2011. november 9., szerda

F. C. Andersson : Beltane 10. resz - folytatas


Ha meg talalt egy szusszanasnyi szabadidöt azt lehetöleg a kerben töltötte: szedte az iden tömenytelen mennyisegben termö naspolyat. Úgy velte a gyölcsök mar az egböl potyognak. Szorgosan dolgozta fel az utolso zöldsegeket is majd vegsö felvonaskent felasta a kertet is. Legalabb a megannyi teendö feledtette vele mennyire ures is a haza estenkent. Szinte szertartasosan varta munkahelyen Raven erkezeset. Lassan tultette magat rossz erzeseit Fannyval kapcsolatban. Mivel a lany nem egy sertö pletykat terjesztett rola, aminek termeszetesen semmi igazsagalapja nem volt. Egyszeruen a feltekenyseg beszelt belöle. Azt varta ha aljas dolgokat terjeszt kolleganöjeröl a többiek melle allnak az ugyeben. De eppen az ellenkezöjet erte el vele. Armanykodasai miatt sehol nem neztek jo szemmel. Marie-val ellenben egyre jobba valt a kapcsolatuk. Termeszetesen Sisiröl sem feledkezett meg, szinte minden nap beszeltek telefonon. Minden apro bizalmas reszletröl beszamolt az asszonynak. Simone-nak az a furcsa erzese tamadt, hogy baratnöje titkol elöle valamit, de nem tudta elkepzelni mivel kapcsoltos ez az erzes. Hisz Sisi elete is nyitott könyv volt elötte. Az asszony ugyan úgy megbizhatott Simone-ban, mint ahogy a lany tette. Egyre, masra szoba kerult a hetvegi koncert. Simone probalt visszatancolni az ötlettöl. Ketelyek tamadtak benne, hogy suksege van-e erre egyaltalan. De annyira lelkes volt mikor megigerte Sisinek, nem gondolta volna, hogy ennyire be fog havazodni. Meg úgy azt sem tudta mire is igerkezik el valojaban. A regisegbolt jaras lehetösegenek izgalma teljesen eltöltötte. Barmire igent mondott volna erte.
A koncert napjanak közeledtevel azonban mar kezdett egesz forrova valni a helyzet. Sisivel folytatott napi beszelgetese soran szoba kerult a buli is.
- Nincs egy göncöm sem – Simone probalt kibuvot talni, pedig a gardrobszekrenye dugig volt ruhakkal, biztosan talt volna az alkalomhoz illöt.- Ugyan mit vehetnek fel egy ilyen koncertre?
-Ne stresszelj mar. - Sisi erezte a lany megprobal egerutat keresni, nem hagyhatta hogy a lany lemondja a koncertet, hisz meglepetest tartogatott a szamara - Penteken megint bemegyek hozzad, mint a multkor. Elmegyunk a varosba vasarolgatni kicsit. Tudok par tuti helyet, ahol azok a kis pelyhes rockerlanyok vasarolnak. Csak talalunk valami jot!
- Nem is igazan tudom... -kezdett bele az ujabb kibuvok keresebe Simone – olyan faradt vagyok, pihennem kene inkabb a hetvegen.
- Ugyan mar kislany, barki masnak bemeselhetned, hogy a hetvegedet pihenessel akarod tölteni, de nekem aztan vegkepp nem. - Sisi nem hagyta magat lerazni – vagy a geped előtt gubbasztanal, vagy a kertedet turnad. Pihenni vegkepp nem pihennel. Meg egyebkent is megigerted nekem! Mostmar allnod kell a szavad!
- Rendben, elmegyek veled. - adta meg magat vegul Simone- Nincs semmi veszteni valom...
- Latod ez a beszed! - Sisit elegedettseg töltötte el, hogy ebböl a helyzetböl is ö kerult ki gyöztesen, es nem utolso sorban meglepheti szeretett baratnöjet. - Holnap kettöre a labornal leszek!
- Okes, akkor megegyeztunk! Ha mas nem egy jo kis shoppingolas jot tesz a lekemnek.
- Hidd el jo lesz a buli is! - Sisi selytelmes hangra valtott – Jobb mint gondolnad!
- A profeta beszeljen belöled! - Simone kedvetlensege erösen aterzödött hangjaban, de kivancsisagat felkeltette Sisi hangjaban megbujo titokzatossag.
-Ne haragudj! De most tenyleg mennem kell! De hisz ismersz tudod hogy allandoan jöves-menesben vagyok. Sosem unatkozom.
-Tudom draga Sisim! Akkor holnap kettökor randi.
-Szeretlek Kicsi Wicca! - köszönt bele Sisi a telefonba.
-En is! Teged Zanyawicca. - maguk közt sokszor hivta így Sisit, ezen a kedves megszolitason.

Simone-t vegul csak el kapta az izgalom, alig varta a munkaidö veget. Remelte hogy Raven megint belatogat hozza, szerette volna megosztani vele izgalmat. Talan – összeszedve minden batorsagat – elvhivta volna öt is bulizni. De remenye hiabavalonak bizonyult. Raven Swann ma nem jött el hozza.
A munka vegeztevel teasbögrejevel az ablakhoz lepett, probalta pesszimista gondolatait eluzni az elmejeböl. - Biztos mar nem erdeklem, nem vagyok eleg csinos neki, talan talt maganak valakit – ilyen es ehhez hasonlatos gondolatok forogtak az agyaban. Aztan elkezte magat ostorozni. - Te hulye picsa! Kellet neked belezugni, ha akart volna töled valamit akkor mar reg lepett volna.
Marie latta Simone vivodasat, de hagyta hagy jatsza le magaban a köröket. Ismerte ö is ezeket az erzeseket. Nem egyszer talalkozott vele amikor meg sajat maga is tarskeresök taborat gyarapitotta. Csak megertö tekintettel kinalta Simone-t cherry-s cigarettajabol.
Simone-t mintha mely allombol ebresztettek volna fel, mikor meglatta kiszallni a taxibol Sisit. Elnyomta a cigijet, kikotyolta utolso csepp teajat es mar indult is az ajto iranyaba. Nem gyözte ölelni csokolni. Úgy erezte, az angyalok kuldtek öt, hogy kirantsa a melankoliabol.
Sisi elegans volt mindig, oaranyhoz közelallo bezs garbo volt rajta, kicit indianos velurbör kabattal, szinten barna korbarsony szoknya, labain westernes velurcsizma. Arca ragyogot az öszi faradt napfenyben. Ez mind csak kiegeszites vol csupan, ami igazan szeppe tette, az a mosolya volt. Sugarzott belöle hogy boldog.

- Eszmeletlenul szep vagy Marie-Sidonie Chantal! - lelkendezett Simone
- Azert te sem vagy eppen banyarem – nevetett, Simone ma faradtrozsaszin kosztumben volt, szinben hozza illö tusarku cipöben. Örök zabolatlan tincseit loknisan kontyba fuzte, olyan volt akar egy vörös Barbie baba.
- Annyira örulök, hogy vegre itt vagy!
- Latod, pedig tegnap meg az egeszet cakkom pakkom le akartad mondani. - korholta le a lanyt kedvesen
-Neha hasznos, ha eröszakot vesznek az emberen.

Sisi es Simone meg megittak egy tejszines Irish Cream, fantazianevu aromas teat, elszivtak egy szal cigit es csacsogtak kicsit Marie-val. Simone összepakolta jokora adag hetvegi munkajat, bele sem akart gondolni, hogy megint nem lesz ideje semmire es csak a galyara. Sisi segitet neki bepakolni a kocsiba megannyi nehez pakkjat, Aminek a felöröl fogalma sem volt Simone-nak mit is tartalmaznak A masik felet pedig taskaja, notebookja, munkaja tette ki.
Lassacskan elindultak, Sisi navigalta a lanyt a boltig a belvaros kesze-kusza utcain. Simone kisse Barbie-babas kinezetevel nem kivankozott bemenni a kemeny metalos boltba. Vadolta magat hogy ezt az egyuttest valasztotta es nem valami szolidabb darabot. Sisit az eladok regi baratkent, fogadtak, majd Christopher es a bandaja hogyleteröl erdeklödtek. Simone fulet megutötte egy nev nezelödes közben. Raven.
Akaratlanul felsejlett elötte a ferfi nemes alakja hosszu fekete haja, sarmos arca zöldes kek szeme. Hamar elhessegette magatol a gondolatot, hivhatnak mast is Ravennek, bar ketsegkivul eleg ritka nev. Megvonta vallat es tovabb nezelödött, minden erdekelte, szerette a metalt de ö keptelen lett volna hajat feketere festeni, es allandoan gyaszos feketebe öltözködni, ez annyira termeszetellenes volt szamara, inbabb megmaradt színes, bohokas vilaganal, termeszeteseggenel, ennel fogva csak a sziveben volt rocker.
Az uzletben levök eleg furcsan neztek a körömcipös, rozsaszin kosztumös alakjara. Simone nem keves lenezest erzett a ra iranyulo tekintetekben - Nem eleg neki a sok plaza most meg a mi boltunk is kell neki – Hallota a lekicsinylö mondatot ket fekete tini lanytol, inkabb abba hagyta a nezelödödest es vissza ment a penztarhoz, ahol is Sisi szokasos felszabadultsagaval beszelgetett az eladoval..
-...ertem, Christopher nagyon fog ennek örulni...- ertekezett eppen Sisi mikor meglatta a közeledö Simone-t – Kerlek engedd meg hogy bemutassam kuzinomat es baratnömet Simone Chantalt
-Öszinten örvendek. Marcus vagyok. Latom egy ujabb gyönyöru Chantalt ismerhettem meg- bokolt a fiatal ferfi. - Nezzetek körul nyugottan, biztos talaltok valami dögöset, a koncertre.- majd visszater munkajahoz.
Simone nemi valogatas utan talalt egy egyszeru szabasu, szep fekete szaten fuzöt, hozza valasztott egy fekete miniszoknyat. Sisi meg sokaig lapozgatta a valasztekot a valfakon, de nem igazan talalt kedvere valot. Sisi mindig megvalogatta mit vegyen fel, ragaszkodott altala kialakitott stilusahoz, de Simoe unszolasara neha lazitott köttöt szabalyain.
-Barcsak tiz evvel fiatalabb lehetnek! - sohajtott Sisi lemondoan - Te meg fiatal vagy, ezenkivul csodalatos formakkal latott el a termeszet, ezert szinte nincs olyan ruhadarab, amit ne vehetnel fel – hangjaban nemi irigyseg csengett, neki sem volt rossz alakja de a negy gyerek kihordasa nyomott hagyott testen - gondolj bele hogy neznek ki egy ilyen fuzöben. Konkretan mint egy kötözött sonka.
- Jaj Istenem! - Simone fuldoklott a nevetestöl, kepzeleteben megjelen Sisi akinek a teste nyaktol csipöig egy kötözött sonka volt – Dehogy is meszze allsz te attol a katageroriatol! Egy fekete blezerrel, vagy epp egy kigombolt inggel, terdig erö szoknyaval, fekete csizmaval maga lennel a metal istennö.
-Ugyan mar, öreg vagyokon en mar bohocnak. - tiltakozott Sisi -mar egyebkent is kigondoltam, hogy mit vegyek fel estere.
- Ne keresd mar magad! Nem all jol! - Simone csakezert is kiallt elkepzelese mellet - megkapod tölem ezt a darabot ajandekba.
-Ha annyira ragaszkodsz hozza – Sisi hangja lemondo volt, de jobban megnezve nem is volt olyan rossz az a darab amit Simone fele nyujtott- de csak a szekreny fogja hordani.
- Ezt meg meglatjuk! Nekem meg be kell szereznem egy csizmat, es harisnyat is.

Sisi vett nehany polot fianak Richardnak es ferjenek Christophernek, majd egyutt csacsogva a peztarhoz leptek, fizettek, s mar indultak is következö uticeljuk fele, a közeli plazaba.
Sokaig boklasztak, nezelödtek a hatalmas epuletben. Egy ket helre be is neztek, ruhakat probaltak, bizsukat csodaltak. Vegul eljutottak a cipöboltig is. Mar az öszi teli kollekcio böseges valaszteka allt rendelkezesukre. Bokacsizmak, felhosszu csizma, hosszu csizmak, combcsizmak, kulönbözö anyagokbol, a mubörtöl a velurig, a jeans-töl a legfinomabb szarvasbörig. Lelkesen vetettek bele magukat a valogatasba. Fantaziakjuknak csak a joizlesuk vetett hatart. De azert egy ket extremebb darabot mar csak a moka kedveert is felprobaltak. Vegul Simone valasztasa egy himzett fekete börcsizmara esett. Latva Sisi vagyakozasat, neki is vett egy parat belöle. Simone vasarolt meg egy egyszerubb csizmat a hideg teli napokra, es egy elegans tusarkut egyik kosztumjehez.
A penztarnal elövette kettöt fizet harmat kap kuponjat, így viszonylag olcson uszta meg a vasarlast. Hiaba volt jo keresete, sosem feljtette el azokat az idöket, mikor szinte nem jutott semmire. A sok csomaggal nem akart bajlodni, elöbb a parkoloban kicsike kocsijanak hatso ulesere dobta a zsakmanyt. Majd sietett is vissza Sisihez hogy tovabb folytassak körutjukat.
Következö allomasuk a ferhernemu bolt volt. Itt is sokaig nezelödtek es valogattak a szebbnel szebb darabok között. Himzett csipkecsodak, szexi összeallitasok, szaten kiegeszitök, mintas harisnyanadragok. Amit Sisi vagy Simone megragadott azt többe nem engedte el. Így kerult a kosarba, szatenpizsama, haloing hozza tartozo köntössel, jo nehany garnitura alsonemu, vaditoan szexi body, persze a harisnyakrol sem feledkeztek meg. A penztarnal mindkettöjuk bankszamlajarol csinos kis összeg kerult uj gazdajahoz. Mindezt megtehettek minden gond nelkul, hiszen jol kerestek. Viszont mindig ott elt bennuk azoknak az idöknek az emleke mikor egy egy darab beszerzese hatalmas luxusnak szamitott.
Simone közeposztalybeli csalad kisebbik lanya volt, gondosan beleneveltek ne követelözzön, ne legyenek nagy vagyai almai, erje be azzal ami van. Növere arnyekaban nem is volt ilyesmire lehetösege. Ellenben amit növere szeme szaja megkivant szulei teljesitettek neki, Simone lassankent beletörödött sorsaba. Egyetemi evei alatt kemeny munkaval tartotta fent magat, idöközben egyedulallova valt anyjat nem tehelhette tovabb vagyaival, kivansagaival.
Simone, önallo fuggetlen, jol keresö nökent, minden buntudat nelkul adhatott magara.
Körutjuk melto befejezese keppen beultek a plaza egyik ettermebe. Simone nagyon vagyott mar egy csesze teara. Szamara a tea olyan rituale volt mint masnak a kave, ha nem kapta meg belöle idöben az adagjat, szinte gondolkodni is keptelen volt. A forro italaik szurcsölese közben ragyujtottak egy cigire. Simone sokaig kotoraszott taskajaban hogy meglelje a megannyi doboz közul a megfelelöt.
- Komolyan mondom ha valaki meglatna a taskadban ezt a rengeteg cigit – nevetett Sisi a lelkesen kotoraszo Simone-on
- Azt hinne belölem el a cigarettagyar. - felyezte be Sisi mondatat, es ö is vele nevetett – Hihetetlen hogy egy kissebbfajta fizetest elvertunk a delutan folyaman.
-Ami, teny az teny – adott igazat Simone-nak, közben lelkesen lapozgatta az etlapot hogy mit is kene ebedelnie.
- Diak koromban egy ekkora összegert egy egesz honapig kellet dolgoznom, mindenfele vacak melot, most pedig a fizetesemböl mindezt megtehetem, elhetek is belöle, es meg felrerakni is jut.
-Latod, ezert mondtak midig hogy tanulni erdemes! De inkabb rendeljunk! Ehen halok. – Sisi nem akart a nyomorusagra, a nincstelensegre es a megannyi szenvedesre gondolni, ma nem, ez az ö napjuk es ezt semmi nem ronthatja el.
Megebedeltek es mar hajtottak is St.Paulba, Sisihez keszulödni. A haz mint mindig telve volt elettel, össze sem volt hasonlithato Simone hazanak csendjehez. Simone pedig mindent megtett volna, hogy az ö haza is gyerekzsivajtol legyen hangos. Kipakoltak a kocsibol az összevasarolt holmikat, a nappaliban kitettek mindet hogy alaposan, kigyönyörködhessek magukat benne. Aztan kezdödhetett a keszulödes.
Simone foglalta el elsökent a furdöszobat. Hajat alaposan kimosta, s kiegyenesiete hajvasaloval. Gondosan elkeszitette sminkjet: szemeit macskasan kihuzta, szemhelyait fustösen arnyekolta, erzeki ajkat egy sötet arnyalatu ruzzsal tette meg ellenalhatatlanabba. Majd bele kezdett az öltözködesbe, elöször fekete fehernemujet es harisnyajat vette formas testere. A fuzövel es a szuk miniszoknyaval folytatta. Teljesse az összkepet boleroja tette. Vegul felvette lathatatlan illatköntöset is magara. Ezuttal nem kelta tunder volt hanem egy zsakmanyra vadaszo fekete parduc. Mar fordult volna ki a furdöböl mikor eszbe jutott hogy fulbevaloja lemaradt. A nagymeretu fekete gyöngyökkel diszitett bronz darabot a fulebe illesztette. Mostmar teljesen keszen allt az estere
A furdöt következönek Sisi foglalta el. A helyisegböl arado kellemes jazmin illat betöltötte a lakast. Csak sejteni lehetett mi is folyik odabent.
Amig baratnöje keszulödött Simone kielte babazasasi szenvedelyet a kis Christianon. Nem egy alkalommal vegigsetaltak egyutt a lakason, az edes kis ded puha mancsait fogva Belehasitott a fajdalmas gondolat a lelkebe: huszon nyolc eves. Se ferje se gyermeke, de meg baratja sincs. Regi osztalytarsai baratai ellenben, mar regen többgyermekes anyukak, vagy legalabb is ferjnel vannak. Simone pedig eli karrierista eletet. Elvezi jo allasa elönyeit. De mindezt annyira uresnek erezte, hiaba a penz a szep haz, ha nincs kivel megosztani...
Pont a furdöszoba ajtonal jartak, mikor kilepett a csodaszep Sisi, az uj fuzöjeben, fekete harisnyajaban terdig erö szuk szoknyajaban elegans sötet felsövel, gyönyöru sötet sminkjevel, laza puha, illatos hajaval, parfumje utanozhatatlan illatanak felhöjeben. Meg a kis Christiannak is elkerekedett a szeme anyja lattan. Eppen abban a pillanatban fordult ki a konyhabol Richard, Sisi nagyfia. Egy fankkal a kezeben amit anyja aznap delelött sutött, kollegiumbol hazaerkezö fianak. Ma este ö is veluk tart a koncertre.
- Ez igen anyu!- fia hangjaban ott csengett a buszkeseg - nem is tudom melyikötök a szebb es fiatalabb, te vagy Simone.- nevettek meg Christian is nevetett. Közben kiabalta kis baba hangjan hogy mama.
Sisi egyszerre ölelte meg kis es nagyfiat, aradt belöle az igazi melyseges anyai szeretet, amit irantuk, magzatjai irant erzett.
-Kar, hogy a lanyok baratnözni vannak, pedig latniuk kene mennyire gyönyöruek vagytok. Ti, a ket Chantal.
-Meg szerencse, hogy ma ejjel nincsennek itthon, szegeny babysitternek eleg lesz egyre vigyazni, nem hogymeg harom rosszcsontra. Egyebkent is nekik is jar a kikapcsolodas!
-Hidd el a lanyok tudnak nagyon jol neveltek lenni es szofogadoak. -vedte hugait Richard
-Igen, csak nem az en jelenletemben – nevetett Sisi – De igy szeretjuk öket, igaz?
Megvartak meg a gyerekcsösz megerkezett, Sisi ölelessel puszival fogadta, lathatoan nem egyszer vigyazott a csöpsegre mert egyszeruen kereckedett a szöke lany karjaba. Majd az orara pillantva eszmeltek, ismet kesesben vannak. Richard a rocker feriak egyszerusegevel öltözött fel, fekete börkabat, Iron Maiden polo fekete farmer es bakkancs. Keszen volt hat a kis csapat az indulasra. Beultek Simone szurkeszöld 206-osaba, benyomott a hi-fibe egy zuzos metal CD-t es igy szaguldottak a szorakozohely fele. Egesz uton szinte tapinhato volt jo kedvuk.
A szorakozo hely előtt csoportokban gyultek a fiatalok, es kevesbe fiatalok. Vartak a kesöbb erkezö tarsaikat. Paran a bejarat fele lezengtek, ahol vilagitottak a neonfenyek RockCellar felirattal. Maga a klubbhelyiseg egy pincehelysegben volt, de abszolút nem tunt szukösnek. Remek legkondicionalasanak köszönhetöen pedik kellemes klima uralkodott a helysegben, es a szokasos cigi fust es sörszag helyet, csak a friss levegöt lehetett erezni. A szinpadon mar ott vartak gazdaikat a hangszerek. A nezöteren meg csak paran lezengtek. A ket nö helyet foglalt a barpultnal. Richard pedig Christopherhez indult a szinpad möge.
Olyanok voltak mint ket fenylö csillag, meg a fiatal lanyokat is megszegyenitettek, akik bar csinosak voltak, söt neha igen csak szexisek, sötet arcuk, es meg sötetebb erzelmeik elvettek ragyogasukat. Simone-bol es Sisiböl ellenben sugarzott a nöiesseg az elet es a jokedv. Alkohol mentes kokteljaikat szurcsölgettek, miközben a pultos viccekkel szorakoztatta öket. Eszre sem vettek a hatuk möge osono Christophert. Hatalmas erös karjaival egyszerre ölelte Sisi es Simone vallat. Akik remuletukben majd le estek a szekröl. Mind a kettöjuk szajat nyomda festeket nem turö karomkodasok hagytak el.
-Latom nagyon kitettetek magatokert.- merte vegig, gyönyöru kompaniajat Christopher.
-Ez csak termeszetes. Ez hozzank tartozik – söpörte be az elismerest Sisi
-Messze ti vagytok a legszebbek itt az egesz klubban, legfökeppen az en kis dögöm.- eliserö pillantasokat vetve Sisire. Szinte majd felfalta szemevel fuzöben tundöklö asszonyat.
Christopher nem birta megallni,szenvedelyesen megcsokolta elete parjat.
Simone-nak össze szorult a szive, de kulsöleg tartotta jo kedvet. Nem akarta elrontani baratai hangulatat. Arra eszmelt fe hogy Sisi hosszu vekony Eve-vel kinalja.
-Szivj el egyet, ma este úgy is buli van- es mar gyujtott is ra sajatjara.
-Nem szívesen hagylak itt benneteket, de sajnos most mennem kell perceken belul kezdunk. Ti pedig nagyon figyeljetek, ma este csak nektek jatszunk. - Christopher ezzel el is tunt az idöközben hatalmassa duzadt tömegben tömegben.
-Idejet sem tudom mikor volt az mikor, meg jatszani sem mert elöttem – merenget Sisi - most itt al a szimpadon es szebbnel szebb lanyok örjöngenek a labai előtt, es neha elfogja a szivemet a ketseg vajon mikor fogja az egyik pelyhes elhoditani tölem. - hangjabol vegytiszta fajdalom erzödött.
-Ugyan mar Sisi, nezz csak ra! - probalta Simone vigasztalni - teljesen oda van erted, mikor kulön voltatok majd belehalt a hianyodba. Akkor miert hagyna el eppen most?
- Mar minden eshetösegre felkeszultem. Millio B tervem van, hogy mikent lesz nelkule. Mert tudom egyszer úgy is elmegy, a fiatalsaga hajtani fogja tovabb es en nem lehetek olyan kegyetlen hogy magam mellet tartom, mikor rancos es öreg leszek. - fajdalmas tekintete mitha csak a jövöbe pillantana, merengett a semmibe - Legalabb Christian megmarad nekem belöle.
-Ne legyel mar ennyire vegtelenul pesszimista, - probalkozott Simone a vigasztalassal - Elvezd ki a mostot, elj a manak es ne törödj vele mi lesz.
-Furcsan hangzik a te szadbol, aki ugyanugy allandoan tervezget es mindent csinal csak nem a manak el.
- Mi Chantalok mar csak ilyenek vagyunk!
Folytattak volna meg eszmecserejuket, de felzugott a lirai metal zene, Sisi es Simone megfordult a barszekkel, hogy jobban elvezhessek az elöadast. Christopher kiengedett hosszu hajjal, lehajtott fejjel, csak magaba figyelve nyuzta a hurokat, a szintetizatornal Charlie, Sisi szinten örökke fiatal lelku, testver-baratja. A dobon egy ismeretlen, fekete haju fiatal srac viurtuozkodott, a basszusgitaron egy igencsak szörmok összefogott haju harmincas evei elejen jaro szöke ferfi. Ketseg sem fert hozza, mindegyikuk mestere volt hangszerenek. A mikrofonnal Raven allt gitarral a kezeben. Simone majdnem elejtette poharat meglepeteseben, mellete baratnöje enekelte a szamot, lathatoan ismerös volt szamara, de latva Simone döbbent arcat abba hagyata tombolasat.
-Mar az elejen sejtettem, hogy rola van szo – Sisi titokzatosan mosolygott Simone-ra - csak nem akartam elarulni neked.
-Istenem, Sisi... Ök...Ö...a bandaban jatszik. - Simone probalta döbbenettöl szeteset tudatat helyre igazitani - Ez annyira hihetetlen. Es te vegig tudtad?
-Igen! Söt azt is tudom, hogy az elsö pillanattol kiszurt maganak. - Sisi vegre kiadhatta magabol ebeli erzeseit, csak úgy ömlött belöle a szo- Aznap mikor elször talalkoztatok, csak rolad tudott beszelni. Úgy hiv hogy Kelta Tunder, mindenkinek azzal dicsekedett hogy egy csodaszep tunderrel dolgozik egyutt. - mindezt egy levegövetelell hadarta el.
-Ezt el sem merem hinni.- probalt magahoz terni sokadik döbbeneteböl. Szive nagyokat dobbant, torkaban elszorult a levegö, szembesult Raven valodi erzeseinek elsö, de közvetett megnyilvanulasaval.
Raven a szinpad előtt tombolo fiatal lanyokat figyelembe sem veve, csak Simone-ra tudott koncentralni. Pedig azok mident megtettek a figyelmeert, sikitottak örjöngtek ugraltak csokokat dobaltak. De mindez olyan tavolinak hatott, szinte úgy erzte csak ök ketten vannak a vilagon es Raven csak neki jatszik, csak ö hallja. De mint minden csodaltos pillanatnak ennek is vege kellet hogy szakadjon. Vege lett a szamnak. Raven ivvott egy korty asavanyvizet, szolt egy ket szot a banda tagjaihoz. Majd ismet a mikrofonhoz lepett.
-Örulök hogy ma este ilyen sokan itt vagytok! Szeretnelek titeket ma este kicsit meglepni a bandaval, egy uj szamot szeretnenk nektek bemutatni: a Celtic Fairyt. - Intett a többieknek, a hangszerek ujra felizottak es hallhatova tettek az uj dal elsö akkordjait.
A közönseg tombolt, bar nem tudtak igazabol mit varjanak, a cím igeretes volt, meg jobban rajongotabor izgatottsagat.
A helyseget beltöltötte gyönyöru kelta muzsikaval vegyitett kemeny metal zene, ami vegul egy gyönyöru balladava bontakozott ko, egy ifju es egy kelta tunder szerelmeröl, a vagyakozasrol es elerhetetlensegröl.
Simone-nal film szakadas következett be, csak egyet tudott a friss levegöre van szuksege tudejenek. A hideg novemberi levegöre, Csak nyelte befele könnyeit, amit a meglepetes a döbbenet, a duh es meg ki tudja hanyfele erzelem csalt szemeibe. Nem akart sirni, fekete sminkje indian maszkot festett volna arcara, ha megteszi. A szorakozohelyröl meg mindig hallota a szep balladat, de oly tavolinak hatott mintha csak egy masik univerzumbol szolna. Egyre közeledö, nagyon is valosagos hangok utöttek meg a fulet: sietös cipösarkak kopogasa. Sisi sietett utanna.
-Mit is mondjak ez egy kicsit sokkolo volt. - Simone fulladozott, pruszkölt, akaddoztak a szavai, a benne kavargo megannyi erzelemtöl. - Legközelebb inkabb ne okozz meglepetest.
-Jol van kicsi wicca, nyugi! El kellet volna mondanom neked. De akkor oda lett volna a meglepetes. Csak nem tudtam hogy így fogsz reagalni ra.- puha feher kezeivel simogatta, majd magahoz ölelte az össze zavarodott Simone-t.
- Semmi baj, mar úgy ahogy vegig szaladtak rajtam az elsö sokkok. - Bontakozott ki az anyai ölelesböl. De tovabbra is dubbörögtek, benne az erzesek, gondolatok.
-Latom meg nem annyira, mast lehet be tudsz csapni de engem soha! Inkabb szivj el egy cigit velem.- Ezzel mar nyujtotta is at a vekony aromas cigarettat a lanynak.
-Köszönöm ez most jol fog esni. - Töle szokatlan modon melyre szivta a kesernyes fustöt.
- Ha elszivtad menjuk vissza, mert meg megfazol nekem. - meg sem varva a reakciot Sisi mar terelgette is Simone-t a bejarat fele.

Simone kisse nyugodtabban ujra atadta magat a koncert elmenyenek. Testevel es lelkevel egyarant aterezte a zene lukteteset. A banda egyseges egeszkent muködött, remekul kiegeszitve egymast. A koncert vegeztevel a fiuk a barhoz vonultak, ahol Simone es Sisi tartozkodott. Simone úgy erzte a szive majd szet robban mellkasaban. Kulsö szemlelö szamara termeszetesen ugyan az a magabiztos elbuvölö nö volt mint maskor. Izgalmat es zaklatottsagat melyen magaba zarta.
- Nagyszeruen jatszottatok! - dicserte meg a Simone öszinten, szivböl a fiukat – Ti meg nagyon sokra fogjatok vinni!
-Remelem is! Föleg ha ilyen gyönyöru muzsak ihletnek meg bennunket, mint te. - Bokolt Raven Simone-nak

Simone erezte, arcat elönti a pir, sok apro szeplöje meg jobban elötunt töle.

-Csapos! Mindenkinek egy korso sört! A hölgyeknek pedig egyet az elözöböl.- Kialtotta el magat Christopher jokedvuen.

Sisi es Christopher szinte egesz este egymassal foglalkoztak, örultek a sikernek. Valahogy megsem tuntek kirekesztönek. Söt szeretetuk kivetulta a többiekre. Vidamak voltak es felszabadultak, Simone megismerte a dobos szemelyeben Nicolast, es a szörmok szöke viking harcost Eriket. Cserebe megismertek a gyönyöru ballada muzsajat, az oly sokat emlegetet kelta tundert Simone-t.
Raven Simone-ra koncentralt, mint az igazi harcosok elkezdtek jarni egymas körul jarni az ovatos tancot, hogy kiismerjek az ellenfelet. Aki egyszerre vonzo es taszito is.
Az egyik kör ital a masikat követte, a hangulat egyre csak fokozodott. Aminek következteben a ferfiak jocskan elaztak. A szorakozohely lassan kiurult körulöttuk. Tarsasagukbol is jonehanyan bucsut intettek. Mar csak Christopher, Sisi, Richard, Ravent es Simone maradt. Raven úgy döntöntött, a kis csapattal tart, lakasa úgy is utba esik.

A parkoloban Simone sokaig veszödött azzal hogy a harom jomadarat kicsike kocsija igencsak szukös hatsö ulesere parancsolja. Nagy nehezen tudott a harom ferfi bepreselödni, folyamatosan lökdöstek egymast arrebb es arebb, így probalva nagyobb helyet kiharcolni. Jozan allpotukban talan kenyelmesebben lehettek volna, de ebben a helyzetben ez nem allt fent. Sisi Simone mellet az anyosulesen kapott helyett. A ferfikoszoru egy darabig meg hangoskodott, aztan egyre nagyobb lett a csend. A St.Paul-ba vezetö szepen elszunditottak.
A varos fenyei egyre ritkabbak lettek, hogy vegul atadjak a helyuket az orszagut sötetjenek. Az egesz autora rateledett a szotlansag. Sisi faradtan maga ele meredt, Simone az utra koncentralt. Ujra surusödni keztek a fenyek. A haz vaksötet ablakain megcsillant a fenyszoro
Sisi es Simone valtottak meg ket szot. Egy öleles es puszi utan Sisi felnyalabolta almos-mamoros fiat es ferjet.Egy ideig nezte amint baratait elnyeli a nagy haz, majd az ellettelennek tunö ablakokban feny gyult. Inditott, kocsijat a tunderdomb haza iranyaba forditotta. Tudvan a melyen alvo Raventöl nem fogja megtudni merre is lakik. A törekeny nö a termetes ferfi hona ala buj így tamogatva öt a bejarat fele. Közben Raven szajat elhagyta – Hol vagyok? - majd visszamerult bekes homalyaba. Simone homlokarol a megeröltetestöl apro verejtekcseppek jelentek meg. Alig varta hogy a zöld alom haloszoba, vankosanak finom selyem agynemujere fektesse a felalomban levö ferfit. Ovatosan levetköztette, de Raven ebböl mit sem erzekelt, mint egy csecsemö aludt tovabb.
Simone nezte egy darabig a kiterult, alsonadragban levö ferfit. Nagyot nevetett magaban. Itt fekszik az agyaban almaai ferfija egy szal gatyaban es nem tud kezdeni vele semmit. A Teremtö igen humoros kedveben lehett mikor ezt a szituaciot kiötlötte. Inkabb elment lezuhanyozott es haloingbe burkolozott.
Nem birta megallni hogy a ne bujjon a ferfihez. Fejet vallara tette, karjaival ölelte az erös felsö testet. Raven önkentlen reakciokent magahoz ölelte Simone-t. Akinek az agyaban csak úgy zakatoltak a gondolatok. Radöbbent a zene az a plusz amit a ferfiben erzett, velemenye szerint a zene is egyfajta magia. Ahogy ö a wiccaval, a ferfi a zenevel alkot, valtoztatja meg a vilagot atszövö finom lathatatlan halot. Szinten közös szerelmuk a föld. A ferfi az embertprobalobb feladatokat igenylo mernökgeologusi munkaval hodolt föld iranti szenvedelyenek, Simone a finom nöi erzeket igenylö kutatasban. Mint a jing es a jang, kulönbözöek de megis egyek, mind a kettöben megtalalhato a masikbol egy resz. Simonie elmejen meg ezer es ezer hasonlo gondolat cikazott vegig. Vegkövetkezteseben arra jutott olyanok ök mint ket harcos, rojak egymas körul a köröket. Probalva kiismerni egymas gyengeit, sebezhetö pont utan kutatva. Ez a harc, ez az ösi ritus, ott zajlik minden parban. Ez nem mas mint a nemek harca, amiben a ket fel vegul egyesul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése