2011. március 12., szombat

Bika

Bika csillagkep, köszönet erte a Wikipedianak!



A Taurus csillagkép nagyon régi, valószínűleg a rézkorban (más néven ’’kő-rézkor’’), vagy talán már a kőkorszakban is ismerték.

Látnivalók

Fényes csillagokat és halmazokat tartalmazó látványos csillagkép. A téli hónapokban lehet megfigyelni, könnyen megtalálható; az Orion csillagkép övét alkotó három csillag vonalának északnyugat felé történő meghosszabbítása elvezet a Bika legfényesebb csillagához, az Aldebaranhoz.




A Bika rendkívül ragaszkodó. Kissé lusta ugyan, de előbb-utóbb elkezd dolgozni, megkezdi a gyűjtögetést, és élete végére igyekszik több ingatlant és tekintélyes bankszámlákat összegyűjteni. A bika csillagjeg szulötteinek rendkivul fontos az anyagi biztonsag. Ennek erdekeben kepes mindent megmozditani akar az önnön lustasagat legyözni.
Vénusz azonban nem csak az anyagi ragaszkodást, hanem a szépség iránti vágyat is belé oltja. Kedvel minden művészetet, főleg, ha az kézzel fogható. Természetesen ilyenkor igyekszik azt megszerezni, és beilleszteni gyűjteményébe. Nem ritka, hogy egy Bika falán értékes festmény lóg, szekrényén drága porcelán vagy szobor található, ami egyszerre elégíti ki szépség és vagyon iránti vágyát. A kincseit szivesen mutogatja, tarja latogatoi ele.
Szívesen kényezteti magát, egyszerre odafigyelve a kényelemre, a szépségre, és az értékekre. A kenyelme es konforterzete mindenek elött valo.
A Bika nő szívesen vásárol szép ékszereket, de ha megengedheti magának, hogy válasszon, nem az értéktelenebb ezüstöt fogja hazavinni, hanem a szépen csillogó és drága aranyat. De ugyan ez mondhato a ruhakra is kedveli a divatos draga es legfökeppen elegans es kifinomult marakakat.
Azért nem csak a tárgyiasult szépséget kedveli, szereti az élvezeteket, értékeli a finom ételeket és italokat, kellemes illatokat és az érzéki erotikát. Mindent meg is tesz hogy ezek a kenyelmi es komfort dolgok körul vegyek öt. Szivesen is költ ilyesmire.
Kedveli a növényeket, legfőképp a virágokat. Egy bika ha teheti kertet tart fent otthona körul ami bövelkedik egzotikus kulöleges növenyekben es rendkivul rendezett es logikusan elrendezett mindennek helye van. Ha nincs lehetösege kertre akkor lakasat buja növenyekkel rakja tele amiben jocskan talalunk kulönleges peldanyokat is. Rendkívül kreatív, sok Bikát találhatunk művészi pályán. Szeperzeke ezt is nagymertekben elösegiti.
Birtoklási vágya átcsaphat zsugoriságba is. Fél minden veszteségtől, legyen az tárgy, vagy ember. Ragaszkodik az őt körülvevő emberekhez, az érzelmi biztonsághoz, partnerét addig nem engedi el, amíg szereti, akkor sem, ha a partner már szabadulni akarna. Gyakran elöfordul hogy rengeteg lomot gyujt maga körul eppen ezert a ragaszodasi vagya miatt.
Viszont ahogy a Bikában meghal a szerelem, többé már nem fontos számára a társ. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a partner megsértse szépérzékét, bírálja azt, vagy megengedhetetlen, trágár módon viselkedjen. Szereti ha parja muvelt, okos, megfelelö kulalakkal es stilussal rendelkezik, de legalabbis olyan szinten legyen ezeben a dolgokban mint ö maga.
Gyermekeit sem könnyen engedi el a Bika. Ha gyermekének partnere akad, féltékennyé válik, és sokszor ok nélkül is támadja a vőt vagy menyet. Az a tipikus gonoszkodo furalo kritizalo ”anyos” tipus.
Általában nyugodt, de ha egyszer felbőszítik, dühödt bika módjára támad rá a "vörös posztót lengető" emberre. Ilyenkor haragja hosszan tartó, akár hónapokig, évekig is tarthat. Ezert jobb ha nem ingereljuk fel es nem vivjuk ki a haragjat. Ha pedig a bika egy szerettunk vagy olyan szemely aki fontos szamunkra probaljuk minnel elöbb megbekiteni, bocsanatat elnyerni.
Érdekes ellentmondás, hogy ugyanakkor rendkívül nagyvonalú tud lenni szeretteivel szemben. Szívesen segít, meghívja étterembe, e mögött azonban általában saját ínyencsége is áll. De inkabb ne utasittsuk vissza nagylelkuseget batran eljunk vele, de semmi keppen ne feszitsuk szet a bika altal huzott hatarokat, es ne probaljunk visszaelni nagylelkusegevel.
Szereti megmutatni a világnak, milyen jómódú, cserébe azonban elvárja, hogy nagylelkűségét elismerjék. Fontos szamara az elismeres a, dicseret.
Külön öröm a Bika számára, ha valaki megdicséri vagyontárgyait, néha akkor is, ha az valójában értéktelen. Soha ne ecseteld a Bikának, mennyivel szebb és jobb, vagy netán értékesebb hasonló célra használható eszközöd! Ezzel a huzassal könnyen magadra haragithatod. Es melyen megsertheted önerzetet.
Mivel kedveli az ízletes ételeket, könnyen elhízik, ilyenkor szüksége van testmozgásra. Azonban a Bika lassú mozgású, így sokkal inkább kedveli a testépítést, mint az aerobikot.
A Bika önfejű és makacs, ahogy szokták mondani, nyakas ember. Talán nem véletlen, hogy a nyak tartozik a jegyhez a testrészek közül.
Tevékenységében általában lassú, nyugodt és megfontolt, de ha kihozzák sodrából, elsöprő tud lenni. Mint az élet minden területén, itt sem kedveli a kockázatokat. Szereti a stabil munkahelyet, az állandó jövedelmet, hiszen számára az anyagi biztonság mindennél előbbre való. A pénzzel kapcsolatos pályákban sikeres lehet, de bármely kockázat komoly fejtörést okozhat neki. Fejlett üzleti érzékkel rendelkezik, és sokszor a semmiből is képes virágzó vállalkozást létrehozni.
Vonzza a föld, ha munkája nem kötődik a földműveléshez, vesz egy kis telket, nyaralót (hiszen milyen jó ez befektetésnek is), és az ott található, akár talpalatnyi földterületet is szívesen műveli meg. Szépérzékét itt is kamatoztatja, és virágzó gazdaságát büszkén mutatja meg mindenkinek.

Szexuális életet ritkábban él, mint mások, hiszen nem éri be egy rövid szerelmeskedéssel, inkább kivárja egy tartalmas együttlét lehetőségét. A bika remek szeretö, mindent megad parjanak.Hosszú, sokáig tartó, és sok élményt szerző szeretkezésekre vágyik, melyben legalább annyira szeret adni, mint kapni.Természetesen utána illik elismerni teljesítményét, egy Bika emberrel szemben ez a hosszú, tartós kapcsolat záloga.


Jelmondatai: „hiszem, ha látom” és „a járt utat a járatlanért fel ne add”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése