2011. november 26., szombat

F. C. Andersson: Beltane 17.resz


Angelat kiengedtek a korhazbol. Nem akarta felvenni regi bör ruhait, ezert kert a korhaztol valamit amit felvehet. Szegeny csaladoknak es hajlektalanoknak szant adomanyokbol kapott nehany kopott ruhadarabot. Elszoritotta szivet a fajdalom, regen ezeket az embereket irtani valo eletkeptelen söpredeknek tartotta. Most szerencsetlen sorsu szerencsetleneknek latta öket akik nem akartak ebbe az elethelyzetbe kerulni csak a rossz sorsuk így hozta. Egy kopott farmernadragot valasztott, feher tornacipöt, es kenyelmes bö cipzaros felsöt es egy szurke pufi kabatot. Es tipegett ki a korhaz ajatajan. Haza engedtek, de hol van az a haza? Rajött ugyan olyan hajlektalan mint azok a szerencsetlen sorsu emberek. Nemi aprot kert az emerektöl hogy telefonalni tudjon. Meglepte az emeberek kedvessege, joindulata. A regi Angela az uj Angelat peppe verte volna, leven ingyenelö, szemet aljanep, egy eltaposni valo csotany, meg így utolag is bele borzadt a gondolatba.
Megkereste az elsö telefonfulket hogy elekezdje szörnyu hibainak jovatetelet es megkaphassa az oly vagyott feloldozast. Bedobta a penzermeket a telefonba es tarcsazott. A telefon sokaig bugott, de nem adta fel vart, regen mar reg szetrugta volna az egesz telefonfulket. Vegul egy kedves nöi hang szoltalt meg a vonal vegen. Illedelmesen bemutatkozva
-Mama!? - Angela ajka remegett, szaranak erezte a szajat, hangja szinte recsegett.

Angela megetette a legnehezebb elsö lepest, sajat gyogyulasa es feloldozasa fele.

Simone boldogan nezegette ujonnan vasarolt kincseit, kitette e nappali padlojara a szivarvanyszinu festekeket, a huha sörteju ecseteket, az össze göngyölt vasznat, es csak nezte nezte öket legeltette szemet a latvanyon. Nemsokara ujra festeni fog. Nem erdekelte ki mit fog szolni a kepeihez. Sajat maga örömere fog festeni, sajat lelke gyogyulasara. Ami igazan jo uton haladt, hala Sisinek. Hiaba a halas segitseg sajat maganak kell befejeznie lelke ujjaepiteset, senki nem fogja helyette veghez vinni. Elövette a festöalvanyat reg nem hasznalt palettajat, rajzolo szenjet, a kesz fakeretek amire a vasznat feszitheti, az alapozo anyagot, majd mindent az alvany kivetelevel egy helyes kis zödrefestett növenymintakkal diszitett öblös dobozba tette es a haloszobajaba vitte. Az alvanyt a hatalmas fenyes ablak ele allitotta. Majd vissza tert megannyi dolgahoz, de elötte meg bucsupillantast vetett eszközeire.

Ebedet es sutemenyt keszitett a portajan serenykedö munkasoknak, akik halas szeretettel fogadtak eme csekej ajandekot. Astak az uj hazresz akapjat, mar meghoztak a több teherautonyi földet ami majd a tetö es hazfalboritas lesz, a hatalmas nagy ablakokat es a sok sok raklapnyi valyogteglat, cementet sodert, homokot, sok sok epiteshez kellö anyagot, es közben Cherokee, ahogy Sisi-vel a hata mögött hivtak a vallalkozot, serenyen iranyitotta embereit, jocskan benne jartak mar a marciusban. A kemeny fagyok elmultak kezdödhetett a munka.
Simone úgy szaladgalt feladatai között, mint a mergezett eger, bar testsulyat egyre nehezebben viselte, fajat a terde, a dereka, nehezere esett minden, felidös terhes letere akkora hasa volt mint egy normalis egy gyermekes edesanyanak a hatodik honapban. Legmegterhelöbb szamara az allando vizelesi ingere volt, nem mert sehova elmenni úgy, hogy ne lenne abban a biztos tudatban, hogy a wc elerhetö tavolsagban van.
Szinte allandoan mennie kellet a korhazba vizsgalatokra hogy minden rendben van-e, veszelyeztetett terhesnek lett nyilvanitva, bar nem erezte magat veszlyben. Ezer meg ezer tanacsot kapott, dietarra iteltek.
- Ikerterhes nöt dietara? - gondolta hisz alig birta csillapitani olthatatlan etvagyat
Fizikalisan fajo labat es derekat leszamitva nem volt problemaja.Imadott tusarkujairol mar reges regen lemondott, labaira tekinte pedig úgy gondolta sohasem fognak többe beleferni a kecses cipökbe. Nem dagadt ugyan korosan a laba de a terhesseg termeszetes tunetekent jelentkezett nala is. Így balerinacipökben es lapos talpu tavaszi csizmakban jart. Csak a lelke volt beteg az fajt a legjobban. De arra nem volt gyogyszer, arra sajat maganak kellet megtalni a gyogyirt.
Sisi irant egyre aggodalmaskodott, a nö mellete vidamnak es gondtalannak mutatta magat. De ö latta Sisi melysegesen szenved, okat csak sejtette. Christopherrel lehettek gondjai. Inkabb nem emlegette eszrevetelet, felve, hogy ezzel fogja a nöt vegleg kiboritani, így keretlenul tamogatta, mindenben kedvere jart az asszonynak. Nem engedhette hogy ketten legyenek ebben a melyseges mocsarban amit masok depresszionak hivatak.
Simone rettegett a szules utani depressziotol, felt hogy beteg lelke gyermekei ellen fog fordulni, es hogy akkor ki marad a kicsiknek ha meg ö is ellöki magatol öket.
- Ha ennyire aggodsz keress fel egy jo szakembert – javasolta Simone-nak miközben egy cukraszdaban ultek, sutijeiket majszolva.
-Meg mindig jobb megoldas mint a depresszioval egyedul kuzdeni. - helyeselt Simone miközben egy hatalmas darab turos sutemenyt gyömölszkölt a szajaba.

Megfogadta Sisi tanacsat es egy szakemberhez fordult. Megismerkedett egy bajos fiatalos ötvenes növel aki sok sok gyermek edesanyja volt es szakmai tudasan kivul böseges sajt elmennyel is rendelkezett. Hatasosan enyhitve Simone felelmeit, es a Raven okozta traumabol is fenyt jelentette az alagut vegen.. De tudta akarmilyen segitseget is kap a megoldas kulcs mindig sajat magaban keresendö.
Estenkent kiengedte alkoto szabadsagat, festette misztikus kelta-wicca temaju festmenyeit, maskor az oly imadott termeszetet festette, megint maskor erotikat sugatto kepeket alkotott. Volt mikor a meheben mint diohejban fekvö magzatokat festette le gyermekeit. Termekeny alkoto idöszakot elt meg. Megteltek lakasanak falai sajat kepeivel. De rengeteget eladott a Macskaban is.

Ostara unnepet, az termekeny anyaistennöt is megunepeltek kint a szabadban egy erdö tisztasan, es köoltaron. Unnepeltek hogy ujra itt az evnek a vilagos fele, unnepeltek az egyre ebredö termeszetet. A Földanyat. Az egesz szertartas menetes volt a szokasos sablonossagtol. De megis melyen spiritualis jelleggel birt. Simone-nak így mas allapotban is masnak tunt az unnep. Ö maga is termekeny anyaistennönek erezte magat. Meg egy hatalmas lepest tett gyogyulasa fele, es tenyleg közeleg a sötetsegböl a feny, a megbocsajtas es feloldozas.
-Simone kicskem, nagyon haragudnal ram ha nem lennek veled egy napra? - Sisi szokas szerint hadart a telefonban - Uzleti ugyben eszakra kell utaznom nem tudtam mar tovabb halogatni a dolgot.
-Jaj ne hulyeskedj mar Sisi, miota kell neked barmiben az en engedelyemet kerni. - Simone furcsalta Sisi mar mar bocsalnatert könyörgö hangjat.
-Csak tudod akkora felelösseget erzek irantad, mint a sajat gyermekeimert. - Sisiböl mint annyiszor eleteben elöbujt a gondoskodo anya.
-Nyugi mar egesz jol vagyok, hatarozottan javultam es nem csak a szam jar. Ivory nagyon jo ötlet volt. - probalta megnyugtatani Sisit, biztatta menjen csak a dolgara
-Rendben kicsi wicca. Akkor rohanok is tovabb galyazni.
-Szeretlek Sisi! Es vigyazz magadra nagyon!
-En is szeretlek kicsim, es nagyon vigyazz a pocaklakokra, csak semmi hirtelen ötlet.
-Az egyetlen veszely ami fenyegethet az a gyomorrontas mert mindjart befalom az utolso uveg karacsonyizu naspolyalekvart tömenyen magaba. - nevetett Simone, erezhetö volt lelke javulasa mar csak a hangjabol is.

Simone erezte Sisin a szinte tapinthato feszultseget, valahogy sejtette nem uzleti utra megy. Tudta baratnöje rettenetesen izgult az egyes uj munkak előtt, de az könnyed lampalaz volt csupan, nem ilyen suru es szinte tapithato feszultseg. De nem akart kerdezösködni ez a Sisi problemaja, ha akar majd beszel rola, addig nem erölteti. Neki pedig lesz egy pihentetö napja amikor csak alkolhathat.
Így is lett. Benyomta a CD lejatszoba az Epica elsö lemezet a The Phantom Agony -t felfeszitett egy ures allo vasznat, es festett. Egy nöt hosszu vörös hajjal akarcsak neki volt, hosszu hegyes tundefulekkel karjan gyermekkel aki epp anyja eltetö tejet szivja magaba, kezeben kard, kelta mintakkal hatan ij, testen görögös lepelruha a melle alatt atfogva, szoptato melle kilatszik, vallan renyhen log ruhaja, a masik mellet takarja a lagyesesu anyag, arcan a mindenre elszant anyatigris kifejezese ul.
Simone zihalt fuldoklot, ömlött rolla a viz teljesen transz allapotban volt de kesz lett a festemeny. Lenyugodva lepörögve kellemes furdö utan Simone megszemlelte sajat alkotasat, meg sajat maga is meglepödött alkotasan, elhatarozta agya fele fogja fuggeszteni a festmenyt.
Kemeny napja volt úgy erezte olombol vannak a vegtagjai föleg a labai, parnakbol polcolast rakott dagadt labainak, es a mostanaban szokasos mesekönyvvel fekud le. Minden aldott nap hangosan meselt gyermekeinek. De legtöbbször a Vizitunder es a Bekakiralyrol regelt, amit meg kislanykoraban az apja meselt neki, amikor meg nem ivott es nem tette tönkre kicsi lanya es felesege eletet. Növere Anne mar nem elte meg ezeket mert ferhez ment es elköltözött, ö csak csekely reszet elte at szulei veszekedesenek. Simone-nak pedig ez töltötte ki a gyermekkorat, es a retteges apja mikor vadul meg ujra a tömeny szesztöl, es mikor fogja valogatott serteseit anyara es ra fröcskölni, vagy mikor kell ujra vegignezni mikent veri szet anyjan az etkezö tömörfa szekjet, vagy mikor kell az ejszakaba menekulniuk.

A Vízi Tunder es a Bekakiraly

Egyszer reges regen egy elfeledett to tukreben, lakott a Bekakiraly, aki nepevel minden ejszaka hatalmas koncerteket adott a to összes lakojanak, így a csodaszep Vizitundernek is. A vízi tunder csodalatosan szep teremtmeny volt hosszu zöld attetszö ruhajaval, szitakötö szarnyaival, csillogo zöld szemevel, hosszu vörös hajaval. Csodajara jartak a hetet-het orszag kiralyfiai, mindegyik csodas vagyont, ekszereket, szepruhakat, nagy szolgalosereget es palotat igert a tundernek. Volt olyan aki ezust, arany es gyemant erdöt kinalt neki, volt aki kristalytavat kristalypalotaval. De a Vízi Tunder elkuldte összes keröjet Az ö szivet a Bekakiraly birtokolta, aki teliholdas ejszakakon gyönyöru szep dalias hercegge valtozott, a bekak es tucskök huztak a notat, es ök csak tancoltak, forordultak, szökkentek, keringtek a to tukren. De mihelyst elmult a telihold a Bekakiraly ujra bekava valtozott, es a vízi tunderrel vartak ujra a teliholdat hogy ujra tancolhassanak.
Te is meglathatod a Vizi Tundert ha belenezel teliholdkor egy to tukrebe.

Simone csak felnöttkent jött ra hogy ö az a csillogo szemu, vörös haju vízi tunder. Es elszorult a szive, Raven jutott az eszebe, ö az eletenek Bekakiralya, csak azt nem tudta mikor jön el eletukbe ujra a telihold.

Raven arra ebredt hogy kiabal, az egesz teste verejtekben uszott, szörnyu balesetet latott Angela orditott a motoron, a soför hatranezett, felismerte Falcont. Nem vette eszre hogy kanyar jön. Raven orditott, hogy baratja nezzen elöre lassa meg a kanyart, de a ferfi nem fordult vissza. Becsapodtak a faba, Angela repult majd arok partban landolt, de Falcon csuszott az aszzfalton tovabb, a ferfi orditott fajdalmaban, Raven erezte a benziszagot es latta a fem alatal keltett szikrakat ahogy csuszott a jargany. Ne! Az uzemanyag belobbant. Hatalmas hö es robbanas, baratja mar nem kialtozik. Hallotta Angela sikolyat – Falcoooooooooon!- NEEEEEEEEE! Es ezzel a kialtassal ebred fel. Ranezett az orara hajnali kettö. Ujra itt volt a szobaban, nem valahol a hideg es sötet orszaguton.

Raven beallt a nagy kadba es csak a hideg vizet engedte magara, rezketett, de egö lelken nem csillapitott a hidegviz, csak sajat teste vacogasat erezte. Es lassan magahoz tert, de valahogy erezte nem almodott. Ott volt a balesetnel, latta es nem tudta baratjat megmenteni. Tudta, erezte Falcon meghallt, ferfi letere kitört belöle a zokogas. Egyszer es mindenkorra megbocsajtott baratjanak.
Egyutt nöttek fel. Egyutt vasaroltak az elsö metal CD-juket, egyutt kezdtek el pelyhes tinikent zenelni. Egyutt vadultak vegig a tini es fiatal felnött korukat. Ö volt az egyik tanú, Angelaval kötött eskuvöjen. Tudta mar kesö mar nem bocsajthat meg neki, nem ölelheti at ferfias ölelessel, nem koccinthat többe vele egy korso hideg sörrel. Nem lehet gyermekeinek keresztapja...
Pedig mikor sejtette Simone terhes meg akarta keresni meg akart vele bekulni, es Angelanak is meg akart bocsajtani, es boldogsagot akart kivanni közös eletukhöz. Es mindezt mar nem teheti meg Meg akarta hivni a bandaba, jatszon csinaljak egyutt a W.I.C.C.A.-t a Wishes In the Celtic Culture Advance albumot, itt ennek a gyönyöru haznak a studiojaban. Ebben a csodalatos hegyi környezetben itt a to mellet, az erdö sziveben.
Raven ujra csak össze omlott, most maskepp mint Simone elvesztesekor. Simone-t meg egyszer visszaszerezheti de Falcont soha. Öt mar magahoz ölelte az Isten. Raven felkapta a gitarjat beult az eppen kesz studioban es elkezte a W.I.C.C.A album demojanak rögziteset.

Reggel felhivata Margareth-et Falcon edesanyjat. Baratjarol erdeklödve. A nö fuldoklott a könnyeiben.
-Raven el sem hiszem hogy te vagy az. - probalta vissza tartani egyre csak kitörni keszulö sirasat. - Falcon tegnap... motorbalesetben... meghalt. Es keserves sirasban tört ki.- Angela eletben van de valsagos allapotban fekszik a korhazban, lelegeztetö gepen tartjak.- Es ujra elsirta magat az asszony.
-Micsoda??? - hirtelen a ferfi agyan ujra atfutottak az alom kepei. - es hogy?
-Nekicsapodtak egy fanak, majd a motor kicsuszott az utra es ott felrobbant. - Zokogta a megtört asszony- Raven, a fiam úgy összeegett hogy nem ismertem ra.
-Mikor lesz a … temetes? - Raven szaja kiszaradt, alig birta kipreselni magabol a szavakat
-Kedden delelött tiz orakkor. Itt a szulöfalutokban. Raven... szertnem ha te..., te mondanad a bucsubeszedet. - hallatszott a vonal masik vegen az asszony kerlelö hangja
-Rendben ott leszek. - Raven ezzel lezarta a beszelgetest, nem tudott töbett szolni.

Raven a temetes napjaig nem evett nem aludt, csak nehany orat. Felvette teljes egeszeben a Wishes In the Celtic Culture Advance dalait, amiben benne volt Simone-nal töltött szep napok utemes elettel teli dalai, gyermekeinek szolo örömballada, az elszakadas fajdalmanak szivfacsaro dallamai, Winterspringben töltött pokoljarasat es felepuleset feldolgozo dalok, es egy lassu bucsuztato nota Valhalla cimmel. Mert baratja egy harcos volt. Es neki ott a helye a legnagyobbak közt. Elhatarozta ha vege a temetesnek, neki all a kulsö felujitasanak a elupetnek, es most ezzel epiti ujra lelkenek egy masik össze tört reszet.

Falcon Gorge Smiths.

Gyerek korunkban, megtanitottal hogy legyek becsuletes kissrac, hogy tiszteljem az eletet, es az embereket, mert te mar akkor tudtad mindennek lelke van. Egyutt jartuk be hosszu koborlasink soran ezt a gyönyöru videket, egyutt titkos bunkert epitettunk, amit csak te es en ismertunk. Megtanitottal harcolni, de nem pusztitani, elmondtad hogy az igazi harcos tiszteli az ellenfelet, es felnez ra. Meltosagteljes kuzdelemben gyözi le ellenfelet, es nem csellel, nem eröfölennyel, hanem tiszta harccal.
Egyutt össze dobott zsebpenzunkböl vettuk meg az elsö Heavy Metal CD-nket, emlekszel akkor elhataroztuk nagy zeneszek leszunk, akik meröben ujat fogunk alkotni. Egyut talatuk ki a kelta es a metal zene keresztezeset. Egyutt tanultunk zenelni is. Egyutt almodtunk arrol, hogy megvaltjuk a vilagot. Megfogadtuk hogy egymas gyermekeinek keresztapja leszunk.
Azt is megfogadtuk, ha barmelyikunket is elöbb ragadna el a halal, az utolso meltosagot a masikunk adja meg a halottnak. Most ezt teszem...
Baratsagunk fonala egy szörnyu dolog miatt elvekonyodott. De igazabol sosem szakadt meg, mert teged mindig a szivemben hordoztalak, a fogadott batyamkent.
A vegzet szörnyen fiatalon ragadadott el tölunk. Es most fogadalmamhoz huen en bucsuztatlak utolso harcosok mezejere vezetö utadon. Remelem lelked megnyugvasra talalt, es ott ahol most vagy nem faj semmi sem, csak buszke lelked meltosaga tart meg Isten Kezeben.

Viszlat kedves baratom!

A napsuteses tavaszi delelöttön így kerult az örök körforgasba Falcon.
Raven egy szal feher liliomotdobott a leresztett koporsora ranezett a kelta keresztre amin baratja neve allt. Majd hosszu börkabatjaban fekete öltönyeben szorosan összefogott hajaval sziveben a gyasz fajdalmaval otthagyta a gyaszolo csaladot, es utazott vissza Winterspringbe, az Art Deco muveszvillaba. Meg sok dolga lesz a kulsö felujitassal. De meg a kert, a haz es jelkepesen sajat szivenek vadhajtasainak lemetszesehez es a gyomtalanitashoz es az ujra epiteshez meg nem allt keszen. Es Falcon halala meg messzebre taszitotta öt ettöl a fontos lepestöl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése