2011. november 10., csütörtök

Freja C. Andersson: Shamhain 1. resz


Shamhain


Gyermeteg jatekok


Ajanlom neked, aki megtepaztad a szivemet,
es vegig jatszottad velem kegyetlen jatekaidat

Freja C. Andersson



Samhain (Halloween): november 1. Az ősök, a halottak, az alvilági Agancsos Isten ünnepe, a kelta újév kezdete.
Az éjszaka sötétjében pajkosan villogó sárga töklámpások, a felnõtteket fehér lepedõben ijesztgetõ kisgyerekek. A mai Halloween fesztiválok többségének egészen kellemes, mondhatni "betlehemes" hangulata van, annak ellenére, hogy az ünnep szoros összefüggésben áll az egykori kelta halottkultusszal és a másvilági lelkek látogatásával.
Halloween az egyik legrégibb ünnep, eredete évszázadokra vezethetô vissza. Mai formája az évszázadok során több kultúra: a római Pomona-nap, a kelta Samhain fesztivál és a keresztény Mindenszentek napja hagyományainak keveredésével alakult ki.

Reszlet egy wiccaval foglalkozo oldalrol. - A szerzö


Emilie buszmegalloban allt szivta reggeli cigijet. Közben buszmegallo kent szolgalo pavilon oldalanak tamaszkodott. Labait bohokasan keresztezte. Lehajtott fejeröl lelogo szokasosan lenött most igancsak a szemebe logó frufrujat csavargatta cigis kevezel masikat hosszura engedett oldaltaskajan pihentette. Sok ismerös arc veszi körul, de közelebbröl egyiket sem ismeri. Mindig ugyanazokkal az emberekkel utazik reggelente az egyetemre. Sokszor eljatszott a gondolattal, hogy leszolitja öket. Erdekeltek öt az emberek reven nagyon kivancsi termeszetu volt. Vegtelenul erdekeltek öt az emberi lelek legmelyebb titkai. Leven kezdö wicca boszorkany tanonckent úgy tanulta a lelek fejlödesenek egyik kulcsfontosaggu resze a megfelelö önismert. Emilie ennek kulcsat masok bensöjenek megismereseben latta, önnön maga megtalalasahoz. Ilyenkor neha elszorult a szive, hogy mennyire keves baratja is van. Pedig probalt baratkozni, de mindenutt falakba utközött, talan annak is köszönhetö volt hogy nem ment el a golya taborba, kicsinyeskedö es hatalmaskodo parja iszonyat feltekenysege miatt. Ezt utolag nagyot megbanta es vegtelenul hibaztatta magat erte, hogy ismet fejet hajtott annak az akaratnak amit annyira gyulölt. Vadolta es gyulölte magat önnön gyavasagaert.
Mikor elkezdödött az egyetem akkor mar összerazodott bandakkal talalkozot csupan ahol, öt az idegent nem akartak befogadni. Az ö szive viszont rendkivul nyitott volt az uj kapcsolatokra. Titkon remelte talan uj part is talal maganak. Mert Emilie nem csak baratok hianyatol kuzdött, az ujjan csillogo jegygyuru egyre jobban szoritotta szivet es lelket. Nezeggette a szerinte igen csak giccses karikat. Nem akarta ezt, mar a felhuzas pillanataban megbanta tettet. Nem akarta lekötni magat azzal a ferfivel akivel elt. Nem szerette a ferfit, sosem szerette, csupan kezdetben valami halafele erzes elt benne iranta. Akkori allapotaban mikor kapcsolatuk szövödött, oly mindegy volt neki minden. Nem akarta a ferfit, csak szörnyu nagy szerelmi csalodasanak targyan, es a csalodas okozoin akart szörnyu bosszut allni aminek sajat maga lett vegeredmenyben az aldozata.
Akkori mely depressziojanak es mely önsajnalatanak pont megfelet a ferfi. Semmit nem akart csak lebegett a letezes hataran, nem akarta iranyitani az eletet csak úgy volt. Hagyta masok rangassak, akar csak egy rongybabat, es így nött a vadkanra emlekeztetö ferfi az akkor meg csinos Emilie fejere. A lany nem akart gondolkozni. Csak egy ures babkent letezett, lelkeben az igencsak rövidke alig negy honapot megelt kapcsolatban elt. Ezt a szörnyu idöszakot hasznalta ki Tod, hogy Emilie-t bilincsbe verje es lebetonozza maga melle, jocskan raeröltetve akaratat. Mikozben a nö fajdalmas depressziojanak sötet vermeben vergödött. Nem erzekelt semmit, ami maga körul törtent. a fiatal Emilie kezdetben elvezte ezt az akaratfosztott allapotot, így meg jobban belemaszhatott a sajat maga altal dagasztott mocsarba, es szenvedhetett, pokolian eleget kedvere.
Igazi segitsegre senkitöl nem szamithatott, szulei örultek hogy a szamukra unszimpatikus parjatol megszadult. Mert meg Emilie exet sirattak. Az igencsak behizelgö, de a lannyal zart ajtok mögött allatkent viselkesöelsö negy eves kapcsolatanak alanyat. Emilie eleteben Peter ez volt az igazi elsö szerelem, elözö kapcsolata szamara csak egyszeru szarnyprobalgatasnak indult. Ki akarta probalni milyen is az a parkapcsolat. Nem akarta a fiu mellet lekötni magat, egyszeruen nem volt bele szerelmes. Bar kapcsolatuk elejen erzett valami jo erzes szeruseget, de az közel sem volt szerelem. Emilie elsö szexualis elmenyei pedig borzalmasak voltak. Meg mindig borzongott attol, hogy a fiu fejet az agyekahoz nyomva kenyszeritette a szuz lanyt hogy vegye szajaba himvesszöjet, es kegytlenul a lany szajaba elvezett. Aki tiltakozott a dolog ellen es melysegesen megalazva erezte magat az eset utan. Senkinek nem mert rola beszelni, szegyelte magat, sajat bunenek erezte. A szörnyusegek a szuzessege elvesztesevel folytatodtak, tervezett esemeny volt, hosszas varakozas utan. Vincent a serulekeny szuz lanyt erdesitett ovszerrel reszesitette elsö szexualis elmenyeben. Mindenfele elöjatek nelkul ket alkalommal is rögtön egymas utan. Emilie-böl ömlött a ver, es meg utanna sokaig, es az aktus alatt folyak csendben könnyei, de ismet nem akart panaszkodni senkinek. Magaba folytotta vegtenen megalazottsagat es szegyenet.
Az egyutt töltött negy ev alatt a fiu szinte minden alakalommal megeröszakolta a lanyt, aki egyre jobban rettegett a szextöl, de meg a gondolatatol is. Az hogy elelvezzen pedig egyenesen keptelensegnek tunt. Az összes nöi magazinban olvasott praktikat kiprobalta. Magat hibaztatta mindezekert. Ha papaszkodni probalt mindenki csak letorkolta, mi az hogy ezt az arany ifjut te ocsarolod. Emilie-nek az az erzese tamadt szulei jobban szeretik az igencsak simulekony Vincentet mint öt magat. Retteget a szakitastol pedig lelke es minden sejtje azt orditotta menekulj. De a rendes szorgalmas jotanulo, szofogado lany felt attol hogy mit kaphat szuleitöl es barataitol ha kidobja azt az aranyembert.
De az az arany ember nem segitett neki mikor negyvenegy fokos lazzal haldoklott. Csak annyit kert töle, a hutöfurdöjenek vizebe martson egy törölközöt es hagy csavarja bele laztol izzo forro testet, hogy legalabb kicsit enyhitsen kinjain. Olyannyira beteg volt, hogy mar a gyogyszerek nem segitettek. Az az arany ember meg akkor is csicskaztatta hogy apolja, amikor a lany mar tiszta friss vert köhögött fel beteg tudejeböl. Az az arany ember nem kiserte be a negyvenfokos lazzal kuzdö lanyt a tudökorhazba a rendelesre. A beteg szinte lazkomaban levö lany beteg gyulladt tudejevel egyedul buszozott be a varosba, ahol az orvos azonnal korhazba fektette. Az az arany ember miatt kapta a tudögyulladast, amikor az oktoberi hidegben kabat nelkul keresere indult. Az eltunt nem gyengen reszeg srac keresesere. Az az arany ember szedte el Emilie nehezen összesporolt keveske penzet.
Ennek a kapcsolatnak vetett veget Peterrel bimbodzo kapcsolata. Ami szepen indult, nagy erzelmekkel, Emilienek jolesett a gyenged törödes, es vegre megtapasztalta milyen is, ha jo a szex. Rengeteget szeretkeztek sokszor csak a faradsag vetett veget szenvedelyuknek, jo parost alkottak. Mindaddig míg a fiu szulei közbe nem szoltak. Emilie nem ertette miert nem tudott a csalad szivebe ferközni, akarmit is csinalt, csak ellenszenvuket valtotta ki. Rendkivul összetarto csalad ereje nagyobb volt mint Peter akarata. Pedig Peter kezdetben el akart menni Emilie-vel menekulni folytogato csaladja előtt, egy közös alberletet kivenni es ott elni kettecsken. De a csalad ereje erösebb volt es Emilie-nek mennie kellet.
Azon a vegzetes napon pont Peter szulinapjat unnepeltek. Emilie latta kedvesen valami nincs rendben. Mikor kikiserte az allomasra, kimondta a kimondhatatlant a kapcsolatuknak vege. Emilie duhös volt, es borzasztoan sertett. Peter ölelte volna magahoz, szoritotta volna, úgy hogy soha el ne engedje a zokokogo Emilit, latszott neki is annyira faj akarcsak a lanynak. De Emilie nem akarta hogy hozza erjen. Itt megmutatkozott boszorkany valoja: akarhanyszor hozza akart erni Peter, annyiszor erte erös kisules. Emilie mar majdnem orditott kinjaban, hogy hagyja mar abba a probalkozast mert neki is borzasztoan fajnak aramutesek. Bar a lelke jobban fajt. Szinte alig emlekezett hogy ert haza. Csak az mp3 lejatszojan hallgatta rengetegszer ugyan azt a szamot. A Lacuna Coiltol a Fragile-t. Nezte a vonat ablakabol a sötet ejszakat könnyei csendben folytak. Meg akart hallni. Úgy erezte az eletnek nincs ertelme tovabb. Mert szuleivel igencsak megromlott Peter miatt a viszonnya Nem akartak elfogadni a lany dönteset. Most pedig a szerelmet is elveszitette. Szörnyu napok következtek ezutan. Emilie nem evett nem ivott semmit csak napogig sirt. Iskolaban is csak zombikent volt jelen, ha senki nem latta akkor is csak sirt tovabb. Majd megprobalta Petert keresni. Kuldte az sms-eket neki halom szamra. Többször fel is hivta, vegtelenul megalazkodott a bekules es ujrakezdes remenyeben
Meg egyszer talalkoztak, kicsereltek egymas holmijait. Emilie sirt könyörgött hogy adjon Peter maguknak meg egy eselyt, ekkor mar egy hete nem evett es nem aludt rendesen, vizet is csak nagyon keveset vett magahoz, De azt is kisirta.
Rengeteget sirt. Mindenki nehesztelt ra ugyan szeddje mar össze magad, nem jelentett az a kapcsolat semmit. De tevedtek Emilienek az a kapcsolat az eletet a boldogsagot, a szenvedelyt a jövöt, a mindent jeletette.
Hosszan öleltek egymast Peterrel, mintha csak azt a pillanatot örökke meg akartak volna tartani. De Peter akarata nem mulhatta felul csaladja akaratat. Így hat a fazos februári esös este vegleg kihajtott Emilie eleteböl. Emilie ekkor meg melyebbre sulyed amugy is mely banataban. Ebbe az allapotba jött Tod a vadkankepu ferfi.
Tod Peter huganak exe volt, kb ugyanabban az idöben lepett be a csaladba mint Emilie. Todnak azonnal megakatt a szeme a vonzo es elegans, de ketsegkivul hatalmas kisugarzassal rendelkezö fiatal Emilin. Tod szerencsesebb helyzetben volt mint Emilie, öt befogadta a csalad, de viszont Christhina-tol kapott lapatot. Mikor a vadkan megtudta hogy Emilienek veget ert a kapcsolata Peterrel, azonnal lecsapott a kiszolgaltatott helyzetre. Emilie szinte gondolkozas nelkul azonnal bele ment a kapcsolatba. Bosszubol. Kegyetlen jatek volt, amit legjobban Emilie szenvedett meg.
De a bosszu mindennel jobban eltette. Todtol megtudta a csalad miket mondott rola. Melysegesen megdöbbent. Emilie vegtelenul joindulatu es rendkivul optimista termeszet volt. De amit az alkoholista apa es az anyatigris mama gondolt es mondott rola megdöbbentette. A ket tovabbi gyerekröl nem is beszelve. A szemeben mindenki nagyon kedves es szivelyes. Emilie megdöbbent hogy Peter miket viselt el, szerelmukert. Micsoda lelki terror folyt ellene. Hat persze a szocialis segelyböl elö csalad egyetlen kenyerkeresöjet akarta elvenni. Emilie feltetelezese szerint svab szarmazasu csalad voltak, nemetes nevuk es kinezetuk alapjan. Ezert is volt megdöbbentö Emilie szamara merhetetlen tunyasaguk. Peter volt az egyetlen aki eltartotta az egesz bandat. Mert ö akart es tett meg mindent a jobb jövöert. A lanynak ezert fajt meg jobban amit hallot, a ferfi vegtelen szerelemmel szerthette öt hogy mindennek a visszahuzo erönek ellen allt, megha röpke ideig, oraig is. Peternek Emilie volt az elsö szerelme.

A lany egyetlen boldogsaga, bosszuvagya es a csalad reakcioja amit kegyetlen jatekaval elert. Pedig belul irtozatosan szenvedett. Gyulölte magat, gyulölte Peter csaladjat, es magat Petert is hogy nem volt olyan erös hogy szerelmukert szembe szaljon barkivel is. Es meg jobban gyulölte a Todot, azert mert azt a testet szennyezi be mocskos kezevel, amit szerelme finom keze cirogatott nem is oly regen. Elsö szeretkezesuket, vegig sirta de ezt is a bosszu reszekent tekintette tehat turt. Termeszetesen Tod ebböl semmit nem vett eszre annyira el volt telve sajat testi örömevel.
Aztan Emilie rajött nincs ertelme a bosszunak, nincs ertelme a hadakozasnak. Így Toddal a nyakan zarkozott be fajdalmas vilagaba, önnön sebeit nyalogatva. Mikor a vadkannal szeretkezett becsukta szemet, es kis vilagaban Petert ölelt csokolta, es lassan ez a szerepjatekos erzes ratelepedett az egesz eletere. Toddal a legjobb szorakozasuk Peter csaladjanak modszeres szidasa, es emlegetese es ocsarolasa lett. Emilie így töltötte ki lelkeben a csalad irant erzett melyseges gyulöleltet. De Todot is gyulölte, gyulölte mert puszta letevel bantotta Emiliet. Mert Emilie Petert szerette imadta tovabbra is es Tod ennek az erzeseknek a kinyilvanulasanak eszköze, es elvezöje lett. Talan azert is költözött Emiliehez talan azert is huzott undorito giccses aranykarikat a kezere hogy megtartsa legalabb testben a lelkeben oly messze jaro Emilie-t.
A lany a tömenytelen mennyisegu edessegbe folytotta a banatat, amitöl közel tizenöt kilot felszedett. Undoritonak tartotta magat, es ez meg melyebbre sulyeztette lelke sötetseget. Így bezarult az ördögi kör. Lassan egy eve tartott ez az agonia mikor Emilie eleteben felsejlett egy halvany remenysugar, közepiskolai es gyerekkori baratnöje ujra megjelent az eleteben, a lanynak így mar volt mibe – kibe - kapaszkodnia az ujrakezdeshez.
Azon a nyaron baratnöjevel depressziojat vad buliba, borzaszto lereszegedesekbe folytotta. De lassan es biztosan gyogyult. Egyre nyomasztobbnak erezte Tod jelenletet. Sajnos akkor mar Tod olyan szinten raeröszakolta akaratat Emilie-re, hogy agresszioban fejezödött ki benne a lany ellenalasa, szabad akaratanak kibontakozasa. Ez a felelem tartotta most is fogva a buszra varo, iskolaba keszulö Emiliet. Most is Peteren jart az esze hogy milyen sokaig majd egy evig nem tudott, vagy nem akart baratnöt talalni. Hogy mennyire fajt neki mikor a közössegi portalon latta, hogy egy mosolygo szölökarot ölelget az igencsak testes ferfi. Az annyira gyulölt szinten gömböc csaladja tarsagaban. Emilie-t elfogta a borzaszto feltekenyseg. Sajat hurkaktol es parnaktol eltorzult testere gondolt. amit a gyogyir csokik raktak ra. Az amugy is telt lany ebben latta a legnagyobb hibajat Peterrel szemben: a tulsulyat.
Toddal az egyebkent is rossz kapcsolatuk egyre rosszabba valt az utobbi idöben. Közös nyaralasukat pokolla tette a ferfi allando, ok nelkuli feltekenykedese. Pedig ugyan mire lehetett volna feltekeny. Emilie úgy erezte magat mint egy vagosulyban levö sertes. Eszebe sem jutott hogy ilyen torz testtel barkinek is tetszhet. De viszont egyre jobban elt benne a vagy szabadsaga utan. Titkon meg egy szep szerelemröl is almodozott.
Titokban keszitett, az egyik legnagyobb internetes tarskeresön adatlapot es rakott fel böven egeszalakos kepet eltorzul vonalairol csak kivancsisagbol hogy mik ra a reakciok. Emilie egyre masra kapta a kedves bokokat. Mar teljesen gyogyult leleke borszatoan szadabult volna.
Toddal egyre többet veszekedtek, es vitaik egyre durvabbak voltak, az Emilie-nek szant uteseket gyakran fogtak fel a falak vagy epp az utba esö hasznalati targyak. Emilie retteget. Mostmar bozasztoan menekult volna, es egyre jobb kapcsolatot epitett ki anyjaval, akivel elmenekulni kenyszerultek vad apja elöl, a közeli varosba ahol Emilie tanult, de Tod is keretlenul veluk jött. Es igazan nehez anyagi körulmenyeiket cseppetsem segitve, anyan es lanyan elösködve elt. Sajat fizeteset teljes egeszeben magara költötte, a ket nö pedig hatalmas etvagyat alig birta csillapitani. Emilie elhatarozta otthagyja a ferfit. Csak a bozaszto agresszio kitöresitöl borzasztoan felt. De mar testi kapcsolatban sem volt jo ideje a ferfivel, mostmar nem volt ott Peter iranti erzelme ami elviselhetöve tette volna egyuttleteiket. Emilievel kegyetlen jatekot uztek.

Emilie vegre kapott diakmunkat, ami bele logott az immaron az ujabb kezdödö tanevbe. De kenytelen volt feladni mert nem birta a hutöhazi kemeny fizikai munkat es a kemeny egyetemi tanulast egyszerre. De nagyon varta mar augusztusi fizetest.
A buszmegalloban a cigicsikk eldobasa utan hallota telefonja sms jelzeset. Megnezte, az uzenet a banktol jött megkata az igencsak csinos fizeteset: kemeny munkaja gyumölcset. Vegre lesz az uj tanevre par uj ruhaja regi elnyuzott göncei helyett. Es be is tudja szerezni taneve kellekeit. Es talan fodraszatra is marad. Emilie imadott szepnek es csinosnak latszani Jo izlese volt a dolgok kivalasztasahoz. Sminkelni is remekul tudott. De igencsak elvadult hajaval mar nem igen tudott mit kezdeni ami mar sajat magat egy felmosorongyra emlekeztette. Tod, ezt sem engedte neki, - mint oly sok mindent mast sem - hogy fesse a hajat. Pedig imadta a Peter altal is oly kedvelt piros vörös arnyalatot. Igazi demonnak erezte magat vörös furtjeivel. Most viszont szökes barna jellegtelen szinu kisse szurkes behatasu eredeti hajszinet viselte hosszu hajan. Ez a haj most nem nöi mivoltjanak szepseget tukrözte hanem leharcoltsagat es apolatlansagat. Mar azt a keves luxust sem engedhette meg maganak mint regen. Boldogan es gyorsan telt el tanitasi napja, regi csillogasanak visszaszerzesenek az igerete izgalommal es boldogsaggal töltötte el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése