2011. november 29., kedd

F. C. Andersson: Beltane 18. resz

Angela sirva borult anyja vallara, es ölelte minden erejvel magahoz a törekeny asszonyt. Könnyes szemekkel nezett anyja szurke tekintetebe.
-Kerlek mama bocsass meg nekem! - hideg kek szemet melyen anyja tekintetebe furta - Mindazert a szurnyusegekert es fajdalmakert, amiket okoztam neked, kerlek bocsasd meg hogy annyiszor kerdezes nelkul elvittem a penzedet, hogy megutöttelek, hogy...
-Nem kell vegigsorolnod buneidet – ölelte magahoz zokogo lanyat - mindent megbocsaltok neked kislanyom.

Angela sziveröl leesett az elsö nagyobb kö.

-Anyukam, el akarok menni vasarolni, nem akarom többe a regi ruhaimat felvenni. En mar uj ember vagyok, a baleset ota.
-Örulök kislanyom hogy vegre vissza tertel a helyes utra, bar nem kellet volna hozza ez a szörnyu tragedia.

Angela majd ket teljes napot ataludt, jo volt anyja altal ropogosra kemenyitett agynemuben fekudni. Jo volt ujra enni a föztjet. Borzaszto halat erzett a sziveben hogy az az asszony akit ö annyit bantott kepes volt neki megbocsajtani. Ez eröt adott neki a tovabbi vezeklesehez.
Anyjaval par nap multan vasarolni indultak, ahogy kerte töle, a belvaros divatos szalonjaiban vasarolhatott. Szebbnel szebb ruhakat nezegetett, probalt.
Szörnyulködött, hogy mennyire elhanyagolt, es apolatlan volt. Feltarult elötte a szinek varazsa. Bar meg nem nagyon mert vasarolni elenk szinu dolgokat, nehogy bohoc modjara öltözzön fel. Vasarolt sok natur es termeszetes szinu ruhat, amit egy farmerrel könnyu es divatos öltözekke varazsolhatott. Kacsingatott a magasarku cipökkel, mivel ilyeneket meg sosem hordott jo izlesu es kufinomult edesanyja javasolta neki kezdetbeen meg valasszon egyszerubb darabokat. Kezdetnek vasarolt neki egy bezsszinu tusarku kenyelmes cipöt hagy gyakolja kedvere otthon az elegans viseletet.
Boldogok voltak egyutt, anya es gyermeke ujra egymasra talaltak. Delutanra a nö elvitte fodraszahoz lanyat, Angela felve ult be a szekbe ahogy egyre jobban megnezte az embereket jött ra csak igazan hogy hosszu elhanyagolt haja mennyire apolatlansagot ad a kulsejenek. A fodrasz eszre vette a lany idegesseget.
- Nem kell felni profi vagyok, olyan frizurat fogsz kapni ami igazan passzol hozzad.
-Rendben akkor radbizom magam - es nevetett, es úgy erezte magat mint a szuzlany tuzkeresztseg előtt.
Utoljara kislany koraban volt fodrasznal, az elmult sok sok evben maga vagdosta es festette es mindenfel kontarkodasokkal bombazta, egyebkent finom tapintasu, termeszetes mezszöke hajat.
Nezte ahogy a fodrasz folikat tesz a hajaba es felkeni ra a festeket, es lassan tele biggyesztve vele a hajat, majd varni kellet addig mamaja divatos rövid frizuraja is atesett ezen a folyamaton.
Az idö leteltevel a fodrasz egy specialis csapnal lemosta hajat, majd ollojaval buveszkedve nyirta egyre rövideebbre a lany hosszu hajat. Aztan szariras es az igenytelen hajcsomobol, amivel belepett, lassan kirajzolodott uj vallig erö tepett frizuraja, amiben a barna es a szöke mindenfele aranyalataban ragyoktak a csikok, es az összkep egy rendkivul sokdimenzios fiatalos megjeleses lett. Egyutt csodaltak magukat anyukajaval hogy milyen szepek lettek.
A szepulest egy kozmetikaban folytattak. Itt Angelanak többszörösen is fajdalmas elmenyben volt resze. Megannyi miteszerrel diszitett böret, a kozmetikus kegyetlenul tuvel kitisztitotta, majd husitö pakolassal nyugtatta. Ezutan szöke szemöldöke kerult sorra, ami vekonynak latszott ugyan de mikor meglatta a gyantacsikot amit böreröl lehuztak akkor úgy gondolta egy kisebb mokust fel lehetett volna belöle bundazni. Ezt követte labanak, es honaljanak gyantazasa, ahol úgy erezte mintha böret nyuztak volna le az ugyes dolgos kezek.
Faradtsagos es neha igencsak fajdalmas napja utan, Angela, egy kulsöben es belsöben is megujult nö lett.
Lelkiismerete tovabbra sem hagyta nyugodni. Megannyi bocsalnatkeressel tartozott meg, de legfökepp Simone-tol es Raventöl. Rendbe akarta hozni amit tönkre tett de meg halvany elkepzelese sem volt hogy hogyan. Csak fekudt tovabb az agyon es a plafont bamulta.
Angela masnap az internetet bujta, karitativ munkakat keresett. Úgy erezte ez a vezekles egy jo modja. Talat is egy hajlektalanokkal, es szegeny csaladokkal foglalkozo non-profit ceget, rögtön fel is vettek.
- Örvendek hogy jelentkezett önkentesnek nalunk! - fogott kezett Angelaval a szervezet vezetöje, miutan minden szukseges papirt elinteztek – Sosem eleg a dolgos kez nalunk!
- Ön nem is tudja mit jelent ez szamomra... - Angela szajabol eleg sablonosnak hangzott ez a mondat, de valojaban, csak ö tudta mifele bunöket probal helyrehozni vele. Ezt azonban nem szerette volna senkinek sem elmondani, nem akarta hogy a vilag az uj Angelara szörnyetegkent tekintsen.

A bocsalnatot szamara a sokezernyi halas köszönet es boldog arc jelentette. Ezeket a mosolyokat es szeretetet akkor kapta, mikor hajlektalanoknak pokrocot es forro teat osztott, mikor ingyen etelt adomanyozott a raszoruloknak, mikor a szegeny gyerekeknek vamosok altal elkobzott ruhat ajandekozott. Vagy csak mikor leult ezekkel az emberekkel beszelgetni, hogy tamaszt tudott nyujtani lelki bajaikra. Úgy erezte ujabb nehez szikla szakadt le a sziveröl. Mar csak magikus bunei alol nem tudott felolddoazast talani, es nem utolso sorban Raventöl es Simone-tol. Talan ez utolso volt ami a legnagyobb bune ami lelket nyomta.

Sisi es Christopher ezuttal mar csaladostul jartak le a Winterspring-i villaba. Sisi homeservice-es tapasztalataval es rendikul jo izlesevel kezdte az Art Deco stilusaban berendezni a muveszvillat. Jarta az orszag összes regisegkereskedeset, divatos lakberendezesi uzleteket hogy mindent megtalaljon amit kell.
Az ures feher terek megteltek elettel. A bada tagjai is egyre több idöt töltöttek a hazban, probaltak es csinaltak az uj album felveteleit koncertjeik mellet. A kulön lakreszeket megtöltöttek a parostol erkezö bandatagok. Sisiek csaladjaval sem tunt szukösnek a villa. Ravent pedig hagytak alkotni dolgozni, a haz kulsö felulelten, tudtak nem lehet zavarni, Simone utan most baratja halala, es az iranta erzett mely gyasza viselte meg eppencsak gyogyulofelben levö lelket. Ujra halgatag es csendes lett. Ha nem a felujitason dolgozott akkor egyedul nyigatta gitarja a studio falai között, enekelte fel a banda uj dalait. A fiuk az egyik falnyi ablakos ures teret neveztek ki probateremenek, amit úgy ahogy a nagy ablaktol lehetett , hangszigeteltek.
A fiuk nem ertettek Ravennek hogy van energiaja az uj album mellet a haz epitesere. Amivel szemletomast gyorsan haladt, es az epulet eggyes elemei ujra feherben ragyogtak mint hajdanan epitesekor.
Sisi gyermekei le voltak nyugözve az epuletegyuttestöl, elveztek a hatalmas nagy tereket, regi eleteik szintere utan a St.Pauli öreg haz is hatalmasnak tunt de ez maga volt a 600nm hatalmas jatszoter.
Sisi lanyai gyakran jatszottak a kertben tunderesdit vagy regeszesdit, vagy kitudja meg milyen szerepjatekot. Richard pedig ujabban uj hobbijakan a horgaszatnak hodolt, a haz alatt elterulö szeles fa stegen. Eleveztek mindannyian a csodas taj nyujtotta egyre hatarozottabban megmutatkozo tavaszt.
Az ures nagy feher falakra Sisi hozta egyre masra Simone remekmuveit. A lany a nagyteru föepuletbe egy majdnem tiz negyzetmeteres art deko stilusu festmenyt festett. De a többi helysegekbe is bekerultek misztikus es olykor pikansan erotikus kepei.

-Sisi szívem honnan hozod ezeket a remekmuveket - kerdezte a fulig feher festekes Raven az alvanyrol lemaszva.
-Nem is tudom hogy meg merjem-e mondani neked. - Sisi hangja hirtelen igen bizonytalanna valt
-Ugyan mar Sisi nem fogom lellopni a te mesteredet – valtott könnyed hangnemre Raven Sisi ijedseget latva - csak lenyugözöek ezek a kepek annyira tele vannak ellettel, ugyhogy igazan elarulhatnad.
Sisi nagyokat szivott cigarettajabol turt egyett majdnem fekete hajan, nehezen hozta fel Raven előtt a Simone temat.
-Simone festette öket. - preselte ki magabol a szavakat Sisi
-Micsoda nem is tudtam hogy fest. - Raven arcan öszinte meglepödöttseg tukrözödött
-Valamelyikötöknek engedni kene a nehez fejecskejeböl es borzaszto szamarsagotkbol – Sisi most Ravannel hozakodott elö a kenyes temaval - Egy borzaszto felreertesen nem vagytok kepesek tuljutni. A gyermekeid anyja pedig ott van egyedul. - valtott Sisi kemenyebb hangnemre
-Nincs egyedul mert ott vagy neki te. - Raven serettetten szolt vissza Sisinek - De nem latom ertelmet a bekulesnek. Úgy is csak visszautasitast kapnek. - szolt belöle a vegtelenul gögös es önelekult him
-Ne legyel benne olyan biztos sokgyermekes anyakant tudom, terhesen a nök engedekenyebbek, megbocsajtobbak is, meg az olyan kemenyfejuek is mint a Simone. - Probalkozott Sisi csillapitani Raven fafejuseget - Nezd meg a festmenyeit tele vannak erzelmekkel, es ezeket te taplalod meg mindig a törtentek ellenere...
-Nem tudom Sisi talan egyszer. - probalt Raven kivergödni a szamara egyre kellemetlenebbe valo beszelgetesböl
-Gondolj bele Raven! - Sisi mar csak azert sem hagyta magat olyan könnyen lerazni - Az elet rövid, es nem biztos hogy ad ujabb es ujabb lehetösegeket, es mire bekulnel addigra kesö lesz. - Folytatta Sisi majd elöjött legnagyobb adujaval - Gondolj bele a Falcon-nak sem volt idöd megbocsajtani, es latod utolag mar sajnalhatod. - Raven lelket elöntötte a fajdalom - ne nezz így ram, tudom kemenyen belenyultam a darazsfeszekbe. Igencsak fajo pontokat surolgatok. - kimeletlenul folytatta tovabb - Simone veszelyeztetett terhes! Egyszerre epitkezik, keszul a babak erkezesere, vezeti a Macskat mindezt teljesen egyedul. Tulhajszolja magat, es nincs mellete senki, aki vigyazzon ra. - Raven mar valaszra nyitotta a szajat - Tudom sokszor vagyok mellette de nem allandoan, nem tudok ott lenni mellete, en csak azert vagyok vele össze ne szakadjon terhei sulya alatt. - Sisi szurkeszöld szemet Raven tekintetebe szurta - Ugyhogy gondold at míg nem kesö!

Sisi besiett a hazba hogy bevigye rengeteg sok holmijat, amit egy bolhapiacon vasarolt. Raven csak megkövulve nezett utanna.

Ravent nem zavarta a hazban a nagy nyuzsges, meg örult is neki hogy elölre lendul a W.I.C.C.A . munkalataival. A sok ember jelenlete nem engedte, hogy ismet az önsajnaltba es depresszioba menekuljön. Az uj albumon a hangmernöki teendöit is ö vegezte.
Egyre betegesebb lett a kinezete a sok nem alvas, a rengeteg cigi es kave miatt amin elt, a munkarol nem is beszelve.
A homlokzat felujitasa sokkal hamarabb es gyorsabban ment mint gondolta volna. Lassan halaszthatatlanna valt a kert es a szive rendbetetele. Sisivel törtent beszelgetese is mely nyomokat hagyott benne. Nem akarta nyiltan beismerni, sem Sisi, sem sajat maga előtt hogy melysegen igaza volt. Minden egyes mondata hatalmas igaszsagokat rejtett. De önnön buszkesege mindennel nagyobb ur volt szamara.
Simone hazanak kiegeszitese csaknem teljes egyeszeben keszen lett nem egeszen egy honap alatt nem gyözött halalkodni Cherokee-nak hogy ilyen hamar kesz lettek. Csak csodalkozott, hogy a szorgos kezek raktak egyik teglat a masik utan, majd helyukre kerultek az ablakok, vakolat kerult a falakra, kemenyfapadlo az ajzatra. A furdöszobaban a szep fenyes csempek csak úgy csillogtak a bearado napfenyben. Mar csak ki kellet festeni es berendezni a ket szobat, de ezt meg, a nö halogatta, mert meg szegyenlös gyermekei mindig nem akartak megmutatni nemuket. Így nem akart se ket kek, se ket rozsaszin es egy-egy valtozatot a ketszinböl.
Az eddig vasarolt babaruhak mind feherek saragak es zöldek voltak hogy ha fiai ha lanyai vagy ha eppen vegyesen lesznek akkor is tudjak hordani. Nagyon megeröletö lett volna a rengeteg babaruhat egyszerre beszereznie. Mindig mikor a nagyaruhazak egyikeben jart vett egy ket darabot az eppen hianyzo meretekböl. Nem költött sokat ruhakra, a legolcsobb harmas negyes csomagolasu tiszta pamut bodykat es tipegöket reszesitette elönyben. Egyreszt könnyen moshatoak voltak masreszt úgy is egykettö kinönek mindent. Sisitöl is rengeteg holmit örökölt Christian utan, rokonsagukban szokas volt hogy a kisgyermekes szulök az összegyult kinött ruhakat, az epp kisebb gyermekkel rendelkezöknek adomanyoztak, vagy varandos asszonynak.
Simone terhessege egyre roszabb fizikai allapotba hozta az amugy is törekeny alkatu lanyt, labai dagadtak, dereka fajt a nehez sulytol, es nem birt úgy ahogy szeretett volna. Allandoan faradt es erötlen volt, meg akkor is ha tettvagya hajtotta volna. A Macskaban is, többnyire csak a puha kanapen uldögelt vagy a pult mögötti nagy kenyelmes foteljaban. Maga előtt a laptojaval, ez az egy dolog kötötte össze öt a vilaggal, es annak dolgaival. Ismeröseivel, barataival, akikkel a szokasos napi körutjan nem talakozott. Szeretett volna mindenfele menni a friss tavaszi joidöben, a levegöben mindenhol virag illat szallt amit imadott. Gyakran uldögelt a parkokban, mert borzaszto nagy hasaval es fajo dagadt bokaival nem tudott hosszas setakat tenni.
Gyakran almodozott rola, hogy Raven ott van vele, es tamogatja. Neha neha meg fel is velte ismerni a tavaszi frissesegben a ferfi illatat. Gyakran szolitott meg hosszu fekete haju ferfiakat akiröl azt hitte szerelme Raven az.
Mostmar ö is bekult volna de nem tudta ennek az utjat. Egyre jobban befele fordult fantaziavilagaba, ahol a ferfi mellette volt es nem kellet felnie semmitöl.
Sisinek nem merte elmondani erzeseit. Felt, hogy Sisi azonnal Raven keresere rohanna, es olyan lelki allapotban talalna meg öt, hogy nem lenne az ujboli viszontlatasra felkeszulve. Ezert festett. Minden erzelmet beleadta munkaiba, így keszultek a jobbnal jobb kepek. A macskaban is sok fogyott belöle, így tudta fedezni vaszon es festek költseget, es meg nemi plusz bevetelre is szert tett.
Jo parat Sisi vitt el. Simone-nak elkepzelese sem volt hova. Mert Sisi lakasan nem latta. Egyszer kert töle egy nagyon nagy kepet, amit fogalma sem volt hova szant Sisi, de ö megfestette a kert Art Deco stilusban. Meg magat is meglepte mennyire eltalalta a stilus jegyeit.
Tovabbra is jart tehestornara es legzöjogara Sisivel, de ilyenkor össze szorult a szive mert mas nök a ferjukkel, baratjukkal jöttek, neki csak Sisi jutott. Hiaba Sisi minden igyekezete, nem tudta potolni Raven utan maradt tatongo urt. Ejszaka az agya ures es hideg volt. Es nem vette le neki senki a polcrol ejszaka közepen a mogyorokremes uveget.
Folyosova atlenyegult kamrajanak tartalmat a szakrenyek tetejere pakolta, akkor meg jobban tudott közlekedni, akkor meg elviselhetö meretu pocakjaval. Most merhetetlenul nehezek voltak a mozdulatok, meg az egyszeru hetköznapi dolgok is, nem hogy meg a letra maszas.
Furdesre a kicsik uj furdöszobajat hasznalata mert abban volt zuhanykabin is, így nem kellet bemasznia a kadjaba zuhayozni. Furdesre meg vegkepp nem gondolhatott, felt hogy nem birna kiszalni a a kadbol. Így szerelme nelkul nem volt aki segitett volna neki ilyen helyzetben. Így hat nem is kiserletezett.
Borzasztoan egyedul erezte magat hiaba harman is voltak. Lelket jobban marta a magany mint barmikor. Banatat megprobalta kertjebe folytatni , de mar negykezlab alva is nehezere esett az ultetes es a gyomlalas, kapalni meg egyszenyszeruen nem is tudott. Minden egyes apro hajolas fajdalmas hasitasokat eredmenyezet gerincen. Richard, Sisi nagyfia segitett neki az ilyesmi munkakban. Amit Simone bösegesen megjutalmazott segitöjenek. Sisivel ketten nagy segitsegere voltak.

Sisivel csodaszep napon tipegtek befele az ultrahangra, nem kellet varniuk szinte semmit, Simone-t azonnal behivtak, nagyon nehezen maszott fel a vizsgaloasztalra. Itt is erezte a derekaba nyillalo eles fajdalmat. Az ultrahangot vegzö orvosnak es Sisinek is segiteni kellett feljutasban. Majd úgy ahogy kenyelmesen a hatara fekudt de így is a fajdalomtol zsibbadni kezdett az egesz alteste, homlokat elöntötte a gyöngyös veritek. Erezte is a kontaktzsele hideg sikossagat. Az ultrahangos doktornö mosolygott, a ket nö turelmetlenul nezett a doktornöre ugyan mondja mar hogy mit lat.
- úgy nez ki van egy kisfiunk - majd tovabb siklatta az ultrahangot – Es egy kislanyunk.
-Micsoda?! - Sisi es Simone visitoztak örömukben.
-Igen a kis szegyenlöskek megmutattak magukat – mar mutatta is a felvetelen a bizonyitekokat – Tudja mar Chantal kisasszony hogyan fogja öket nevezni?
-Öszinten megmondva ezernyi dolgomban nem is gondolkoztam rajta.- mondta nevetve. - egyszeruen csak gombockaimnak hivtam öket.
-Nem baj Simone, majd beugrunk egy könyvesboltba veszunk utonev szotart es onnan valogathasz. - mosolygott ra Sisi
-Rendben, benne vagyok! - lelkendezett Simone

Az örökehes Simone elsö utja egy kedvenc gyros sutöjebe vezetett, ahol egy jokora gyrostalat rendelt, nehany szirupos kokuszos baklava kisereben. Mindent joizuen elpusztitott es legalabb egy liter kolaval le is öblitve. Majd szegyenkezve nezett az ures tanyerjara
-Szörnyen sokat zabalok, annyira nem tudom megallni, de mar lassan gurulok.
-A varandossag mar csak ilyen, es meg milyen nehez lesz azt leadni ami most jön fel.
-Jaj erre meg gondolni sem merek, mert borzaszto nehez lesz egyedul az ikrekkel. Nem lesz energiam tornazni.
-Miert nem keresed meg Ravent? Szerinted nem varja ö is ugyanugy a gyerekeit mint te? Szerinted ö nem akar veled lenni? - probalkozott ujra Sisi.
-Lehet, hogy mar valami masik növvel van azota. - Simone-bol sugarzott a tömeny pesszimizmus. - Nem veletlen az eltunese, ha meg annyira erdekeltek volna a gyerekei akkor mar reg vissza jött volna. - Simon mar majdhogynem kiabalt Sisivel mintha a nö barmiröl is tehetne
-Simone! - Szolt ra kemenyen Sisi Simone-ra - Ne beszelj mar hulyesegeket, tudod hogy ö nem az a kicsapongo tipus. Talan a sajat makacssaga miatt nem jön, es talan fel a rakciodtol, fel a megalazastol. - Sisi duheben el is feledkezett rola hogy miket beszel, majdnem elarulta magat Simone előtt.
-Milyen megalazottsagtol??? - Simone mar-mar tombolt - Nem engem kapott rajta az exemmel csokolozni! Hanem en öt! Itt az egyeduli aki meg lett alazva az en vagyok!
-Csak egy kicsit venne at a szivedben a helyet a fene nagy buszkesekednek a megbocsajtas a helyet! Mert tudodm, hogy szenvedsz ha nem latlak, tudom hogy sir a szived utanna. Latszik a kepeiden! Ha te magad hazudsz is, azok nem! - Sisi mar teljesen kikelt magabol. Simome sirasra torzulo arcat latva eröt vett magan es ujra nyugodt probalt maradni.
-Sisi mintha csak a szivembe latnal. -Zokogott Siomone.
-Csak legalabb lelekben probalj megbocsajtani neki, ha meg megkeresni nincs is eröd. - Vigasztalta Sisi Simone-t
-Ebben igazad van mert mar lassan mar a mosdoba kimenni sem lesz eröm.
-Te buta tyuk nem erre gondoltam. - könnyes nevetve egymasra neztek. Mar nyoma sem volt a nehany pillanattal ezelötti feszultsegnek.

Simone nehezkesen feltapaszkodott a szekeröl, Sisi felsegitette. Simone agyan atfutott vajon hogy fogja meg a maradek harom honapot vegig elni.
Lehet, hogy tenyleg agyhoz lesz kötve. De azt meg a könyvimado lelke sem fogja kibirni, akarmilyen jo könyvvel is fekudjön naphosszat.
Lassan elballagtak az elsö könyveboltig megvettek a fiu es a lany utonevszotart. Majd atballagtak a közeli festek boltba ahol Sisi segitsegevel megvette a lanya szobajaba a lila es rozsaszin festeket, amit majd bordurrel fog elvalasztani, az viszont babakek lesz. Fianak szobajaba, egkeket vett, kekesszurkevel, neki is babakek bordurrel lesz elvalasztva a szobaja. Majd a boltban lefoglaltak a szobafestöt is.

-A butorokat majd megrendelem az interneten, mert en mar fizikailag keptelen vagyok a butorboltokat vegig jarni – mondta egy kavezo teraszan ulve ahol kokuszsziruppal es lime-mal izesitett kolajat itta az majus vegi melegben.
- Miert nem bizod ram magad? Nekem ez a munkam! - Sisi sertödest szinlelt.
-Bocsass meg Sisim! El is feledkeztem rolad. - Szabadkozott Simone - mert mar lassan a tarsalkodo es kiserö nöm lettel. Bar neha napokra eltunsz, akkor bizonyara dolgozol is... - nevetett
-Akkor... - Majdnem kieesett a szajan hogy Ravennel es csaladjaval van a Winterapring-i villaban. De meg idöben eszhez kapott. Simone nem tudhatja, hogy ö tudja hol van Raven, mert megeskudött neki hogy tartja a szajat.- Akkor igen dolgozom.
-Nagyon megköszönnem neked a szivesseget es termeszetesen kifizetem a költsegidet es a munkadat.
-Ugyan mar, vedd úgy mint ajandekot a Homeservice neveben.

Angelat razta a hideg, pedig kellemes majusi jo idö volt. Het agra sutött a nap. Fekete kosztumben allt a kelta kereszt előtt. Apolt körmeivel diszitett kezevel a hideg követ simogatva meredt a köre. Falcon G. Smiths.
-Kerlek bocsass meg nekem mindenert. En vagyok a hibas mindenert, miattam nem lattad a kanyart, mittam mentuk neki a fanak, es miattam robbant fel veled a motor. Miattam arultad el a legjobb baratodat. Miattam elted az irdatlan eletet. Es miattam mindent turtel, a vad kicsapongasaimat, miattam nem lett belöled nagy zenesz te is most ott allhatnal a szimpadon Ravennel es jatszhatnad az imadott kelta muzsikadat. - mar nagyon keservesen zokogott. Keze úgy szoritotta a hideg szurke követ, hogy bele feheredtek ujjai.- Kerlek bocsass meg nekem mindenert! Leborult a kereszt előtt.
Hirtelen mintha egy pillanatra kelta zene dallamat hallotta volna a tavolbol.
-Köszönöm. - Hideg kek szemet az egre emelte. Köszönöm, draga baratom, szerelmem, megmentöm!
Feher kezevel utolsott simogatott a kereszten majd ratuzte a kezeben tartott feke szalaggal atkötött feher rozsat. Hideg könnyes kek szemevel meg egyszer a sirra nezett latta a szalaggal jatszo apro szellöt, majd autojahoz vette az iranyt. Sziven erezte Falkon megbocsajtott neki, meg közelebb kerult a vegleges feloldozashoz.

Raven a kert rendbe tetelet a kerten mindenhol vegigfuto összefuggö patakocskak es a medence rendbetetelvel kezdte, mert úgy gondolta hogy a sziv is akkor tud rendbe jönni ha az ereit rendbe hozzak.
Asott kapart, csempezett betonozott, rendbehozva a serult medreket, a medence hianyzo vagy összetört csempeit egy helyi keramikus segitsegevel potolta aki kezzel megfestette a feher csempere az apro Art deco mintat. Ovatosan az összeset leszedte, megtisztitotta. A medencet ujrabetonozta, a vizforgatot kicserelte uj korszeru berendezesre, majd ujrarakta a szep mintaju csempet, amit elözöleg beszamozott, hogy minden az eredeti helyere keruljön vissza, csak uj eletre kelve, megtisztulva.
A kert verkeringeset jelentö viziutakat mukodtetö szivattyukat is kicserelte illetve a hianyzokat potolta. Így az elvadult növenyek között ujult erövel patakzott a friss eltetö viz. De a növenyekhez meg mindig nem volt ereje.
Azok a vadhajtasok meg mindig nagyon fajtak a szivebe. Egy meleg majusi delelöttön bele kezdett hat. Irtott, metszett, formazott.
Úgy fajt neki is ez a folyamat mint a szabadsagot oly nagyon sokaig elvezö vadhajtasokank. Hetekig eltartott a munka. Mar junius közeledett. De keszen volt. Es meglepte a kert eddig elrejtett szepsege.
Úgy erezte meggyogyult, a lerobbant majdnem romos haz ujaepitesevel ö is ujra epult. Boldogan nezte vegig muvet, így mar melto ajandeka lehetett Sisinek. Aki ahogy berendezte a lakast úgy hozott eleltet is az ö lelkekbe. Ahogy megjelentek a sok sok gyerekukkel, boldogsagukkal, a Simone-rol hozott hirekkel. Valahogy Simone sem maradt ki a hazbol. Mert a lelkenek egy drabadja a festmenyei altal a villaba költözött. Akarta a vissza utat az varandos lanyhoz csak nem talalta.
Felvt Simone-tol, annak valaszatol. Egyre hianyzott neki a testenek melege. Akkor meg csak kicsit gömbölyödö pocakja. Ami gyermekeit rejtette. Hianyzott a dombba rejtett tunderlak. Hianyzott neki minden. De mar nem örult fajdalmat erzett mikor ezekre gondolt, hanem erös vagyat, hogy vissza terjen. Csak meg kell keresni az ezustfonalat ami a labirintusbol vissza visz hozza haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése