2011. november 14., hétfő

F. C. Andersson: Beltane 13. resz - folytatas


Simone-t elkapta a lelkesedes. Rohant a szekrenyehez, hosszasan lapozgatta szebbnel szebb ruhait, bluzait, szoknyait, kosztumjeit. Semelyiket nem talata az alkalomhoz illönek így. Masnap munka utan nyakaba vette a plazat, elment kedvenc boltjaba. Egy csinos piros ruhan akadt meg a szeme. Egyszru, testhezsumulo szabasa volt. Mar csak cipöt kellet hozza talalnia, a ciböboltban nezegetes közben felhivta fodraszat, hogy elmenne hozza penteken munka utan.

Raven meg aznap lefoglalta az asztalt az elgans, draga etteremben ahova el szerette volna vinni Simone-t. Megborotvalkozva, joillatua, elegansan felöltözve varta Simone-t pontban hatkor a Tunderlak előtt. Simone valami csodalatos volt aznap este. Hosszu rokavörös hajat gyönyöru fenyes kontyba tuzte Szexi alakjan csinosan idomult a ver vörös miniruha. Ajkai, körmei szinten ebben a szinben pompaztak.
Simone lagy csokot lehelt Raven ajkara, nehogy a ferfi ruzsos legyen. Raven cserebe atnyujtotta neki hosszu szaru, izzo vörös rozsajat. Majd besegitte szerelmet a hatalmas fekete terepjaroba.
Az etteremben a legjobb asztalnal foglaltak helyet. Az asztalon friss vörösrozsak diszlettek, kiegeszitven a gyertyafeny hangulatat. Elöetelnek paccolt lazacot rendeltek, föetelnek, sherryvel flambirozott, mazsolaval es dioval töltött furjet ettek, desszertkent pedig, et- es fehercsokoladeba martott friss epret.

-Raven, ez volt eddigi letem legcsodalatosabb randevuja. - Fejezte ki Simone elragadtottsagat
-Szerintem csak tulzol... Egy ilyen szep nöt mint, te csak ilyen helyekre szabad hozni.
- Hidd el, ezt is meg lehet unni – nevetett Simone – Ha hiszed hanem meglepöen sokoldalu vagyok es sok mindent szeretek csinalni, nem csak elsö osztalyu etteremekbe jarni. -magahoz ölelte Ravent e csak altak a novemberi hidegben az etterem parkolojaban.
-Simone Chantal, öszinten szeretnem minden egyes, apro tudlajdonsagodat, es erdeklödeset megismerni.
Egymasba ölelkezve csodaltak a Teliholdat.

Hazafele a varos a szokasos pentek esti forgalmat hozta. Simone elgondolkozva nezte a megannyi auto reklektorjat. Azt kivanta bar sohasem erne veget az ut, hogy csak utaznanak bele a vegtelenbe. De az otthona gyorsabban közeledett mint gondolta.
Egy barabig meg beszelgettek es csokoloztak az autoban.
Simone mar a kapuban allt keze a kilincsen volt, Raven mar nyitotta autoja ajtajat. Simone kisse habozott aztan, vegul megszolalt.

-Raven varj!
-Igen, Simone? - nezett vissza a nöre
- Szertnem ha... arra gondoltam, hogy... - Simone meg minig habozott. Majd erött vett magan es vegul kimodta: - Szeretnem ha nalam töltened az ejszakat

Alig leptek be a hazba, mar szaggatak le egymasrol a ruhat. Simone szep kontya romjaiban hevert, ruzsa elkenödött, uj vörös ruhaja a padlon vegezte. Meltartojat a haloszoba ajtajaban dobta le. Raven mar az agyon fekvö Simonrol hangos reccsenessel tepte le a harisnyat. Öleletek csokoltak, karmoltak, haraptak egymast. Olyanok voltak mint akiknek csak ez az egy estejuk maradt volna az eletukböl. Mindent akartak, egyszerre es azonnal Simone szinte extaxisban volt. Egett minden egyes ezekszerve. Minden sejtevel akarta, kivanta Ravent. A ferfi mohon, de vegtelenul erzekien bant Simone-nal, kezek fedeztek fel testeket. Ajkak izleltek puha böröket, erzekeny pontokat. Simone kelytöl reszketve, fogatta magaba Raven nyelvet. A ferfi hatarozottan de megis finoman, ovva a törekeny testet maga ala gyurte Simone-t. Erzve annak sikamlos melegseget. Testeik egyszerre hullamoztak.
Raven erezte a nöt uja es ujra elöntö gyönyör hullamait, ö is atadva magat a vegsö kelynek.
Sokaig fekudtek egymashoz simulva, kiskifliben, elveztek a masik testnek erinteset. Simon törte meg vegul a pillanatot.

- Szerintem nem artana furdöt vennunk, csupa csatak vagyok.
- Igazad van! Nagyon jol esne! - csokolta meg Simone vallat. - Megyek csinalom is a jo meleg vizet.

Raven mint egy igazi ferfi allat, meztelenul vonult ki a haloszobabol. Simone csak csodalta az izmos ferfi testet a megannyi tetovalast.
Mielött a ferfi utan ment volna lemosta, jocskan elmosodott minkjet, leengedte hajat romma valt konytabol. Feher selyemköntösebe bujt es a ferfi utan erdt a furdöbe.

Ott mar az ismet felajjzott ferfit talalta. Simone ujra bele ment a jatekba. Köntöset ledobva a ferfi melle ereszkedett a kadba.
Raven felultette a kad szelere, a nö labait finoman szetsimotta, arcat a puha vörös haromszögbe rejtette, Simone vonaglott a gyönyörtöl, miutan a ferfi a fajdalomig fokozta szenvedelyet. Simone-t aztan negykezlabra allitotta, s ebben a kanca, csödör pozban tette ujra magaeva. Majd szeretkezes utan, hosszan ejtöztek a forro habos vizben.

Masnap reggel Raven rantotta es kave illatara, es irdatlan macskanyavogasra ebredt. Hangok velhetöen a konyhabol erkeztek Tehat Simone es Berci mar, ebren vannak. Felvette fekete köntösöet amit Simone ajandekozott neki. Es lassu leptekkel szinte osonva ment kia konyhaba es a hutöben matato nö derekat atölelte es belecsokolt a lany nyakaba. Simone ettöl megborzongott, elöntötte a kejes vagy, erezte, Raven is hasonlokepp erez.. A ferfi hirtelen mozdulattal ölbe kapta majd feltette a konyhaszigetre magaeva tette a nöt, örult szenvedellyel.
Simone es Raven szinte allandoan szeretkeztek, minden lehetöseget megragadtak a Szerelemistennönek valo aldozasra, A legkeptelebebb helyeken is egymasnak estek. Simone munkahelyet sem kimeltek, a teakonyha rendszeresen helyszint adott szenvedlyuknek Kapcsolatuk gyumölcsözö volt.
Simone munkaheleyen Raven szakmai tapasztalata es tudasa altal egyre jobb es jobb eredmenyeket produkalt. A hangulatarol mar nem is beszelve. Szerelmes hangulata minden vele dolgozora atragadt. Meg a fönöke is romantikus hetvegere vitte a feleseget majd negyven ev hazassag utan. Csak Fannyval mergesedett el veglegesen a viszony. Mindenkivel durva lett, elviselhetlenul viselkedett. Simone es Marie rendre szerveztek neki a talalkakat, de vagy el sem ment vagy szörnyen viselkedett. Lassan elerte hogy mar, a cegek kepviselöi is messziröl kerultek. Amiert Marie-tol kapott, hogy matta tönkre fognak menni, ha így folytatja.

Ravent rendkivul inspriralta Simone-nal valo kapcsolata. A banda hihetetlenul jol összehozta a nagylemez anyagat. Stuio keszen volt az anyag. Dobosuk Nick bevallalta, hogy a lemez kedvevert megtanul samandobolni. Christopher is egyre jobban kinyilt Sisi tamogato szeretete altal.
Simone es Sisi szeretkezeseik szaftos reszleteivel traktaltak egymast, es az oh hat ti is, eleg gyakori kifejezesse valt. Elveztek, hogy minnnel szaftosabban, körulirjak elmenyeiket. Nem vontak lila ködöt szexualitasuk köre. Nem spilaztak tul, nem kezeltek tabukent. Elfogadtak hogy nök, es hogy ez is eletuk szerves resze.

Mindannyian felszabadultak voltak es boldogok. Tökeletes volt a harmonia.
Simone egyik nap a belvarosban setalgatva, egy ures uzlethelysegre lett figyelmes. Nagyon megtetszett neki a hely. Egy epulet sarkan kapott helyet, hatalmas ablakokkal es egy galeria resszel. Sokszor jart el elötte, szinte naponta. Mindig uj es uj reszletet fedezve fel. Úgy erezte az uzlethelyseg szol hozza, beszel neki, gyere vegyel, ki almodd bele a boszorkanyboltodat.
Simone egy idö utan azt vette eszre, hogy egyre többet almodozik a boltrol. Erzeseit megosztotta Sisivel aki lelkesen tamogatta ötletet.
Simone es Sisi egyutt tervezgettek belvarosi boszorkanybolt megnyitasat, ami kave es tahazkent is funkcional, de egyben egyfajta regiseg kereskedes is lenne. Az egesz olyan mintha Simone mindent belesuritene amit annyira szeret.
Vegul egy napfenyes delelöttön belepett a maga ragyogasaval az ingatlanirodaba es alairta a berleti szerzödest.
Simone es Raven, festettek furtak es fargtak. Butorokat cipeltek, polcokat pakoltak. Míg vegul egy decemberi ejszakan, csupa festekes munkaruhaba összeölelkeztek. Vegre keszen vannak. Megnyilhat az uzlet.
Simone a megnyitast december huszonegyedikere tuzte ki. Yule a wicca karacsony napjara. Úgy gondolta melto megemlekezese lesz a feny unnepenek a bolt megnyitasa. Simone mindenkit meghivott aki szamara csak fontos lehetett. Unnepelyes keretek között szögelte fel a cegtablat, amin a következö felirat allt: Borostyan macska wicca bolt es teazo. Majd megfordittotta a fekete macskat aminek a hasara volt irva hogy nyitva. Tapssal es gratulacioval fogadta mindenki a nagy esemenyt. Bent kellemes Yule fogadast tartottak. Sisivel megajandekoztak egymast kedves kis ajadekokkal. Simone ragaszkodott hozza hogy akik a fagyöngy ala keveredtek csokot valtsanak egymassal. Az egesz hatalmas nagy jatekba fuladt, mert a parok sorarakozni kezdtek a csungö növeny alatt a csokert.
A karacsonyt Simone es Raven Sisiekkel unnapelte, tiszteltben tartva, annak kereszteny erzelmeit. Mert Sisi kereszteny wicca volt. Meg ejfeli misere is elmentek egyutt. De Sisi elötte hatalmas nagy lakomaval es Simone-nal egyutt keszitett tömerdek kulönlegesebbnel kulönlegesebb sutemenyekkel vendegelte meg az egybegyulteket. Az esemeny utan mindenki jo par kiloval többet nyomot. De ez senkit nem erdekelt mindenki furdött a többiek boldog arcaban. Simone eges unnep alatt furcsan erezte magat, mindennek fura ize es szaga volt. Alig tudott enni valamiböl. Csak a brie sajt es a savanyu kaposzta nyerte el a tetszeset
Tökeletes karacsony volt, olyan amiröl Sisi es Simone regebben csak almodhatott. Sisi reszeges ferjei tettek tönkre a nö unnepet. Simone-nak szinten iszakos apja okozot kitörölhetetlen sebeket az unnep kapcsan. Mar az uveg aljan kotoraszott villajaval mikor gyanus lett szamara a dolog.
Megvarta míg elcsendesednek a karacsonyi esemenyek, majd az egyik csendes reggelen elövette a szekrenyeben örzött terhessegi tesztet. Alig ert par masodperc mulva ket erös piros csik hirdette az eredmenyt. Hirtelen erzelmek megannyi hullama csapott at rajta. A hu mi lesz mosttol, a rohanjunk babaruhat vasarolniig. Sokaig nezegette az alvo Ravent, es ragogodott elmonja-e neki vagy megsem. Vegul úgy döntött hogy megsem mondja el addig amíg nem biztos a dolog.
A szilvesztert kisebb buli kereteben a tunderlakban tartottak a banda tagjaival es azok kiseröivel, a fiuk pezsgöt es sört ittak, Sisi lanyai pedig kolat. Sisi es Simone incsiklandozobbnal incsiklandozobb hidegtalakat, szendvicseket, es sutemenyeket keszitettek, föfogas pedig egeszben sult malac volt citrommal a szajaban. Simone fözes közben többször rosszul lett a szagoktol, kenytelen volt kimenni kicsit levegözni. Ravennek feltunt Simone kulönös viselkedese, de nem akarta szova tenni szamara.
Simone babonabol mindenkinek kartyat vetett, es jokat nevettek. Reggelre a nappali ugynezett ki mint egy tabori szallas a sok földre teritett matractol. Sisi nevetve mondta fianak, - Latod ez az igazi tulelötabor!
Masnap reggel Simone megosztotta ketsegeit Sisivel. Amikor a ket nö a konyhaban a fonott fotelekban teazott. Sisi fustös szenvedelyenek hodolt.
- Terhes vagyok. - Közölte Simone röviden es tömören.
- Micsoda? - Sisi majdnem megfuladt meglepeteseben – Ez egyszeruen csodalatos!
-Nem tudom Sisi, annyira bizonytalan vagyok, ez a baba. Annyira koran jött. Meg ki sem ismertuk egymast igazan... - Simone zavarodott volt, es felt. Nem tudta mitöl de nagyon felt. Talan masok velemenyetöl. De a szive melyen örult is, mert nagyon vagyott gyerekre, csaladra. - De ezt mar tudhatod, hisz kapcsolatunk bimbojatol, ott voltal melletunk. De meg egyenlöre nem akarom megmondani Ravennek.
-De tudod hogy meg kell mondanod neki a baba letezeset, mert könnyen abba a csapdaba eshetsz mint en. Es hidd el azt a pokoljarast nem kivanom senkinek. Annal a bizonytalansagnal meg a biztossag is sokkal jobb akarmi legyen is az. De nem hiszem hogy Raven elutasitana a gyermeket. -probalta finoman terelgetni baratnöjet.
- Tudom de barmi közbe jöhet...
- Ne legyel ma olyan savanyu, inkabb örulj neki. Egy gyermek a legcsodalatosabb dolog az eletben!

Sisi megölelte, mecsokolta baratnöjet, tiszta szivböl örult az uj csaladtagnak. Akarhogy is dönt Simone igeretet tett neki, hogy mindenben tamogatja.

Következö heten Raven es a fiuk gözerövel dolgoztak a studioban. Szinte csak aludni jartak haza, Simone es Raven szinte soha nem talalkoztak, Csak olykor, mikor Simone az ehes cspatnak jokora eteltcsomagot vitt a studioba. De nem is banta legalabb nyugodtan intezhette a dolgait, úgy, hogy meg magyarazatot sem kellet adnia folytonos kimaradasaira. Sorra jarta vegig a bababoltokat, a nagyaruhazak baba osztalyait. Tervezgette mit is fog venni az ö picikejenek. Akit Gombocnak nevezett el. De babonabol meg nem vett semmit sem. Rengeteget beszelgetett babacskajaval. Minden este elmeselte neki, hogy miket csinaltak egesz nap egyutt. Ilyenko iranta erzett hatalmas szeretetet is kifejezte.
Vegre sor kerult az elsö vizsgalatra is. Aznapra szabadnapot vett ki, szinte remegtek a labai, felig az izgalomtol, felig a felelmtöl. Sisi kiserte el erre az alkalomra. Igazavolt Sisinek, egy vegtelenul kedves es udvarias ferfi volt az orvos, megnyugtatta igyekszik a kellemetlensegeket elkerulni. Biztositotta ha babat var a legjobb kezekben van. Az orvos feltette neki az ilyenkor szokaksos kerdeseket majd az öltözöhöz iranyitotta Simone-t.
Simone levetközött, hosszu tunikat vett fel a kellemetlensegek elkerulese vegett. Felfekudt a vizsgaloszekre, agyan atfutott a gondalat, hogy mennyire szerett is volna gyereket. Am, almaiban megelözte a nagy feher ruhas eskuvö, a sokfös lagzi. De az a gondolat hogy benne egy ujet magja fogant meg, mindent eltörölt es szivet betöltötte az anyasag erzese.
- Gratulalok hölgyem, nyolc hetes terhes.- jelentette be az orvos.
Simone azt hitte lefordul a vizsgaloszekröl, most valt teljesen bizonyossa szamara: anya lesz. Sisi es Simone felvaltva akartak sirni es nevetni egyszerre merhetetlen boldogsagukban.
-Irok egy beutalot ultrahangra, es vervizsgalatra. De ahogy latom, minden rendben lesz.- es mar nyujtotta is at a papirokat, meg egy par alkalommal nalam fog megfordulni aztan fogadjon szulesz orvost maga melle aki a tovabbi gondozasrol gondoskodik.

A ket nö boldagan lepett ki a klinikarol a januari zimankoba. Betertek az elsö utjukba esö cukraszdaba. Simone borzasztoan megkivanta az edesseget, úgy erezte ölni tudna egy habos, tejszines sutemenyert.
-Mibe fogadjunk hogy lanyom lesz- nevetett Simone- ennyi edesseget csak egy edes kislany kivanhat.
-Ne legyel benne olyan biztos, barmi megtörtenhet. De majd az ultrahangokon úgy is kiderul.
Masnap koran reggel a laborban volt, korgott a gyomra az ehsegtöl csak a teskajaban megbujo, minden földi joval megtöltött szendvicsre tudott gondolni es a frissen facsart naracslere. Bent a növerke nagyon kedves volt, bar Simone nagyon rosszul turte a vervetelt, nezte egymas utan hogy telnek meg a piros folyadekkal a kemcsövek. Úgy erzte minden egyes darabbal gyengebb es gyengebb lesz. Vegul úgy kovalygott ki a vizsgalobol, beult a közeli kavezoba es rendelt egy nagy adag café latte-t es rengeteg cukorral es egy croassannal elfogyasztotta így kisse eröre kakpott. Hogy indulhassunk munkahelyere.
Az elkövetkezendö het gyorsan eltelt. Ravennel nem egy csodalatos ejszakat töltöttek egyutt. Simone feltette magzatat, de nem volt leki ereje megmondani a ferfinek mehe titkat, úgy gondolta var meg vele amíg keszen nem lesznek a studio munkak. Nem akarta a ferfi figyelmet elvonni , olyan lelkesedessel es energiaval vetette bele magat a zenelesbe. Somone nem tudta miert valahogy nem tudott megbizni a ferfiben annyira hogy öszinten leuljön vele negyszemközt es bejentse terhes. Felt ha a ferfi megtudja hogy terhes, ehagyja öt. Inkabb a kegyes hazugsagot valasztotta sajat maga szamara is.
Raven egyenesen rajnongott Simone-ert. Szerette, imadta, es wiccasaga tovabbi szineket vitt a ferfi eletebe, amik mind visszatukrözödtek az uj albumon.

-Jövöheten kesz lesz az uj album nyers demoja!- lelkendezett Raven, sugarzott belöle buszkesege, felkapta Simone-t az ölebe es megpörgette, meg csokolt, aztan folytatta lekendezeset - Mar csak par het! Utomunka plusz nehany ujrafelvetel, es februárban piacra kerul az uj lemezt!
-Nagyon örulök neki!- osztozott Raven lelkesedeseben.- En biztos vagyok benne, hogy nagyon sikeres lesz!
Simone mihelyt elkeszult azonnal elkobozta a sokat sejtetö demot. Az elsö dolga volt otthon betenni a CD -lejatszoba a Celtic Magik elsö demo peldanyat, amit hallot az gyönyönyöru volt, hosszu balladak samandobbal, eröteljes zuzos notak szinten kelta behatassal es mindez egymast valtogatva egy gyonyöruszep egyseges egeszet alkotva. Gyönyöru, jobb szo sem volt ra. Meg masnap is kihatott ra ez a varazslatos hangulat amikor Sisivel a korhaz fele siettek kurtöskalacsot eszegetve.
Simone mikor merezte a sulö kalacs illatat, mint akit a kötelen huznak úgy ment az arus fele. Szajaban összefutott a nyal ahogy a gözölgö, kulönbözö izesitesu csukorba hempergetett kalacsokat nezte. Nem tudta eldönteni a sok izesites közul melyiket is valassza. De a sutöben dolgozo fiatal srac megoldotta ezt a gondjat. Minden izböl huzott egy, egy csikot a forro kalacsra. Kokuszt, mogyorot, vaniliat, fahejat, diot, csokit. Simone nem gyözött halalkodni, a sutödes kedvessegeert.
-Hallotad a demot? -erdeklödött Simone- Szerintem egyszeruen lenyugözö! Nagyot alkottak a fiuk. Bar az en velemenyem nem tul mervado, eleg elfogult vagyok. -nevetett
-Szerintem is nagyszeru lett! - helyeselt Sisi- Egy egyedi kombinacio regi es uj között, akarcsak en es Christopher- nevetett. Bar nem keves önironia csengett szavaiban.
-De ökör vagy! - tolta le Simone Sisit - Dehogy vagy te regi, te nagyon is uj es fiatal vagy es nem utolso sorban szep! Szeretnek en olyan jol karban tartott lenni annyi idösen mint te!
-Persze lassan mar nem orvoshoz megyek hanem regeszhez. -folytatta Sisi az ironizalast.
-De csacsi vagy! - Mar mar leptek be az ultrahang vizsgalati rendelö, varojaba.
Nemsokaig kellet varniuk, idöpontjuk volt. Szerencsere a dolgozok ragaszkodtak is idöbeosztasukhoz, es nem a fel varost irtak be ugyan arra az egy idöpontra. Simone varakozas közepette nezegette a nagy pocakos kismamakat, akik a tovabbi negy rendelöbe varakoztak. Elekepzelte, hogy neki is nemsokara ilyen nagy pocija lesz. Benne az Raven gyermekevel. Az ö kis Gombockajaval.
-Simone Chantal – szolt a növerke es mar kiserte is be Simone-t es Sisi-t.
A lany izgatottan fekudt fel a vizsagalo asztalra, es a növer mar dugta is be a pairtörölközöt nadragjaba. Mindezt gyakorlott gyors mozdulatokkal, majd, erezte a hasan a hideg kontaktzselet, akarva akaratlanul geofizikai tanulmanyai jutottak eszebe, hogy ök is gyakorlaton ultrahangos vizsgalatokat vegeztek, persze ez a muszer sokkal finomabb szerekezet volt. Hallotta az ultrahang keszulek jellegzetes hangjat es a gyors ritmikus hangot. Simone-t egyfajta euforikus boldogsag töltötte el, ez az ö kicsi gombockajanak a szivecskeje. Jele annak, hogy el, lezik. De az utrahangot vegzö orvos feszult figyelemmel nezte a monitort, mozgatta Simone hasan össze vissza az vizsgalo fejet. Simone-t vegtelenul megremitve.
-Doktornö valami problema van? - szolalt meg vegul Sisi, latva Simone ketsegbeesett arcat.
-Problema nincs, csak úgy veszem eszre ket szivhang van. Most keresem a masodik babat. A masodik mehlepenyt mar latom, ketpeteju ikrek. Latja meg is van- es ramutatott a ket kis babszemre.
Simone az hitte elajul, ket pici elet fejlödik a meheben. Ranezett Sisire aki örömeben könnyeivel kuzdött. Hat persze telihold, volt... es ök nem vedekeztek. Akkor ejszaka nem is gondoltak volna hogy az Istennö ilyen csodalatos ajandekkal fogja megaldani öket.
Simone azt sem tudta, hogy jutott ki a rendelöböl csak a huvös januanuari levegöt erezte es vallan Sisi ölelö karjat.
-Ezt meg kell unnepelnunk! Nem is egy! Ket csodalatos gyermek! - mar terelgette is be baratnöjet Sisi, a korhazzal szembe levö etterembe, ahol maganak egy dinnye koktelt, baratnöjenek egy Virgine Mary-t rendelt.
-Jaj, ne is tudd meg mekkora teher ez nekem, meg az egyetlennek hitt babat sem mertem neki elmondani nem hogy meg kettöt! - Simone-nak mostmar vegkepp ketsegei tamadtak. Lelki szemei előtt megjelent Raven, aki utan csak úgy porzott az ut úgy menekult. Hirtelen nevetnie kellet - Akarmi is legyen megmondom neki, de megvarom vele a lemez kiadast az mar csak ket het.
-Igen de akkor mar lassan a harmadik honapba lepsz es egy ikerterhesseget titkolni sem tudsz sokaig.
-Tudom tudom de szerintem, ez a legjobb idöpont, akkor mar lemegy roluk a feszultseg.
- Te tudod kicsi wicca, mas nem dönthet helyetted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése