszeletekröl nem is beszelve. A szivem szakadt bele. Meg azt a sok kincset amit az ember örizgetett. A kolbasznak valo belet ( itt borzaszto draga, dragabb mint a belszin) A kocsonyanak raktarozott disznolabat. Egy csomo spenotot. Nem is akarom megszamolni hogy mi karunk van benne. A felsö hutöböl ma kidobtam egy eppen csak megkezdett rud szalamit, rengeteg szoszt. Meg ertekes, kulönleges fuszereimet, izesitöimet.
Az öröm az urömben hogy holnap jön a szep uj hutönk, csak eppen tenni nem lesz mit bele. Nem baj a következö kihivasunk ujra telepakolni.

Bosszusagok sora itt meg nem er veget. MEG mindig nem kulte nekem a bonprix a csomagomat de mar a bank is visszadobta a penzt, mivel 10 napon tul nem tarthatja lefoglalva, na de ha akarja a bonprix siman barmikor levonhatja, mert ervenyes fizetesi szerzödesem van vele. Szoval azt az összeget nem pakolhatom fel es mehetek vasarolni vele mas uzletbe mert akkor egy tetemes minusz alakul ki amire meg tetemesebb buntetest pakolna a bank. Szoval sakk matt, Lassan beköszönt az igazan kutya hideg, en meg meg mindig az öszi atmeneti bördzsekimet varom. Meg a gyerek teli overljat stb. stb.

Hogy ne csak a rossz dolgokrol irjak. Ugy erzem fel vagyok keszulve egy ujabb csöppseg fogadasara, es mintha Robert is nyitottabb lenne a dologra, mar nem tiltakozik ellene annyira. De föleg magamban erzem az az olthatalan vagyat hogy ujra egy pici manot fogjak a kezembe. A vagyakozas mar olyan szintre fajult hogy babakocsikat nezegetek a neten. Mert ami nekunk van igaz hasznalhato, de nem igazan kenyelmes, borzaszto nehez es ormotlan. Olyatszeretnek amibe a babaulest be lehet illeszteni es joforman csak egy vaz amin cserelhetö a betet ahogy a gyerek nö. A suliba mar csak egy felev van amiben gyakorlat is van, a többit akar levelezön is folyatathatom. Igy a penzel sem lennek rosszabbak. Persze szeretnek meg jogositvanyt a baba erkezese elött hogy jobban meg legyen a logisztikank oldva. De ugy gondolom kell masfel ket ev mire a baboca összejön. Szoval nyugodtan van idöm rendezni a dolgaimat.

A masik uditö jo hir hogy kicsit at akarom rendezni a lakast, felujitani. Ugy gondoltam a konyhaval kene kezdeni, kifesteni a falakat es a konyhaszekrenyeket atfesteni egy kicsit modernebb derusebb baratsagosabb szinre mint ez a jelenlegi feher. (öreg konyhabutor szepsege a festhetöseg) Szivem szerint ugy ahogy van mindent levernek es egy gyönyöru natur fa szinu meleg csaladi feszek könyhat alakitanek ki, az elrendezesen nem nagyon valtoztatnek csak a hutöt bepeitenem a konyhaba es egy mosogatogepet is becsempesznek valahova, es a sarokban levö szekrenyt kicsit jobban hasznosithatova tennem, es vegre beillesztenem a konyhaba azt az olcso kis kanapet amit mar regota akarok. Hisz az etkzeöasztalt nem nagyon hasznaljuk ki de barmikor kinyithato.
A lomosbol akarok kialakitani egy kisebb halofulket amolyan elrejtözködö szobat, semmi extrat nem akarok, csak kifesteni es egy agyat berakni, plusz egy ket hasznos polcot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése