2011. november 16., szerda

F. C. Andersson: Beltane 15. resz - folytatas


Simone nem tudott eleg halas lenni Sisinek a segitsegeert, nem is tudta mi lett volna vele ha azt a par napot nem tölti vele. Önsajnalata kemeny elhatarozasba fordult. Eltökelte úgy folytatja az eletet mintha a Ravennel valo kapcsolat meg sem törtrnent volna. Bar ezt a gömölyödö hasa erösen cafolta, elhatarozta erös lesz, folytatja az eletet a ferfi nelkul, es fajdalmabol erös pancelt kovacsolt maganak. Ikerterhessegeböl kifolyolag hamarabb eljöhetett szulesi szabadsadsagra, bar meg csak februárt irt a naptar, a varhato augusztusi szules messze volt. Teljes energiajat a boszorkanyboltba vetette bele, Rebeccaval wicca baratnöjevel közösen dolgoztak.
A nagy surges forgasban el is feledkezett az Imbolc unneperöl csupan egy kis megemlekezest tartott a szuz istennö tiszteletere, es elkepedve hallgatta baratjönjet micsoda össznepi unnepsegvolt, es hogy mennyi uj wiccat avattak es hogy uj coveneket is nyitottak, mert annyi az erdeklödö. Rebecca battya Stan sajatos samandobos elöaddassal szorakoztatta a jelen levöket, es adta tisztelet a fiatal Istennönek. A barnahaju egyszeru de vegtelenul kedves lany nagy lelkesedessel mutatott az ingyenes katalogusok es kiadvanyok hirdetesek alvanyara, hogy mennyi uj coven keres tagot.
-Ez egyszeruen nagyszeru – nevetett Simone bar nevetese nem volt olyan szivvel es elettel teli mint azelött.
-En is így gondolom, wicca lelkemnek mindig jolesik az emberek erdeklödese, itt a boltban is rengetegszer kerdeznek a wiccarol, es arrol en hogyan elem meg.
-Kedves es tiszta leny vagy. - Simone-nek nem is oly regi önnön maga jutott rola az eszebe, vidam volt es nyitott szivu, mindvegig addig a vegzeteses es sorsdöntö esteig.
-Jön ma Sisi? Mostanaban eleg sokat jar be miota itt dolgozol.
-Jön, jön, csak meg van par elintezni valo dolga. Tudod neki ott a homeservice is.
-Tudom, igazi verbeli profi, irigylem erte hogy ennyi energiaja van. De gyere te lany igyunk meg egy teat, most úgy sincs forgalom.
-Rendben ebben szívesen benne vagyok.
A lany mar dobta is bele az illatos teafuvet a kannaba, talcan cseszet, mezet, tejszint es cukrot hozott. Mar szurcsölgettek is az aromas italt.
Marie-Sidonie Chantal eszmeletlen energiaval lepett be az ajton, a kicsi szelcsengöt eszeveszett kolompolasra kesztetve. Piros kordbarsony kosztum volt rajta fekete kötött garboval az elmaradhatatlan csizmaval hosszu kigombolt szövetkabatban, ami palastkent hatott szep alakjan.
-Sisi te elbuvölö vagy mint mindig. Honnan veszed ezt az elkepesztö energiadat?
A nö megpuszilta es egy rövid ölelessel udvözölte Rebbekat. Simone-tol csak egy gyenge mosolyra futotta , bar vegtelenul örult baratnöjenek.
-Ne legyel mar ilyen buvalbaszott! - korholta le kedvesen Sisi - Megint kezdessz belesulyedni melyseges önsajnalatodba es szenvedsz. Csak nem ertem miert vagy ilyen fene makacs es miert nem hagyod hogy segitsek neked.
-Mert nincs szuksegem segitsegre, lezartam a mi volt, es sajnos ez az uj Simone nem olyan bubajos mint a regi, es nem olyan naiv, es sebezhetö. - valaszolt Simone sertödötten
-Lehet, hogy ezt masnak be tudod adagolni, de nekem kisanyam aztan nem. Ez a kemenyseg ez csak a felszin, tudom hogy belul marod magad, es folyamatosan sanalod magad! Es gyulölsz mindent.
-De...- Sisi a lekebe latott sohasem tudott hazudni neki, a nö tul jo emberismerö volt es tullatot a kulsösegeken es ott tudta megcsipni a dolgokat, ahol a legjobban fajt Modszere egyszeru volt, tukröt allaitott az emberek ele.
-Nincs de, latom majd meg halsz, es Raven eltunese meg jobban bant. Meg ha nem is latod be, mint a cigis amikor leszokik, maga nem szivja a cigit, de a fustöt szereti szaglaszni. Te is szeretned a ferfit legalabb latni ha nem is birtokolni. Es ne nezz így ram nem tudtam Christopherböl kiszedni hogy hol bujkal. Bar en biztos vagyok benne, hogy tudja. Ö maga is eltunik felnapokra, es akkor van egy olyan erzesem hogy olyankor vele van.
-Koncerteken lathatnam... - fajdalmasan felsohajtott, es bevagta a szenvedö Madonna fejet - De az is az a vegzetes estet juttatja az eszembe, nem tudom meghallgatni a Celtic Magic szamait. Ha pedig a Celtic Fairy megy a radioban inkabb kikapcsolom.
Es mitha valami buvös magia lenne egyszer csak megszolalt az ismerös szam felvezetöje. Rebecca rögtön atkapcsolta a radiot egy masik frekvenciara. Simone a könnyeivel kuzdött.
-Na ennyit az uj elet, nem faj semmi historiarol.- lagyan anyasan magahoz szoritotta a zokogasban kitörö lanyt.

Miutan Simone valamelyest megnyugodott, elmentetek setaltak egyet a közeli parkban. Ilyen setakakal programokkal, akarta a lanyt lekötni, hogy ne sulyedjen depresszioba. Ilyenkor a lany majdnem olyan volt mint azelött mosolygott kacagott felszabadult volt csak ott volt benne az a szemernyi melyröljövö fajdalom.
Sisi elkepeztö lendullettel vitte mindenfele a lanyt - belekeztek a haz bövitesenek tervezesebe - az epiteszeti irodaba, megterveztek a ket tagas szobat nagy ablakokkal, es egy plusz furdöszobat, aminek szinten tetöablakkal lesz ellatva mint Simone regijenek, valyovetökkel egyeztettek, asztalosokkal konzultaltak, kömuvest fogadtak, mindenre gondoltak. Bababoltokat jartak, vettek is egy ikerbabakocsit, egy ikerkisagyat, hozza valo agynemuvel, millio egy pici ruhacskat. Egyutt vallasztottak megannyi csinosabbnal csinosabb kismamaruhat.
Maskor Sisi kismamatornara kiserte a lanyt es szulesi legzesgyakolatokat tanito joga oktatason is reszt vettek. Simone-nak szinte egy perce sem volt az önsajnalatra. Bar kicsit flusztralta Sisi finom nyaggatasa, hogy engedjen kemenysegeböl es probaljon megbocsajtani vetkes parjanak, mert csak a volt felesege az asszony, es barki elgyengulhet, es ahogy a Celtic Magic is bizonyitja a ferfi örulten szerelmes bele.
De Simone nem akart lejjebb adni önfeju makacssagabol. Inkabb haldoklott csendben, belulrö. Neha teljesen uresnek erezte a lelket mintha egy szörnyuseges elösködö mindent elpusztitott volna. Maskor pedig boldog napjait idezte fel csodas szertkezeseiket, a ferfi lagy csokjait. Simone ekkor keserves sirasban tört ki.
Egyedul nem szegyelte könnyeit. Nem volt olyan perc, olyan ora, olyan nap, nap mikor ne jatszodott volna le ujra a szeme előtt a vegzetes este. Az exnej gyözedelmes tekintete, ferje kitörö szenvedelye a nö irant. Maskor keservesen vadolta magat, gyujtötte a hibakat hogy mi vezethetett ehhez az esemenyhez. Es szinte allando jellegel vetette joskartyait, es neha hol remenyeit, neha hol ördögjeit velte kiolvasni belöle, csak epp azt nem ami ott allt.
Sisi, mielött haza indult volna Simone-tol, fekete autojaval a belvaros fele hajtott abba a negyedbe ahol a divatos ujepetesu hazak kaptak helyet, bekanayarodott abba az utcaba ahol Raven lakott, de feltunt neki hogy sehol nem latja a fekete terpjarot. A kaputelefont hiaba csörgette nem valaszolt neki senki, egy szomszed, utan besurrant az epuletbe es sietös lepetekkel szaladt fel a 3. emeleti lakasba.
Az ajtot nyitva talata, de arra a latvanyra amit talalt nem szamitott. A fekete fuggönyök leszaggatva a kanape szövete felhasitva, a fiokok tartalma a földre boritva, mintha csak egy nagyereju hurrikan pusztitott volna de csak a sertett ferfi duhe tette ezt. Sisi örult gyorsasaggal rohant a haloszoba fele, de ott is csak a pusztitas nyomait talata, majd eszelösen tepte fel a furdöszoba ajtajat, ahol a tukör cserepein kivul semmit nem talalt. Szive dobogasa csak ekkor nyugodott meg kisse, a ferfi nem tett kart önnön magaban, csak pusztitott. Kesöbb Sisi a konyhaba megtalata a több ures whiskys uveget.
Sejtette a ferfi elment, de hogy hova arrol elkepzelese sem volt, csak remelte nem valahol kallodik a nagyvilagban, hanem egy eldugodt helyen dolgozza fel a törtenteket. Nyalogatja, gyogyitja a sebeit.

Raven az elkövetkezendö napokban eszmeletlen reszegre itta magat. Tört zuzott a lakaban ami a keze ugyebe kerult annak pusztulas volt a sorsa közben bömböltette borzaszto sötet zeneit. Egyszerre egette lelket mindket nö elvesztese.
De legjobban Simone-e. Fökepp vele az az alom hogy közösen nevelik fel ket pici gyermekuket, a tunderlakban. Es a csodalatos alkoto elet lehetösegenek elvesztese. Ivott hogy ne kelljen gondolkoznia, tompitani akarta fajo erzeseit. De a masodik nap utan rajött ez nem lehet megoldas, ez csak egy ideig oraig hato fajdalomcsillapito, de nem a vegleges gyogyszer. Felhivta hat baratjat Christophert, hogy all-e meg az ajanlata arra az eldugottt ingatlanra.
-Hallo itt Christopher- hallota a ferfi hangjat a tuloldalon.
-Hello haver, atgondoltam a dolgokat, lehet hogy tenyleg szuksegem lenne arra a hazra.
-Ertelek, de tudod ram mindig szamithatsz, sajnos az elet engem is megajandekozott efele szörnyu tapasztalattal.
-Most nem akarok erröl beszelni. A bandat nem szeretnem otthagyni, folytatnunk kell amit elkezdtunk, es itt vannak a lekötött koncertidöpontok is, a sok nyari fesztival fellepes. A zene az egyetlen jo ami megmaradt az eletemböl, nem akarom ezt is elvesziteni.
-Tudom, haver. Akkor mikor induljunk? Mert mar 11 ora van es odaaig az ut legalabb 3 ora hossza.
-Bassza meg akkor tenyleg elegge a vilag vegen lehet, de nem baj a koncertrekre onnan is el tudok menni, es a helyszinek amugy is valtozatosak, nem egy helyhez kötöttek. De haver nem tudsz egy jo tetovalo szalon ahol megbizhaton es szepen dolgoznak? Es meglehetösen gyorsan, mert meg ki kell ernunk a hazhoz is neked meg vissza.
-A belvarosban egyik havernek van egy klassz szalonja, most nem reg nyitott, de mar több dijat is bezsebelt tetkoival, es korrekt aron dolgozik.
-Az ar nem erdekel csak hogy szep legyen.
-Okes, figyu akkor fel egyre ott leszek nalad, meg felhivom Amandat hogy vigyazzon a lanyokra, mert azert akar milyen nagyok Sisi rambizta öket. Megvarom míg ide er aztan indulok.
Raven szamara minden fontosat össze pakolt, iratait, nehany valtas tiszta ruhat, giarjat erösitöjet, es egy fenykepet Simone-rol.
Hallota a kapucsengöt es beszelgetes nelkul beengedte az erkezöt, csak Christopher lehet az. Es mar nyitotta is az ajtott, nagy leptekkel közeledö baratjanak akivel egy ferfias ölelessel udvözöltek egymast. Az erkezöt elborzasztotta a latvany.
-Te aztan pusztitottal rendesen haver.
-Nem erdekel soha többe nem akarok ide vissza jönni.
-Ahogy gondolod. Te dolgod de valahogy meg is ertelek.
-Ezek a sötet szobak valahogy a sajat magam sötetsegere emlekeztetnek, es ha itt maradok nem fogok tudni tovabb lepni, hanem beleragadok a sajat magam keverte szarba. Inkabb megprobalom lepesröl, ujraepiteni magam.
-Nem akarlak surgetni haver de egy feloran belul oda kell ernunk a tetovalashoz.
-Okes.

Mindketten bevagodtak a maguk kocsijaba es Barbar elöl menve mutatta iranyt a baratjanak, hetköznap leven ebben a holtidöben alig alig volt forgalom így hamar oda is ertek a szalonhoz. A szalon kivulröl nem volt hivalkodo, csak egy kelta mintaju fekete festekkel vagy ragsztoszalaggal keszitett sav futott vegig a nagy kirakati ablakon, majd közepen a felirat Tattoo. Belepve mindenre szamitott csak earra nem amit latott. A szalonban dubörgö metal zene helyett indiai lagy meditacios zene szolt, az izzadt testek es a fertötlenitö szer szagat fustölöillat birokolta, es ketajtos szekreny teteletovalt, telepiercinggelt, furcsa szinekben jatszo haju manusz hejett, egy kis törekenny alig 160 cm magas csillogo barna szemu, hosszu gesztenyebarna haju, szinte gyerekkezekkel rendelkezö nöt latott, mit nöt kislanyt, aki epp csimpaszkodva ki tudja min uve, mert olyan magasan ult, hajolt egy kopasz hustömeg fele, epp egy gyönyöru sarkany utolso reszleteit fejezve be, majd fertötlenitöszerrel attörölte feher gumikesztyus kezevel a kesz muvet. Majd kitudja milyen szerkezeteröl lemaszva antik keretes tukröt nyomott vendege kezebe, es egy masik ele allitotta hogy nezze meg. A kopasz hustotony vizenyös malac szemeit könnyesen emelte a neki alig melkasaig erö pici törkeny lanyra.
-Köszi Kate ismet nagyot alkottal- hatalas karjival hihetetlenul ovaltosan megolelte lanyt, nehogy örömeben össze törje. Majd egy boritekot nyomott a lany kesztyus kezebe, majd az ujonann erkezökre egy pillantast sem vetve tavozott.
-Udv! - szolalt meg a pici Kate meglepöen nöies hangjan – Nem ilyennek kepzeltel ugye? Netaltan egy ferfire szamitottal?
-Christopher azt modta haverom - nem titkolva Raven meglepetseget amire a nö mitha szamitott is volna.
-Igen haverok is vagyunk, Christopher huganak legjobb baratnöje vagyok szinte gyerek korunk ota ismerjuk egymast.
Majd egy darabig beszelgettek, Raven elmeselte mi törtent vele, pici Kate pedig nagy szemekkel hallgatta.
Meghallgatta a ferfi kivansagat, meg is kapta hozza az alapanyagot, majd kezdte munkajat, pici am annal ugyesebb kezeivel rajzolt elöször papirra majd, a tetovalo foliara atmasolta a muvet. Mikor elkeszult a vazlatot ratette Raven csupasz hatara, szinte az egesz szeles ferfihatat beboritotta. Kate athuzta a papiron a nedves szivacsot, es a rajz a ferfi hatan diszelgett. Kate steril tut, es festeket rakott a tetovalo gepbe.
-Felkeszultel? Biztos hogy egyszerre akarod? Bele fogsz pusztulni.
-Mar bele pusztultam.

Felzugott az ismerös zummöges, a tu Raven börebe hatolt, az ismerös fajo csiklandos erzessel. Keszult a nagy mu. Kate szinte legtancot jart felette, közben erzte folyik a vere, es friss sebeit csipi sajat izzadsaga, es a fertötlenitöszer. De ez a testi fajdalom legalabb elterelte kicsit a leke hatalmas nagy fajdalmat. Jocskan benne jartak az esteben mire keszen lett a nagy mu. Kate megkerte Christophert tartsa Ravennek a hata mögött a tukröt hogy lathassa az elkeszult alkotast. Ravennek meg a lelekzete is elakadt, A tukörböl Simone nezett vissza ra kelta tunder alakjaban, egyik kezeben gyermek mikepeppen epp csecsen log, ruhaja hanyagul a vallara ejtve, masik mellet a lagy esesu ruha takarta amit melle alatt szallag szoritott össze es így hullt egesz a földig szabad kezbenen kelta mintas kard, mindenre elszant anyatigreskent vedve gyermeket, hatan Ij es tegez, haja szalt mitha csak a szel borzolna fulei hegyesek, arca akar az elö Simone- nak, de rajta elszantsaga, a ferfi azt hitte a nö menten kilep hatarol. Most ö volt a soros hogy könnyes szemeit a kicsi Katre emelje, es elrebegjen egy köszönömöt.
Megölelte lanyt aki bekötözte merö friss seb hatat, majd bucsut veve szaguldottak Winterspring fele.
Az ut hosszu volt es faradsagos. Mar a kora hajnali orakban jarhattak mire oda ertek. Akkor a csodaszep tajbol nem lathattak semmit, csak a kayargos hegyi utakat. Vegul a falut jocskan elhagyva a to fele veve az iranyt egy maganyos hazhoz erkeztek.
A hazat mitha csak egy kulönc ötvenes hatvanas evekben elö es alkoto muvesz tervezte volna a haz magan viselte az avant garde es az art deco stilusjegyeit, olyan volt akarcsak egy szazad közepi fututikus latomas, csupa uveg es feny, es csupa egyenes vonalvezetes. Ravent valahogy a korai James Bonde filmekre emlekeztette. De nagyon tetszett neki, bar a haz nagyon lepukkant allapotban volt, medencejeröl több helyen lehullot a csempe a falakrol a vakolat, a kis vízi utak amik egykor a kert diszei lehettek most jegesen mocsarasok voltak, a valaha szepen apolt kert gazos es elhanyagolt volt.
A hazban bent alig volt butor, ami volt az is igen leharcolt allapotban, de a padloburkolat gyönyöru volt a maga több csempevel kirakott egy mintaival. Raven úgy erezte mitha idögepbe ult volna le. Egyszeruen szedelgett a kabulattol.
-Christopher ez... ez csodalatos. Elkepesztöen fantasztikus. - lelkendezett.
-Nem annyira... rengeteg munka van meg rajta, de feletebb jutanyos aron jutottam hoza. Valami hobortos muvesze volt, aztan a hetvenes evekben meghalt. A csaladra maradt a haz, akik nem tudtak vele mit kezdeni. Így, ami mozdithato volt elvittek. A haz meg vevö hijan a nyakukra maradt, mert akkor meg jo allapotu ingatlan luxushaznak szamitott, most meg a nemtörödömseg a es a termeszet munkja altal igencsak lepuszultut így meg vegkepp szabadulni akartak a nyugtöl, minnel hamarabb. Hat így jutottam hozza fillerekert. Mikor meglattam rögtön Sisi jutott rola az eszembe, ö rajong a muveszetekert es a szive csucske az art deco es az avant garde. Csak addig nem akartam megmutatni neki amíg kesz nincs teljesen felujitva, de most egyenlöre se penzem se idöm nem volt ra hogy belekezdjek. De azt gondoltam neked jo lesz mint buvo hely, az egyik halo es a konyha egesz jo allapotban van a futes meg központi, tehat eleldegelhetsz itt. A kutya sem fog itt rad talalni.
-Mikor mondtad hogy toparti hazat vettel, en azt hittem valami kis visko ahol meghuzhatom magam, de ez egy csodalatos palota.
-Ugyan mar mit gondoltal rolam, a negy gyereknek nekem es Sisinek hely kell. -nevetett es mar bontottak is egy könnyu sört amit utközben vasaroltak azzal a sokmindennel egyutt amire Ravennek az elethez szuksege volt.

Angela es Falcon önfeledten, jocskan bevodkazva es több csik kokaint felszippantva, szaguldottak a vegtelennek tunö februari orszaguton, a ferfi chopperjen. Angela elengedte parja derekat, karjai szettarva csak a combjaival kapaszkodva elvezte a sebesseget. Mind addig a pillanatig amíg úgy erezte langolni kezd a teste, erezte az iszonyatos fajdalmat. Olyan erzese tamadt mintha menten leesne csontjairol az eleven hus. Úgy latta az ut lalattuk lava lengerre valtozik es ök a pokol kapuja fele szaguldanak. Latta a maga előtt ulö ferfi hatalmas demonikus alakka valtozik, es a chopper alattuk langolo testu fenvadda. Az ut melletti fak iszonyatos gonosz lenyekke alakultak hogy tepjek marjak szaggasak a nö testet. Felette az eg langtengerre lett es sajat bevallasa szerint maga a satan arckepe rajzolodott ki a langokbol. Eddig nem sikoltott, magaba folytotta fajdalmat es iszonyat felelmet. Úgy gondolta biztos a sok kabitoszertöl van amit atel. Bar eddig sosem volt ilyen elmenye, az alakok ismerösek voltak fekete magiajanak trasz utazasaibol. Ekkor elfogta a velöt razo, zsigereket folyto rettegese. A satani alak allatti hangon kezdett orditani fele.
-Azt hitted minden meguszhatsz Angela? Eddig megovtunk mindentöl amit szerettel volna, nem estel teherbe nem lettel beteg, bunözhettel nem kaptak el, pokolla tehetted a volt ferjed eletet, de most halalt kivantal, es ezert hallal kell fizetned.

Angelet elfogta a melyseges halalfelem, varta mikor esik holtan le a fenevad hatarol.
Erezni kezdte a hideg ejszaka fuvallatat. ugyanzon a chopperen szaguldott mint eddig ugyan azon az ejszakai orszaguton, ugyanaz a ferfi ult elötte, teste sem langolt a fajdalomtol. Csak torka szakadtabol uvöltött.
A Falcon megijedve a nö sikolyatol hatra nezett, latta az örjöngö angelat figyelmen kivul hagyta a vezetest es a közeledö hajtu kanyart. Hatalmas sebesessegel csapodtak a vastag törzsu tölgyfanak, a motor az utkozes energiajatol vissza pattant az utra es szikrakat vetve csuszott sokaig az uton. A kijukadt benzintartalybol ömlött Falconra az uzemanyag.
Hatalmas robbanas hallatszott. De ekkor mar Falconnak nem fajt semmi.

Angela a faval törtenö utközes soran lerepult a mortorrol, hosszan repult a levegöben, mire erezte a földel valo kemeny talakozast, mindene sajgott, szajabol vekonyka csikban ver patakzott, hallotta a robbanast, majd a felcsapo langokat tukrözte vissza hideg kek szeme.
-Falcoooooooooooooon! - kialtasa sokaig viszhangzott az ejszakaban.
Az arra jaro kamionsoför latta az uton a sötet ejszakaban felcsapo langokat. Tisztan hallota a robbanas hangjat, CB radiojan azzonnal ertesitette a mentöket. Több tiz kiliometerre voltak a legközelebbi korhaztol, a semmi közepen. Mikor a helyszinhez ert, leparkolt a hatalmas jarmuvel. Mikor kilepett az ajton, erezte az egett hus szagat, közelebb ment a motorhoz, szembesult felisherhetetlenul összeeget ferfival a motor roncsai között. Az arok szeleröl halk nyöszörgest hallot. Ahol egy hosszu szöke haju, kicsi tömör ,de megis csinos nö fekudt börszerkoban, mellete a jocskan összetört bukosisakja, valoszinuleg nem olyan reg meg eszmeletenel lehetett. Probalta a nöt mahoz teriteni, de az csak egy nevet ismetelgetett, feleszmeletlen allapotaban, valoszinuleg az összegegett test tulajdonosaet. Kinosan hosszu percek teltek el amíg a mentök vijjogo szirenaikkal megerkeztek. Az ismertlen nö, valsagos allapotban volt, öt mentöhelikopterrel azonnal a mutöbe szallitotak, Az össze egett holtestet, pedig a helyszinelök szedtek össze. A terep tisztazasa utan a negyvenes ferfi beult jarmuvebe es tovabb hajtott vegcelja fele.

Simone epp az utrahangrol lepett ki rohamos gyorsasaggal növekvö pocakjat simogatva, csalodott is volt kicsit, azt hitte pici babai felfedik elötte nemuket. De gyermekei igen szegyenlösnek bizonyultak, a negyedik honap elejen jart közel a felidöhöz, egy honap szuköles önvad es önsajnalat utan, Sisi hathatos segitsegevel kezdett kimaszni a gödörböl. Sisi ennek ellenere tovabb nyaggadta hogy valami fele uton modon vegye fel a kapcsolatot gyermekei apjaval. De a nö minduntalan falakba utközött, makacs, csökönyös szamar varandos Simone-tol. Simone vegtelenul megbizott Sisiben, de ez a pont heves vitakat valtott ki köztuk. A bölcs Sisi pedig csak a Chantalokra oly jellemzö kemenyfejusegenek következmenyeitöl akarta megmenteni. Bar benne is volt a makacsag, mert sokadik vitajuk utan úgy gondolta ha a nö annyira nehezfeju, akkor tanuljon csak sajat hibajabol. De Simone irant erzett gyenged, szinte anyai szereretete minduntalan megakadalyozta ebben. Most is egyutt trappoltak ki az ultrahangvizsgalatrol.
-Ez meg csak a tizenhatodik het de úgy erzem magam mint aki lenyelt egy dinnyet. - panaszkodott Simone
-Hoho, pedig hol van meg a vege, meg igencsak picikek, neked meg csak azert nagy a hasikad mert kettö lakik benne, majd a 8. honap tajan majd az agybol sem fogsz tudni felkelni. - josolta Sisi Simone lehetseges jövöjet.
-Akkor az az en halalomat jelenti – nevetett – tudod milyen örökmozgo vagyok.

Elmentek meg a belvarosba, egy divatos eletmod központba a legzes gyakorlatokkal egybekötött terhes jogara. Most kivetelesen tömegközlekedessel mentek, mert az autokat a bosziboltnal hagytak.
Úgy örultek a villamsoszasnak mint a gyerekek, minden megallo előtt megnyomtak a leszallas jelzö gombot, es olyan helyeken is megallt a jarmu ahol senki se fel se le nem szallt, nevettek, mikora celjukhoz ertek megnyomtak a veszcsengöt es szaladtak mint a nyulak es utközben fuldokoltak az erölködestöl es a nevetestöl föleg akkor mikor lattak a villamos vezetö igencsak duhös abrazatat.
Ezzel a jokedvvel keztek el a joga edzest nyujtottak nevetve fulladozva. A legzesgyakorlatoknal döltek jobbra, balra meg a jogatanar igencsak duhös tekintet sem birtak nevetes nelkul megallni, mikor mar a többi kismama es apuka is elegedetlenkedni kezdett probaltak moderalni magukat. Nagy erölködesek aran sikerult nemileg fektelen jokedvuket vissza fogni.
Atöltöztek es rohantok tovabb az epitkezesi vallalkozohoz, egy magas negyvenes eveiben jaro, leginkabb cherokee indianra emlekeztö ferfihez, akit Sisi baratnöjen Saskian keresztul ismert.
Simone kenytelen volt epitkezesi vallakozot fogadni haza bövitesehez mert az idö rövidsege es feladatainak surusege miatt maga keptelen lett volna kivitelezni baratai szorgos segitse ellenre is. Így hosszas beszelgetes es tervezes utan es az epitesi engedely kezhezvetele utan, kezdödhettek a munkalatok egyenlöre a felhasznalando anayagokrol es egyeni kavansagokrol, a valyogveteshez meg kell varni a komolyabb fagyok elmultat de elörelathatolag ket heten belul elkezdhetik.
Simone szarnyalt a maga törött szarnyain. Kifele az irodabol beugrottak meg egy gazdaboltba szinte csorgott a nyaluk a sok zöldseg fotojatol, mindenfele magot vettek, hogy Chantalos kesze-kusza kertjuket teleultessek vele. Bar Sisi ettöl a lanyt ova intette, bar maga is Christopherrel szinte hason csuszott kertjeben annakidejen.
Majd setalni indultak a varos föutcajara, seta közben Simone szeme fennakadt egy kirakaton, a kirakatban ecsetek festekek, es felig festett festmenyek voltak mintha csak valaki ottfelejtette volna. Majd elolvasta a cikornyas betukkel irt tablat. Muveszbolt, Simone nem tudta megallni hogy ne menjen be, pedig igencsak sporolnia kellet, a babak, a hazbövites, eszmeletleenul vittek a penzet es a laborban keresett penze nagyon hianyzott. Keveske tappenzevel es a boszorkanyboltol befolyt haszonbol kellet gazdalkodnia es a hazbövites elölege elvitte a megtakaritott penzet. Aldotta magat amiert befektetett a Borostyan Macskaba, most ez is többe kevesbe biztos jövedelmet jelentett szamara.
De most nem erdkeltek az anyagiak be akart menni, festeket ecsetet es vaszont akart venni, hogy alkosson. Bementek hat a joillatu bartsagos boltba, szinte a szivarvany összes szinet megvette, sok kulönbözö meretu ecsetet, es rengeteg vasznat. Sisi is vasarolt maganak ezt azt, hogy kielhesse otthon abban a keveske szabadidejeben kreativitasat.
Simone-ban az egyre surusödö feladatok, keztek tompitani a ferfi hianya es arulasa miatti fajdalmat, es a vilag dolgai sem erdekeltek mar annyira, inkabb befele figyelt sajat magara, lelkenek folyamataira, rengeteg pszihologiai temaju ezoterikus könyvet olvasott a Macskaban mikor epp ö volt a muszakos. Egyre többet olvasott gyereknevelesröl, gyerekpszichologiarol, indigo es kristalygyerekekröl akik feladattal jönnek a vilagra. Nevetve beszelgetett pocakjaval hogy vajon az ö kicsi kincsei is ilyen babak lesznek-e majd ha kibujnak jokora feladatot adva a maminak.
Törzsvasarloi mindig megsimogattak pocakjat es udvözöltek a piciket is. Akik lassankent erezhetöen is elkezdtek mozogni. Bar ezeket a mozgasokat Simone úgy erezte mintha kis pillangok repedsenek a hasaban, Finoman gyengeden, de Simone pontosan tudta hogy ezek az ö kis babacskai. Megfigyelte mikor furdött vagy zuhanyzott a mozgas igencsak megelenkult odabent. Sokszor kerdezgette babait, hogy tetszik-e nekik a pancsi.
Richard Sisi nagyfia anyja unszolasara sokat segitett az egyedul allo nönek. Megmetszette fait, felasta es elgerebjezte a kertet, segitett az ujonan vasarolt dolgokat becipelni, es a nehez ferfi munkakat igenylo munkakat is elvegezte. Nem tudott eleg halas lenni Sisinek es csaladjanak, bar Christopher konoksaga es egyre jobban kirajzolodo cinkossaga kisse zavarta. Ugyan azt a surgetest erezte rajta mint amit Sisitöl is folyamatosan kapott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése