2011. március 12., szombat

Ikrek

Ikrek csillagkep, köszönet erte a Wikipedianak!

Története, mitológia

A görög mitológia szerint az ikerpárnak, Kasztórnak és Polluxnak igen eltérő tulajdonságai voltak. Pollux halhatatlan volt, míg Kasztórnak a holtak birodalmába, az alvilágba kellett mennie. Pollux megkísérelte, hogy ikertestvérét rendszeresen meglátogassa az alvilágban. A nagy testvéri szeretet megjutalmazására az istenek a csillagos égre helyezték a két ikert. Kasztór és Pollux Zeusz és Léda, Tündareosz spártai király feleségének a fiai voltak, ők születtek a hattyúvá vált királynő egyik tojásából (a másikból Heléna, aki később Priamosz, trójai király felesége lett). Azt mondták róluk, hogy képesek voltak Szent Elmo tüzeként megjelenni, aranyszínű szárnyakkal a levegőben száguldani, ugyanakkor a viharzó tenger hullámait is lecsillapítani. Együtt szerezték vissza Thészeusztól az elrabolt húgukat, Helénát. Elrabolták Leukipposz lányait, mert azok jegyesei becsapták az ikreket. Nagy csatákban megmentőként jelentek meg, állítólag a Kr. előtt 405-ben vívott aigoszpotamoi csatában is megjelentek a spártai Lüszandrosz hajóján.
A magyar mondakincs is megemlékezik a csillagképről Két Árva néven. A monda szerint két árva élt egy faluban, ám senki sem segített nekik, még egy falat kenyeret sem kaptak. Egy nap eltévedtek az erdőben, örökre nyomuk veszett, de az Isten felrakta őket a mennyboltra, hogy mindig figyelmeztessék az embereket.



Ikrek csillagjegy jellmezese:



Az Ikrek kettős jegy. Ez azt jelenti, hogy személyisége kettős, mintha egyszerre két ember élne egy testben. Hasonlokeppen a mar elhangzott halak csillagjegy szulötteihez.
Egyszerre több dolog érdekli, és igyekszik figyelmét megosztani e két tevékenység között. Gyakran van két otthona, két szeretővel, néha két munkahelye is, de igazából ebben a megosztottságban semmire sem tud igazán koncentrálni.
Az aggódás nem az Ikrek sajátja. Az életet könnyedén veszi, és ha veszteség éri, hamar túllép rajta. Megbántani sem lehet könnyen, sérelmein sem sokáig rágódik.
Az Ikrek rendkívül mozgékony, eleme az utazás, a szabad levegő. Bármikor rávehető arra, hogy elutazzon kisebb távolságokra, de a tengerentúl azért nem biztos, hogy vonzza. De hazai tajakon es europaban is rengeteg szepseget es felfedezni valot talal maganak.Kedvenc utazási formái a gyaloglás, futás, kerékpározás, esetleg még a motorozás. De nem all messze töle mas technikai kutyu sem ami mozgasra kepes es viheti az almai utjai fele.
Mindenhonnan elkésik, nem azért, mert nem akarna időben odaérni, hanem a közlekedés alakul úgy.Persze, ha előbb elindulna, talán odaérne, de nagyvonalúsága miatt nem tartalékol megfelelő útidőt.
Ha láttál már vékony, nyakigláb embert kerékpáron, hátán hátizsákjával, biztos lehetsz benne, hogy egy Ikrek embert láttál. Jellemzö a jegy szulötteire hogy magasak, nyulankak, gyakran igen legiesek, nöknel gyakran suroljak az anorexia hatarat.
Nagyon alkalmazkodó, kettős jegy lévén mindig a megfelelő arcát tudja megmutatni. Ezt a kepesseget remekul ki is tudja hasznalni az elet barmely teruleten.A képmutatás sem áll távol tőle, hajlamos a kedvességre, behízelgésre. Ha érdekében áll, azonnal átvált másik arcára, kimutatja foga fehérjét. Es akkor behizelgö kedves emberböl rögtön kegyetlenul öszinte, es vegtelenul banto, tamado emberre valik.
Az Ikrektől nem áll távol a hazugság, az átverés, de ha ezt ő nem teszi meg, mindig akad valaki, aki vele teszi meg. Elöbbi kepessegei miatt nem all töle tavol a politikai palya.
Sokszor nem alkot önálló véleményt, igyekszik semlegesnek maradni.
Érdeklődése mindenre kiterjed, mindenre kíváncsi, de ismerkedése a dolgokkal meglehetősen felszínes.Kiváló beszélgető partner, minden témához hozzá tud szólni, szereti a jól értesült szerepét játszani. Szeret is beszelni szereti hallgatni a sajat hangjat. Amivel neha masok agyara is mehet es fökepp tudalekossagaval.
Már kora gyermekkorában megmutatkozik kommunikációs képessége, hamar elkezd beszélni, aztán többé be nem áll a szája.Nagyon intelligens, óriási beleérző és befolyásoló képességgel, szárnyaló fantáziával. Fantáziája révén nagyon jó gondolataik vannak, de ha nem áll mellette valaki, aki megvalósítsa, akkor tovább lép és új, korszakalkotó gondolatokon töri a fejét.
Az Ikrek kitűnő kereskedő és ügynök, ő az, aki rád tudja sózni mindazt a terméket, melyre valójában semmi szükséged sincs.
Nem anyagias, az anyagi mélypontokat felületessége miatt könnyen éli túl.
Ahogy Merkúr a tolvajok istene volt, úgy az Ikrek egy részétől sem áll távol a bűnözés, leginkább a szellemi bűnözésben (okirat-hamisítás, pénzhamisítás, spekuláció, szélhámosság) jeleskedik.
Kapcsolataiban az intellektuális érdeklődés fontosabb szerepet játszik, mint az érzelmek, partnerének illik mindig jól tájékozottnak lennie.
Szexuális életére nem az érzelmi alapon átélt szenvedély a jellemző, sokkal inkább a hódítás érdekli.Csapongó, és itt is legalább két partner jelenik meg az életében. Párja vagy elviseli csapongásait, vagy elhagyja.Az Ikrek ekkor sem feltétlenül szenved, hamar túllép elszenvedett csalódásán. Könnyen ismerkedik, nem hagyja, hogy erkölcsi érzéke meggátolja bármiben, gátlásai pedig általában nincsenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése