2012. március 14., szerda

Egy nap

Mostanaban eleg ritkan irok a kis szivemcsucske blogomba, de nagyon jo magyarazatom van ra miert. Most leirom egy napunk törtenetet.

Hajnali hat ora van, hallom Lili mar mocorog az agyaban, mas esetekben pedig arra eszmelek hogy a kisagy oldalara felszerelt jatekaival jatszik. 10 perc ugy telik el, hogy könyörgök magamba csak egy fel orat aludj meg vissza, de ennek a valoszinusege eszmetlenul kicsi. Aztan nagy nehezen kikaszalodok az agybol, pisiles, kis csipa vakaraszas, kezemben az ures cumisuveg, hogy megcsinaljam a gyerek tapszeret. Azutan ki a gyerek be a cumisuveg. 10 perc csend. Aztan jön a nyuglödes sikotozas, nem tetszi semmi allapot. Apa felebresztese, majd meg egy kis hiszti mig az apja fel nem veszi es meg nem dedelgeti. En eközben meg mindig zombulok. Aztan csoportos reggelikeszites, Lili beleul a kompjaba, es lepten nyomon azon dolgozik hogy hasra essek benne. Mikor elkeszult minden kaja bevitel a szobaba. aztan gyerek összeszedese beleultetese az etetöszekbe.
Aztan egy sor veszekedes, mert ugye ket kanallal kell enni, egy amivel ö eszik es egy amivel en etetem, közben a sajatjat vagy 100-szor leejti, a föld meg az egesz gyerek tiszta trutyi közben a sajat reggelimböl is be-be kapok egy egy falatot. Aztan következik a reggeli tisztaba tetel. Tekerges, csavarosdas, a sudocreme lelkes nyalogatasa, en közben kundök hogy a segge ala keruljön a pelenka. Gyerek a kompba kezdöthet a takaritas, felmosas porszivozas, minden nap... es meg igy is fekete mindig a talpa... majd a konyha rendbetetele. Kb 5x mosogatok egy nap de altalaban valami oknal kifojolag reggel mindig ugy nez ki mint ahol hegyi trollok buliztak egesz ejszaka. Aztan gyors fözes. A gyerek mar ordit turelmetlen nyig, az apjat szekalja, miközben en renduletlenul fujom a gyerek dalokat hogy legalabb kicsit lekössem a figyelmet. Teszem hozza meg igy allandoan a labam alatt van. En meg izgulok, hogy ugyan mikor alszik mar egyet mert mindjart elajulok. De az en gyerekem duracellel muködik es sosem alszik. Azan gyerekeketetes. Szokasos cirkusz a kanal lehajigalasaval. A vegere ugy nezz ki mint egy szoposmalac, velem egyetembe mert ugye bar ugy az izgis a dolog ha mamara hajigaljuk az etelt. Majd jön egy adag kaki, de nem ugy am siman. Ugy hogy minimum atöltöztetni kell. Aztan jön maximum fel ora alvas. Mire en eljutnek oda hogy en is pihenjek mar vigan uvölt hogy foglalkozzanak vele. Aztan jön a delutani cirkusz. Ölbe nem jol lenni nyuglödik jatszani nem jo nyuglödik. Marad a komp. De akkor megy es szetbontja a lakast. Aztan megunja a kompot nyuglödik es kezdödik az ördögi kör elöröl. Lassankent igy jön el az este. Majd vacsikeszites eves a szokasos összeveszös modon, furdes, majd vegul az esti hancurunk, ami csupa puszi csupa öleles nevetes, amibe vegul ugy kifarad hogy el is alszik. Ekkor jut vegre egy kicsit idö magamra, el tudok menni furdeni, kicsit foglalkozunk egymassal is. Aztan pedig ujra hulla faradtan belezuhanok az agyba, hogy ez elölröl kezdödhessen.
De viszont Lili baba mosolya, gugyögese, puszijai kedveskedesei, amennyire tud szeretni, feledtedtek mindent. Imadom es tovabbra is ugy gondolom ö eletem legjobb döntese.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése