2011. március 17., csütörtök

Rak

A Rák élete az érzelmekről, érzésekről, és a megérzésekről szól. Szinte az erzelmeinek el, dönteseit joreszt az intuicioi alapjan hozza. Hangulata - akár a jegy uralkodójának, a Holdnak aspektusai folyton változik. Egyik órában nyűgös, rosszkedvű, azután később vidám, és mosolyog. Környezete nem érti, mitől vannak ezek a változások, egyszerűen elkönyvelik hisztisnek. Pedig ezek a valtozasok mas vizjegyueknel is jelentkezik de a halaknal a kettöseg iranyitja a dolgot, addig a Rakoknal egyfajta arapaly jelensegkent erezhetö.Megérzései kiválóan működnek, azonban minden Rák jegyűnek meg kell tanulnia hallgatni ezekre, és elkülöníteni vágyaitól. Egyes Rákok képesek a gondolatátvitelre is, legalábbis megérzik, ha hazudnak nekik. Fejlesztessel kepzessel, hihetelenul ki tudjak finomitani ezt a kepesseguket. Ezert erdemes nem figyelmen kivul hagyni sokmindenben segitheti öket e kepesseg az eletuk soran. Ha ez a képesség vezérli egész életében, és sokkal nagyobb sikereket tud elérni megérzéseire hallgatva, mint racionális gondolkodással. Általában racionális oldalát nem szokta igénybe venni. Fontos számára a biztonságos családi háttér, legyen az a szülői ház, vagy saját családja. Ebben is megmutatkozik a rak ragaszkodo hajlama.
Sokan Rák élete végéig ragaszkodik a szülői házhoz, de ha sikerül kitörnie, akkor saját, kényelmesen berendezett, meleg és meghitt hangulatú otthont teremt. De veglegesen akkor sem tud elszkadni a regi otthontol sokaig visszajar igazi csaladlatogato tipus. Amint biztonságban érzi magát, előtérbe kerül elemi igénye, a másokról való gondoskodás, elsősorban kényelemről, szállásról és élelmiszerről. Kepes pusztan szeretetböl tulgondoskoddni csaladjarol, ami valamikor terhet is jelenthet a masik felre, de a Rakban ez nem tudatosul hiszen ö csak jot akart. Nem véletlen, hogy sok Rák dolgozik a vendéglátóiparban, vagy éppen az otthonteremtéssel kapcsolatos munkahelyeken. Mert ezt a korlatlan szeretetet, es gondoskodasi vagyat nem csak a csaladjara de masokra is ki szeretne terjeszteni.
A Rák általában hamar keres magának partnert, és amint megborul a kapcsolat, mielőbb újabb társ után néz. A Rak tipikus almodozo tipus egesz eleteben a nagy Öt keresi hol sikerrel hol sikertelenul, de ha a nagy Ö sem ugy muködik ahogy ö elkepezelte, keres maganak masikat. A Rak csillagjegyuek altalaban hamar hazasodnak, fontos szamukra az eskuvö, ök a tipikus többször hazasodo egyenek, leven nem elegednek meg holmi elettarsi kapcsolattal. Az eskuvöjukön pedig mindennek olyannak kell lenni mint egy tundermesenek es minimum hetethet orszagra szolonak kell lennie, de ha megsem akkor felettebb kulönleges esemenynek kell hogy szamitson.
Ha nem érzi magát biztonságban, rögtön szerelembe esik, de nem a párjába. Nem gondolja magát félrelépősnek, csak az érzelmeket keresi egy külső kapcsolatban, de ez persze könnyen átcsap testiségbe. Amitöl gyakran kicsapongonak könnyuverunek tunhet masok szemeben.
Rák még házasság után is nagyon ragaszkodik szüleihez és a gyermekkori családi otthonhoz. Ezért ha egy Rák jegyű a társunk, készüljünk fel a vasárnaponkénti családi programokra, még akkor is, ha ehhez órákat kell utaznunk minden hétvégén. Sebaj, gondolja a Rák legalább két napos lesz a program, és ott is alszunk. Ehhez az elképzeléshez azonban megfelelő párt kell választania, akit nem zavarnak a családi hétvégék. Ezt a jelenseget mar az elöbbiekben emlittettem ö a tipikus visszajaro gyermek, es ha az elete ugy hozza szivesen költözik vissza a szuleihez hogy onnan kezdjen neki az uj eletenek, uj otthonanak kialakitasaba.
Erőteljesen ragaszkodó jegy a Rák. Otthonából soha nem dob ki semmit, előbb-utóbb úgy néz ki lakása, mint egy lomtár.Ragaszkodik az érzelmekhez is, ha valakire nincs is szüksége, mint emberre, akkor is szeretné érezni a másik ragaszkodását, szeretetét. Ezt sokszor érzelmi zsarolással igyekszik elérni, melyben kiváló. Mindene a biztonság, ezt nem csak érzelmi, hanem anyagi téren is igyekszik elérni. Ha barmelyik biztonsagi tenyezöjet elvesziti vegtelenul labilissa valhat akar pszichikai problemai is akadhatnak, amiböl nehezen szedi össze magat. Szo szerint összeomlik akar a kartyavar, de alatalaban az ilyesmi szituaciokat probalja elkerulni.
Gyűjtőszenvedélye az értékekre is kiterjed, mindig foglalkoztatja a holnap gondolata.
Hajlamos az aggódásra, mind anyagi, mint érzelmi téren. Szeretteire hajlamos napjában többször is rátelefonálni, ha nincsenek körülötte, és rendszeresen rémképeket lát, úgy fél a veszteségektől.Szereti, ha családja elkényezteti, ettől aztán könnyen meghatódik. Általában is hajlamos a meghatódásra, szereti a romantikát, a szerelmes filmeket, a szép, dallamos zenéket, esetleg szívesen olvassa a romantikus regényeket, melyeket valószínűleg a Rák jegyűeknek találtak ki. Hajlamos az álmodozásra, igazából mindig máshol jár a lelke, mint ő maga. Ha otthon van, szép tájakon mereng, de ha nincs otthon, mindig haza szeretne menni. Nagyon jol illik ra a leiras hogy igazan holdkoros. Olyan mintha ebren almodna, pont emiatt az elmelyult neha merengö almodozasa miatt. A Rak csillagjegyek eletere rendkivuli kihatassal van bolygojuk a Hold valtozasa. Nem ritkan talalunk köztuk alvajarot, vagy alvasi problemakkal kuzdö egyent. De hangulatukat energiaikat rendkivul befolyasolja az aktualis holdjaras. A telihold szinte megbolonditja öket, de minden Rakra mas es mas formaban hat ki az esemeny.
Külföldön csak rövid ideig érzi jól magát, hamar elfogja a honvágy, a lágy, békés családi fészek iránt. De ettöl fuggetlenul hajta a felfedezesi vagy az uj megismerese, de mindig visszater a kezdöpontba az otthonaba kalandozasai utan.
Lusta, szeret sokáig aludni, legszívesebben a Holddal együtt kelne és feküdne le.
Nem szeret irányító szerepbe kerülni, még ha sorsa vezetői munkát is ad neki, inkább tűnik a cég féltő édesanyjának (akkor is, ha férfi az illető), mint kemény kezű főnöknek.Ilyenkor általában megjelenik egy másik, határozottabb vezető is, akinek átadhatja a kemény kezű irányítás terheit.
A Rák nőies jelenség, még a férfi is. Hajlamos az elhízásra, általában idősebb korára össze is szedi fölös kilóit, amit az állandó lelki problémáiknak is köszönhet. Gyakran rendelkezik eveszavar problemakkal könnyen alakul ki naluk bulemia, anorexia, stresszeves, ezeket mind lelki problemaik okozzak, de ha tehetik es felismerik a problemat keressenek fel vele egy szakembert a mielöbbi gyogyulas erdekeben.


Parkapcsolati szempontbol legjobban egy masik vizjeggyel ertik meg egymast, akivel kedvere romantikazhat, es rendivul erzelmes kapcsolatot alakithatnak ki. Bizonyos nezetek szerint a Rak- Halak paros a tipikus romantikus alompar. De nem csak a vizjegyuekkel alakit ki jo kapcsolatot hanem a földjegyuekkel is, a Rak csillagjegyu ember a földjegyek szulöttei mellet megtalaljak azt a stabilitast es biztonsagot amire egesz eletukben vagynak, es medret is adnak a vizjegy eletenek, melletuk elkerulhetik jegyukböl adodo szelsösegeket. A levegö jegyek kezdetben vonzak a rak csillagjegyueket, leven ledumaljak öket a labukrol, de igazabol nem talaljak meg a közös hangot, a stabilitast az otthont es romantikat kedvelö rak mellet nem erzi jol magat a az allando valtozasra dinamizmusra vagyo levegöjegyu ember. A levegöjegyet pedig rendkivul fojtogathatja a vizjegy ragaszkodasa.
A tuzejgyuekkel meg alabol nem jonnek ki, bar nehagy esetben a vizjegyut vonzhatja a tuzjegy ragyogasa langolasa, de könnyen megegetheti magat, es eletre szolo lelki sebeket kaphat töle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése