2010. október 29., péntek

Tarot iskola 1. resz





A Bolond

Ez talan a nagyarkanum legerdekesebb lapja, valamelyik tarottas könyv az elsökent ertelmezi, valamelyik az utolsokent, ez epp a szama miatt lehet mert a 0 magaban foglalja a kezdet es a veg lehetöseget is egyarant.
A reszletes elemzes elött nezzuk meg elöször a kepet. Adott egy vilagos hatter, az egen nem lathatok "gondfelhok", a nap a jobb sarokban ragyogoan sut, a hatterben szepseges de csipkezett, veszelyes hegyek huzodnak, maga az alak is egy veszelyes szikla parkanyon all, mellette kutya aki figyelmezteti az alakot a veszelyre.
Figyeljuk meg jobban az alakot, vilagos vidam szinekböl allo ruhaja van kezeben vandor bot, rajta batyu, kezeben virag, arca almodozo az eg fele nez, lepese könnyed, nem nehezkes.

Kezdjuk hat az ertelmezest. A Bolond nem egyertelmuen pozitiv vagy negativ kartya. A gyermekiesseget, a felfedezt, a könnyedseget jelenti, de ugyanakkor a gyerekes viselkesre es meggondololatlansagra is utal. A bolond kartya megjelenese utalhat az eletunkben jelentkezö uj dolgokra amire vagy nem keszultunk meg fel elegge, vagy mi vagunk bele könnyelmu fejjel, es az erönkhöz es kitartasunkhoz kepest tul nagy a kerdezett dologgal szemben az elvarasunk. Jelenthet naivsagot,ostobasagot, ami a bölcsesseg es tapasztalatlansagbol fakad. De jelenthet öszinteseget is mert a kiraly egyetlen öszinte de pimasz tancsadoja a bolond. A bolond mindig frissesseget uj tapasztalatok hirnöke, de magaban hordozza a bukas lehetöset is, ez a bukas nem kemeny sorscsapaskent jelenik meg, nem jar mely negativ tapasztalattal, inkabb oktato figyelmeztetö jellegu nem hordoz valodi veszelyt.
Munkahelyi, uzelti, vallakozasi szinten, uj dolgok megjelenese, tanulas, uj tapasztalatok, lehetösegeink megismereset is jelenti. De ugyanakkor kockazatos uzletek, könnyelmu uzleteket, dönteseket is jelent amelyek a tapasztalat hianyabol erednek.
Szemelyes kapcsolataink teren a bolond a legjobb oldalat mutatja, boldog elhötlen idöszakot, de ebben is megjelenhet a meggondolatlansag a könnyelmuseg. De nagy atlagban boldogsagban, problemaktol mentes vidam kapcsolatot jelent, amiben fenntartasok nelkul megbizunk. A bonond jelkepezi azt is hogy a masikban kepesek vagyunk mind az ujat a jot meglatni, minden arcat megismerni es megkedvelni. A kartya jelenthet uj friss uditö kapcsolatot, vagy mar meglevö kapcsolatban felfrissulest , intuitiv, ösztönzö idöszakot, amit esetleg egy gyerek erkezese is kivalthat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése